کد خبر: 1431734
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۱
سیدضیاء هاشمی:

ضعف آیین‌نامه، بزرگترین مشکل تحقق کرسی‌های آزاداندیشی است

گروه دانشگاه: معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری تشریح برنامه‌های این معاونت، ضعف آیین‌نامه را بزرگترین مشکل تحقق کرسی‌های آزاداندیشی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ظهر امروز، دوشنبه، 30 تیرماه در محل این وزارت‌خانه برگزار شد و طی آن برنامه‌های این معاونت طی 9 ماه گذشته تشریح شد.
وی در ابتدای این نشست اظهار کرد: در ایام شهادت حضرت علی(ع)، شاهد به شهادت رسیدن گروه زیادی از مسلمانان مظلوم غزه و فلسطین هستیم و این اقدام نوع جدید توحش و جنایتگری رژیم صهیونیستی است که کشورهای مدرن نیز در سکوت معنی‌دار خود آن را تایید می‌کنند.
وی گفت: ساماندهی وزارت علوم در دولت جدید به نسبت سایر وزارت‌خانه‌ها با تاخیر بیشتری انجام شد، ولی با این حال فضای دانشگاه‌ها در دو ترم تحصیلی گذشته یکی از آرام‌ترین فضاهای تحصیلی بود. ما معتقد هستیم دانشگاهیان بهترین قشر برای نهادینه کردن قانون هستند و اگرما به وظایف قانونی خود عمل کنیم، حاشیه و مشکلی پیش نخواهد آمد.
هاشمی ادامه داد: با رویکرد سلبی و کنترلی نمی‌شود بر فضای دانشگاه مسلط باشد بلکه باید اعتماد به دانشگاهیان در چارچوب قانون صورت گیرد و ما نیز از این شیوه استفاده کردیم. ما چندین نشست مشترک برای معاونان فرهنگی دانشگاه در سطوح منطقه‌ای و ملی برگزار کردیم و نشستی نیز با حضور مدیران فرهنگی دانشگاه در تهران برگزار کردیم.
وی توضیح داد: برگزاری «جشنواره حرکت» ویژه انجمن‌های علمی دانشجویی، همایش دبیران کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه، برگزاری بخش دانشگاهی بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با مدیریت وزارت علوم و همکاری نهادهای دانشگاهی، حمایت‌ مادی و معنوی از تشکل‌های دانشجویی، از دیگر اقدامات ما در این بخش بوده است.

موانع کرسی‌های آزاداندیشی

‌معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره کرسی‌های آزاداندیشی تصریح کرد: متاسفانه با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری در رونق کرسی‌های آزاداندیشی این موضوع تحقق نیافت و ما بعد از بررسی، مانع اصلی را در آیین‌نامه‌ آن یافتیم. این آیین‌نامه‌ها نه تنها تشویقی نیستند، بلکه جلوی این سیر آزاداندیشی را نیز خواهند گرفت.
وی توضیح داد: پیش ازاین، تعداد محدودی از اساتید جهت حضور در این کرسی‌ها و داوری مقالات به دانشگاه‌ها معرفی شده بودند که بعد از بررسی این لیست متوجه شدیم که افراد کاملا جهت‌مند و با گرایش خاص سیاسی به دانشگاه‌ها معرفی شدند. این در حالی است که با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری، سیاسی‌کاری در فعالیت‌های دانشگاهی به این روند لطمه می‌زند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: ما با گروه اساتید و همکاری وزارت بهداشت، جهاد دانشگاهی، دانشگاه آزاد و سایر اعضای شورای اسلامی‌شدن دانشگاه‌ها، آیین‌نامه‌ای را تدوین می‌کنیم که تا مهرماه به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود. در این جریان ما از تمامی اساتید صاحب‌نظر که مورد تایید قانون هستند، کاملا فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی در دانشگاه‌ها استفاده خواهیم کرد.

توجه ویژه به کاروان‌های راهیان نور
وی عنوان کرد: ما توجه ویژه‌ای به بحث راهیان نور داشتیم که با همکاری سازمان‌های مربوطه این سفرها با رشد خوبی مواجه بوده است و تلاش ما این است که هر دانشجو حداقل یکبار در مدت تحصیل خود بتواند از این اماکن مقدس بازدید کند. این سفرها به هیچ عنوان اجباری نیست و بخشی از هزینه آن توسط خود دانشجو و بخشی توسط دانشگاه تامین می‌شود.
هاشمی یادآور شد: نشریات دانشجویی در دولت تدبیر و امید به میزان بیشتری مجوز گرفتند. پیش از این 3500 نشریه مجوز داشتند که در بین آنها دو هزار نشریه فعال بود که این میزان در دولت جدید با رشد بیشتری همراه بوده است. جلسه هیئت صدور مجوز نیز بر اساس نیاز و درخواست تشکیل جلسه می‌دهد و منع قانونی در این عرصه وجود ندارد.

می‌کوشیم تمام دانشجویان سخنگوی رسمی داشته باشند
وی اظهار کرد: در زمینه تشکل‌های دانشجویی  اعتقاد ما بر این است که دانشجویان با هر سلیقه و طیفی باید بتوانند وارد تشکل مورد علاقه خود شوند تا تمام دانشجویان بتوانند سخنگوی رسمی داشته باشند. وزارت علوم به هیچ عنوان با دولتی بودن این تشکل‌ها موافق نیست. تشکل‌های دانشجویی می‌توانند با دولت در ارتباط باشند و مشورت بگیرند، ولی نباید تابع و پیرو آنها باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره دفتر تحکیم وحدت اظهار کرد: طبق قانون اگر یک انجمن در 20 دانشگاه فعالیت و دفتر داشته باشد می‌تواند در خواست اتحادیه کند. در دفتر تحکیم وحدت اختلافات درونی ایجاد شد و دفاتر آن تعطیل شد و برای از سرگیری فعالیت آن طی یک حرکت خودجوش، می‌تواند فعالیت‌های آن از سرگرفته شود. تعطیلی هر تشکل دانشجویی ضربه‌ای مهلک به پیکر فرهنگی دانشگاه است.
وی درباره خانه‌های فرهنگ دانشگاهی گفت: خانه‌های فرهنگ پیش از این در چند دانشگاه ایجاد شد که همان‌ها نیز از نظر محتوایی به بهره‌برداری نرسید. خانه فرهنگ باید در مرکز دانشگاه و با ظاهری جذاب تاسیس شود و آن اینکه در حاشیه فضای دانشگاه ساخته شود.

برگزاری جشنواره فارابی متناسب با سطح مقالات دریافتی
هاشمی ضمن حمایت کامل از برپایی جشنواره فارابی تصریح کرد: جشنواره فارابی در زمینه آثار علوم انسانی برگزار می‌شود. برپایی این جشنواره رابطه مستقیم به تعداد و سطح مقالات دریافتی دارد  برای حفظ کیفیت آن باید منتظر ماند تا آثار فاخری به دبیرخانه ارسال شود و از این رو این جشنواره‌‌ها بر اساس ورودی مقالات به صورت سالانه، دو سالانه یا چندسالانه برگزار می‌شود.
وی افزود: ما آمادگی کامل را برای برپایی این جشنواره داریم و آخرین خبرها از این جشنواره این است که هم‌اکنون در حال رایزنی درباره زمان آن هستیم که آیا تابستان زمان مناسبی برای برپایی آن هست یا خیر.

captcha