فرید اروزگانی، قاری قرآن و مدرس دارالقرآن امام علی(ع) نروژ در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: نقش بسیار مهم علمای شیعه و سنی در متحدسازی مسلمانان بر هیچ کس پوشیده نیست؛ اگر آنها ارتباطات خود را افزایش دهند میتوانند قدمهای بسیار مؤثری را در راستای اتحاد مسلمانان در جهان بردارند و بسیاری از مشکلات امروز پایان دهند.
نقش سازنده گردهماییها با محوریت قرآن کریم
وی که دانشجوی رشته فناوری صنعتی در دانشگاه اسلو و یک فعال مذهبی در این دانشگاه است، میگوید: برگزاری گردهماییها و برنامههای مختلف با محوریت قرآن و معارف وحیانی آن از دیگر فعالیتهای وحدتآفرین میان مسلمانان است.
اروزگانی افزود: میدانید که بسیاری از اهل تسنن شناخت درستی از شیعیان ندارند و مثلاً فکر میکنند که آنها به قرآن دیگری معتقدند، اما برگزاری برنامههای جهانی با محوریت موضوع قرآن کریم، شناخت درستی از خود قرآن و پیروان آن به دست میدهد که میتوانند سبب افزایش اتحاد مسلمانان شود.
شناخت ناصحیح برخی اهل سنت از ایرانیان
این مدرس قرآن نروژی با بیان اینکه در حال حاضر تقریباً 120 هزار مسلمان در نروژ زندگی میکنند که اکثریت آنها از اهل سنت هستند، عنوان کرد: در کشورهای غیرمسلمانی مانند نروژ عموماً تعداد اهل تسنن بسیار بیشتر از شیعیان است. در این کشورها نیاز مبرمی وجود دارد تا مسلمانان با هم ارتباط داشته باشند و یکدیگر را بیشتر بشناسند، اما متأسفانه این طور نیست و لازم است که در این زمینه فعالیتهای خوبی بهویژه از سوی شیعیان صورت گیرد.
اروزگانی گفت: در کشورهای غیراسلامی ائمه مساجد نقش مهمی را میتوانند ایفا کنند و در رفتار و گفتار خود دوستی و محبت را میان پیروان مذاهب مختلف گسترش دهند. همچنین مساجد شیعه و سنی میتوانند با هم ارتباط داشته باشند و با هم مراسم برگزار کنند که این فعالیتهای تأثیر قابل توجهی در وحدت مسلمانان خواهد داشت.
فعالیت وهابیون عامل افزایش اختلافات
وی در ادامه گفت: البته یکی از دلایل اصلی تفرقه میان مسلمانان این است که وهابیان تلاش میکنند تا با دسیسهچینی میان مسلمانان تفرقه بیاندازند. مثلاً در نتیجه اقدامات آنها بسیاری از اهل تسنن تصور میکنند که شیعیان قرآن را قبول ندارند و اعتقادات کفرآمیز دارند.
این قاری قرآن افزود: در حقیقت یکی از دلایل اصلی دوری مسلمانان در کشورهای غیراسلامی همین است که وهابیان در این کشورها بسیار فعال هستند.
اروزگانی گفت: اما ما نباید دست روی دست بگذاریم. من خودم فعال مذهبی دانشجویی هم هستم در دانشگاه اسلو برنامههای مختلفی برگزار میکنیم به عنوان مثال در زمان ولادت حضرت محمد(ص) همایشی با عنوان «محمد و عطوفت» در کلیسای نروژ برگزار کردیم که از اهل تسنن هم دعوت به عمل آوردیم و رئیس کلیسای نروژ نیز در این مراسم حضور داشت و این یک همایش بسیار مفیدی بود. کارهایی از این قبیل میتواند در این راستا صورت گیرد.
وی در ادامه در پاسخ به فعالیت مراکز قرآنی در نروژ گفت: در این کشور مراکز قرآنی وجود ندارد اما در سالهای اخیر ما دارالقرآنی را در مرکز اسلامی امام علی(ع) تأسیس کردیم و من در این دارالقرآن به کودکانی که در نروژ به دنیا آمده و بزرگ شدهاند، روخوانی و روانخوانی آموزش میدهم.
آموزش حرفهای قرآن از طریق اینترنت
اروزگانی در مورد نحوه یادگیری قرآن کریم گفت: از کودکی با قرآن آشنایی داشتم اما از دو سال پیش قرائت قرآن را به صورت حرفهای آغاز کردم. چون در نروژ دسترسی به اساتید قرآنی وجود ندارد، از طریق اینترنت با دوستانی که در ایران دارم در ارتباط قرار گرفتم و قرائت قرآن را به صورت آنلاین فراگرفتم و اکنون آموختههای خود را به کودکان آموزش میدهم.
وی در پایان تأکید کرد: جوانان مسلمان باید با قرآن انس بگیرند و آن را بخوانند و مهمتر اینکه قرآن را بفهمند و دریابند که چه میگوید و به آن عمل کنند. قرآن تنها چیزی است که میتواند به ما کمک کند که راه درست را انتخاب کنیم وگرنه که هم دینمان و هم فرهنگمان را از دست خواهیم داد.