کد خبر: 1431007
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۳
قره‌شیخلو خواستار شد:

راه‌اندازی مرکز فرماندهی حفظ قرآن از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اظهار کرد: برای تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن در کشور باید یک مرکز فرماندهی واحد حفظ قرآن از سوی شورای توسعه فرهنگی قرآنی و با مسئولیت یکی از سازمان‌ها راه‌اندازی شود.

مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور اظهار کرد: اگر بخواهیم مطالبه رهبر معظم انقلاب را در یک برنامه تعریف شده عملیاتی کنیم نیازمند یک نقشه راه کارشناسی‌شده هستیم که در این نقشه راه، سهم تمامی بخش‌های حاکمیتی و مردمی در حوزه حفظ قرآن مشخص باشد.
وی افزود: برای به دست آوردن یک نقشه راه در زمینه تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور نیازمند یک مرکز فرماندهی واحد هستیم تا این مرکز بتواند به صورت متمرکز برنامه‌ریزی‌های لازم به منظور تربیت حافظان قرآن را انجام داده و این کار را مدیریت کند.

تمامی دستگاه‌ها خود را با مرکز فرماندهی حفظ قرآن هماهنگ کنند
قره‌شیخلو یادآور شد: در صورت راه‌اندازی مرکز فرماندهی واحد در حوزه حفظ، تمامی حوزه‌ها و دستگاه‌ها باید خود را موظف بدانند که با این مرکز هماهنگ شوند؛ تمامی سهمیه‌بندی‌ها، تربیت نیرو، نوع آموزش‌ها و... باید از طریق مرکز فرماندهی واحد حفظ، انجام شود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه برای تحقق 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور، موضوع حفظ باید تبدیل به یک فرهنگ شود، گفت: متأسفانه فرهنگ حفظ قرآن در فرهنگ ما عمومیت ندارد که در این میان وظیفه صداوسیما و رسانه‌ها است که روی این مسئله کار کنند و حفظ قرآن را تبدیل به یک فرهنگ عمومی در جامعه کنند.
نیازمند یک نقشه راه برای تربیت حافظان قرآن هستیم

وی ادامه داد: ما نیازمند یک نقشه راه و مرکز فرماندهی هستیم تا جای هر دستگاه‌، نهاد، سازمان و حتی رسانه‌ها را در زمینه تربیت حافظان قرآن مشخش کند و بخش‌های مختلف وظیفه خود را در این حوزه بدانند؛ در صورتی که این مرکز فرماندهی تشکیل شود به خوبی مشخص خواهد شد که کدام دستگاه و نهاد به وظیفه خود در زمینه تربیت حافظان قرآن عمل می‌کند و کدام دستگاه‌ها کم‌کاری می‌کنند.
تربیت 10 میلیون حافظ قرآن با حرف محقق نمی‌شود

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با عنوان این مطلب تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور با حرف و جلسه محقق نمی‌شود، گفت: باید یک عزم ملی و مشارکت همگانی برای تربیت حافظان قرآن در کشور وجود داشته باشد تا بتواند ظرف مدت 10 یا 20 سال آینده فرمان رهبر معظم انقلاب در حوزه حفظ قرآن را عملیاتی کنیم.
انتخاب مسئول مرکز فرماندهی حفظ از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی

وی یادآور شد: اینکه کدام سازمان مسئولیت مرکز راهبردی حفظ قرآن را برعهده گیرد چندان مهم نیست، بلکه نقشه راه مهم‌تر است و البته انتخاب مسئول مرکز فرماندهی حفظ قرآن باید از سوی مراکز تصمیم‌گیرنده و با توجه به ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و سوابق انجام شود؛ شورای توسعه فرهنگ قرآنی باید در این حوزه ورود پیدا کرده و با انتخاب یک سازمان به عنوان مسئول مرکز فرماندهی حفظ قرآن قدم‌های اولیه را بردارد.

اقدامات انجام شده در حوزه حفظ بیشتر با حرف و شعار بوده است

قره‌شیخلو در ادامه عنوان کرد: در صورتی که بدانیم چه کاری می‌خواهیم در حوزه حفظ انجام دهیم و بعد یک مجموعه به عنوان مسئول کار مشخص شود گام اولیه در زمینه تربیت 10 میلیون حافظ قرآن برداشته شده است؛ طی سه سال گذشته که از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور گذشته، بیشتر با حرف و شعار پیش رفته است و عمل منسجم و کار کارشناسی مبتنی با یک نقشه راه منظم موجود نبوده است.
وی ادامه داد: شورای توسعه فرهنگ قرآنی باید تصمیمات لازم در زمینه راه‌اندازی مرکز فرماندهی حفظ قرآن را هر چه زودتر اتخاذ کند، یا خودش این مسئولیت را قبول کند و یا این مسئولیت را به سازمان دیگری واگذار کند. ما معتقدیم در اجرا، تکثر مانعی ندارد اما به هر حال برای رسیدن به نتیجه باید در سیاست‌گذاری هم تمرکز کنیم.

captcha