رشید جعفرپور، دبیر بخش دانشگاهی بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به ارائه گزارشی از فعالیتهای این بخش در طول مدت زمان برگزاری نمایشگاه بیست و دوم پرداخت.
برگزاری نشستهای تخصصی
جعفرپور با اشاره به نشستهای علمی برگزار شده توسط بخش دانشگاهی گفت: ما 10 نشست را تدارک دیده بودیم که از این تعداد، 7 نشست برگزار شد. این نشستها هم بیشتر با رویکرد تبیین سبک زندگی اسلامی برگزار شد. بعضی از نشستها هم به بحث بررسی و نقد سبکهای آموزش قرآن در کشور اختصاص یافته بود که این هم در جای خود موضوعی جالب و مفید بود. نشستی نیز با موضوع ورزش از دیدگاه اسلام داشتیم که این هم توسط دانشگاه پیام نور برگزار شد و در جای خود موضوعی جذاب بود.
وی افزود: از این میان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه حضور خیلی مؤثری داشت و از اساتید دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم هم استفاده شد.
فعالیت غرفهها
جعفرپور با اشاره به فعالیت غرفهها، گفت: همه غرفههای ما متناسب با فعالیت خودشان مسابقه برگزار کردند و اعطای جایزه داشتند. در همه غرفههای ما توزیع کتب و نرمافزارهای مرتبط با غرفه خودشان نیز جریان داشت و برای مثال نرمافزارهایی در موضوع قرآن و طب، قرآن و مطالعات میانرشتهای و مباحثی از این دست را داشتیم.
ارائه مشاوره پایاننامهنویسی قرآنی با حضور بیش از 20 استاد
دبیر بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن با اشاره به ارائه خدمات مشاورهای در غرفههای بخش دانشگاهی گفت: ما بیش از 20 استاد را در این دوره داشتیم که هر شب مشاوره پایاننامهنویسی با رویکرد قرآن و مطالعات میانرشتهای را ارائه کردند.
مشاوره طب در قرآن با حضور 20 متخصص طب سنتی
وی ادامه داد: همچنین ما مشاوره طب در قرآن را داشتیم و در این دوره حدود 20 متخصص طب سنتی در غرفه طب در قرآن حاضر شدند؛ که این هم جذابیتهای خاص خود را داشت و به دلیل این که در ماه رمضان هستیم از بحثهایی که در این باره و به طور مشخص در باب تندرستی و سلامت و روزه و افطار میشد و مشاورههایی که در این رابطه داده میشد استقبال خوبی صورت گرفت.
تقدیر از برگزیدگان جشنواره پایاننامههای قرآنی
مشاور اجرایی مدیر کل فرهنگی وزارت علوم همچنین ضمن اشاره به جریان داشتن روند برگزاری جشنواره پایاننامههای قرآنی در کنار نمایشگاه قرآن گفت: ما در برنامه اختتامیه از 9 نفر تقدیر خواهیم کرد که از این تعداد شش نفر به عنوان برگزیده و سه نفر را به عنوان شایسته تقدیر خواهیم داشت.
از برگزاری کارگاههای هنری تا مسابقات دینی و سودکوی قرآنی
جعفرپور با اشاره به دیگر فعالیتهای صورت گرفته گفت: ما کارگاههایی را در رشتههای مختلف هنری مانند نقاشی، معرقکاری، قالیبافی با مضامین قرآنی داشتیم که در آنها اساتید حضور پیدا میکردند و برای مخاطبان آموزش داشتند. مسابقه سودوکوی قرآنی را داشتیم که دانشگاه آزاد هم به صورت مجازی و هم به صورت کتبی برگزار کرد و جوایزی هم به برندگان اعطا خواهد شد. همچنین مسابقاتی در زمینه نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه داشتیم که به وسیله نهاد رهبری برگزار میشد.
از کیهانشناسی در قرآن تا ورزش و اسلام
دبیر بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن با اشاره به دیگر فعالیتهای بخش دانشگاهی گفت: ما یک بخش کیهانشناسی را هم داشتیم که مباحث مرتبط به فضا و کیهان و مباحث قرآنی مرتبط با آن هر شب با حضور یک استاد در آن مطرح میشد.
وی افزود: امسال یک بخش ورزش و قرآن نیز داشتیم که علاوه بر افرادی که در غرفه فعال بودند و بحث تندرستی را کار میکردند، یک اجرای زنده ورزش باستانی را نیز ارائه کردیم. این برنامه که با مضامین اشعار اسلامی در یک فضای باز اجرا میشد، برای خانوادهها جذابیت خاصی داشت و مخاطبان بسیار زیادی را به خود اختصاص داده بود.
استقبال مناسب از بخش دانشگاهی قرآن به دلیل موقعیت مکانی و رویکرد موضوعمحور
جعفرپور در مورد ارزیابیاش از میزان استقبال از فعالیتهای بخش دانشگاهی نمایشگاه امسال، بیان کرد: نمیتوان آمار دقیقی در این رابطه ارائه کرد اما به صورت کلی میتوان گفت که امسال موقعیت مکانی مناسب بخش دانشگاهی و رویکرد موضوعمحوری اتخاذ شده که بر بخش دانشگاهی حاکم بود، بسیار به مخاطب و به جذب مخاطب کمک میکرد.
وی افزود: به دلیل چینش خاص بخش دانشگاهی و اینکه هر غرفه به موضوعی خاص اختصاص یافته بود و این موضوع هم بر سر در هر غرفه مشخص شده بود، مخاطب میتوانست دقیقاً به سراغ همان موضوعی برود که لازم دارد و دیگر مجبور نبود که برای مثال همه بخش را بگردد تا به بخش مورد نظر برسد.