کد خبر: 1433745
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۵
شرفخانی خبر داد:

برپایی محافل قرآنی در ۱۸۴۸ آستان امامزادگان/ اطعام ۷ میلیون روزه‌دار

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با بیان اینکه در طول ماه رمضان، محافل قرآنی در هزار و ۸۴۸ آستان امامزادگان برگزار شد، همچنین از اطعام هفت میلیون روزه‌دار با بخشی از موقوفاتی که به این امر اختصاص دارد، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، برنامه «افق» رادیو قرآن شنبه، چهارم مردادماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه و با اجرای جواد نصیری به بحث و بررسی درباره عملکرد سازمان اوقاف و امور خیریه در ماه مبارک رمضان و طرح تربیت حافظان قرآن کریم که از سوی این سازمان اجرا می‌شود، پرداخت.
حجت‌الاسلام شرفخانی در ابتدای این برنامه اظهار کرد: براساس طرحی که در مجموعه سازمان اوقاف و امور خیریه در نظر گرفته شد، اجرای طرح «ضیافت الهی» از آغاز ماه مبارک رمضان در دو هزار و 100 امامزاده و بقعه متبرکه آغاز شد که این طرح با استقبال خوب مردم روبه‌رو شده است.
اجرای برنامه ترتیل‌خوانی و جزء‌خوانی در 1723 امامزاده

وی افزود: همزمان با ماه مبارک رمضان در هزار و 723 امامزاده و بقعه کشور برنامه ترتیل‌خوانی و جزء‌خوانی قرآن اجرا شد که البته بخشی از این ترتیل‌خوانی‌ها از شبکه‌های استانی و برنامه ترتیل‌خوانی برخی امامزاده‌ها نیز به صورت زنده از شبکه‌های ملی در حال پخش است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف در ادامه گفت: همزمان با ماه مبارک رمضان در هزار و 848 بقعه و امامزاده کشور محافل انس با قرآن با حضور قاریان ایرانی و مصری در حال برگزاری است و مردم نیز علاقه زیادی به شرکت در این محافل دارند. در کنار محافل انس با قرآن بحث ارائه مفاهیم و تفسیر قرآن نیز مورد توجه است.
وی ادامه داد: همچنین در طول ماه مبارک رمضان بحث تفسیر قرآن در نزدیک به هزار و 200 امامزاده و بقعه دنبال می‌شود که این جلسات تفسیر شامل تفسیر ترتیبی(سوره حجرات) و تفسیر موضوعی می‌شود.
شرفخانی در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه بحث آموزش‌های قرآنی یکی از سرفصل‌های اصلی ما است، گفت: برای اینکه بتوانیم آموزش عمومی قرآن را داشته باشیم از ظرفیت مربیان قرآن در استان‌ها بهره گرفتیم.
برپایی نمایشگاه محصولات قرآنی و فرهنگی در امامزادگان

وی در ادامه عنوان کرد: برخی از امامزادگان که ظرفیت برپایی نمایشگاه محصولات قرآنی و فرهنگی را داشتند نیز این نمایشگاه‌ها را برپا کردند که در بخشی از این نمایشگاه‌ها، عملکرد موسسات فعال قرآنی نیز به نمایش گذاشته شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف افزود: طرح «مودت» نیز طرحی ویژه نیمه ماه مبارک رمضان و شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) بود که این طرح با هدف بازسازی، عمران و آبادی امامزادگان اجرا شد. مردم کمک‌های خوبی در این حوزه داشتند.
وی در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه هرساله برای تمامی امامزادگان برنامه‌نویسی می‌کنیم تا در طول سال براساس یک برنامه مدون فعالیت کنند، گفت: برنامه‌های پیش‌بینی شده برای امامزادگان و بقاع متبرکه از سوی سازمان اوقاف به آنها ابلاغ می‌شود و هر بقعه باید در طول سال چندین برنامه داشته باشد. همچنین تأکید داشته‌ایم که در امامزادگان و بقاع متبرکه، مراکز فرهنگی با حضور چهره‌های علمی و مذهبی راه‌اندازی شود.
راه‌اندازی مرکز فرهنگی در دو هزار و 500 بقعه کشور

شرفخانی با بیان اینکه در دو هزار و 500 بقعه، این مرکز فرهنگی راه‌اندازی شده است، گفت: دستورالعمل مراکز فرهنگی بقاع متبرکه قبل از ماه مبارک رمضان اعلام و جلسات توجیهی و آموزشی نیز برای امامزادگان برگزار شد؛ حتی نوع تبلیغات ما به صورت یکسان‌سازی اتفاق افتاد و در کنار آن بحث نظارت و ارزیابی فعالیت امامزادگان را نیز داشتیم.
وی ادامه داد: یکی از برنامه‌های ما در ماه مبارک رمضان که به عنوان یک سنت حسنه شروع شده بحث مناجات‌خوانی است و ضرورت دارد که مناجات‌خوانی یکی از برنامه‌های اصلی در ماه مبارک رمضان باشد. در ماه رمضان امسال، نزدیک به 400 موسسه این کار را شروع کردند، هر چند که مناجات‌خوانی در برخی از استان‌ها، سال‌ها است به عنوان یک سنت جاافتاده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف اظهار کرد: از دیگر برنامه‌هایی که در امامزادگان و بقاع متبرکه دنبال شد بحث اطعام و سفره افطار برای مردم بود که با عنوان «سفره‌های آسمانی» اجرا شد؛ با این ساختار که بخشی از موقوفات کشور، موقوفاتی برای اطعام روزه‌داران هستند و تلاش کردیم تا این موقوفات را در قالب تهیه اطعام برای روزه‌داران در امامزادگان اجرایی کنیم. در طول ماه رمضان نزدیک به هفت میلیون نفر اطعام داشتیم.

وی با بیان اینکه نماز عید فطر در نزدیک به هزار امامزاده کشور برگزار می‌شود، گفت: اجرای برنامه‌هایی در حوزه فضای مجازی، مسابقات قرآنی و معارفی، انتشار کتاب و کتابچه‌هایی برای میلاد امام حسن مجتبی(ع)، شب‌های قدر و روز قدس از دیگر فعالیت‌هایی بوده که در طول ماه مبارک رمضان دنبال شده است.
حجت‌الاسلام شرفخانی درباره جلسات تفسیر قرآن که همزمان با ماه مبارک رمضان در امامزادگان اجرا می‌شد، گفت: جلسات تفسیر بعد از ماه رمضان نیز ادامه خواهد داشت؛ همچنین ترتیل‌خوانی و جزء‌خوانی قرآن نیز بعد از ماه رمضان در برخی از امامزادگان اجرا می‌شود که در کنار این جلسات بحث قرائت روزانه یک صفحه از قرآن بعد از اقامه نماز را نیز در دستور کار داریم.

طرح «نشاط معنوی» پس از ماه رمضان نیز ادامه دارد

وی با یادآوری اینکه طرح تابستانی «نشاط معنوی» نیز همزمان با فصل تابستان در حال اجرا است، گفت: این طرح پس از ماه مبارک رمضان نیز ادامه پیدا می‌کند اما طرح «خیمه‌های معرفت» از جمله طرح‌های مناسبتی است که با ماه مبارک رمضان به پایان می‌رسد. 
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف در این بخش از سخنان خود با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور گفت: ما بحث حفظ قرآن را وسیله می‌دانیم و هدف نمی‌دانیم. هدف از حفظ قرآن، قرائت قرآن، برگزاری محافل انس با قرآن، تدبر در قرآن است که البته تدبر در قرآن هم باز هدف نیست بلکه هدف این است که قرآن ما را برای رسیدن به جایگاه خلیفةاللهی نزدیک کند.
حجت‌الاسلام شرفخانی ادامه داد: خداوند، قرآن را نازل کرد تا بشریت نسبت به فراخور خود از قرآن در زندگی خود استفاده کنند؛ قرآن پاسخگوی نیاز بشریت است و کلام قرآن هیچگاه کهنه نمی‌شود، اما اگر بخواهیم از متن قرآن، بهره ببریم باید تدبر در قرآن اتفاق بیافتد که البته یکی از سرفصل‌های این اتفاق حفظ قرآن است.
حفظ قرآن باید از سرفصل‌های اصلی در نظام باشد

وی ادامه داد: حتی افرادی که می‌خواهند قرآن را تفسیر کنند یا در حوزه تفسیر قرآن فعالیت داشته باشند نیز باید به سمت حفظ قرآن بروند؛ برهمین اساس ضرورت دارد، حفظ قرآن که یکی از سرفصل‌های اصلی است در نظام جمهوری اسلامی ایران به خوبی پی‌گیری شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با بیان اینکه طرح تربیت حافظان قرآن کریم از سال 91 توسط سازمان اوقاف و امور خیریه آغاز شد، گفت: در برنامه‌ریزی اولیه که اعلام کردیم بنا را بر آن گذاشتیم که طی مدت چهار سال، یک میلیون حافظ قرآن را از طریق سازمان اوقاف تربیت کنیم تا جایی که نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف نیز در مشهد و در محضر مقام معظم رهبری این قول را داد که سازمان اوقاف بتواند طی چهار سال یک میلیون حافظ قرآن تربیت کند.
وی ادامه داد: در نخستین سال اجرای طرح تربیت حافظان قرآن عدد کمتری را اعلام کردیم و مبنا را بر تربیت 200 هزار حافظ قرآن در سال 91 گذاشتیم؛ حداکثر حفظ سه جزء را نیز در نظر گرفتیم زیرا معتقدیم کسی که سه جزء از قرآن را حفظ کند برای همیشه فعال می‌ماند و حفظ قرآن را دنبال می‌کند.
تشکیل قرارگاه مرکزی طرح تربیت حافظان قرآن از سال 91

شرفخانی یادآور شد: در سال 91 که نخستین سال اجرای طرح بود 233 هزار نفر ثبت نام کردند و ما اعلام کردیم که این آمار ثبت نام‌شدگان باید راستی‌آزمایی شود و به همین منظور قرارگاه مرکزی طرح تربیت حافظان قرآن را راه‌اندازی کردیم. هدف از راه‌اندازی این قرارگاه ثبت نام داوطلبان حفظ قرآن به صورت آنلاین و مشاهده ثبت‌ نام‌کنندگان به صورت لحظه به لحظه و شهر به شهر بود.
وی ادامه داد: از دیگر اقداماتی که انجام شد، راه‌اندازی مرکز تربیت مربی حفظ قرآن در قم بوده است که این مرکز یکی از مراکز فعال و پرخیر و برکت است. هر هفته یک دوره آموزشی برای 40 نفر از مربیان استان‌ها در این مرکز برگزار می‌کنیم و تلاش داریم تا این مرکز روش نهضت سوادآموزی را برای تربیت مربیان حفظ قرآن در پیش بگیرد.

راه‌اندازی مرکز آموزش مجازی حفظ قرآن
حجت‌الاسلام شرفخانی افزود: همچنین برای افرادی که امکان استفاده از کلاس‌های حضوری حفظ امامزادگان را ندارند نیز یک مرکز آموزش مجازی حفظ قرآن کریم در قم راه‌اندازی کرده‌ایم. در این مرکز 40 نفر از کارشناسان حفظ خانم و آقا از ساعت 8 تا 20 حضور داشته و به صورت تلفنی با حافظان قرآن که در کلاس‌های حضوری شرکت نمی‌کنند در تماس بوده و آنها را برای حفظ قرآن کمک می‌کنند.

وی درباره اجرای سومین دوره طرح تربیت حافظان قرآن که به تازگی و برای سال 93 آغاز شده است، گفت: تاکنون 140 هزار نفر برای حفظ قرآن در سال 93 ثبت نام کرده‌اند که با آمار دو سال گذشته، تعداد ثبت نام کنندگان به 682 هزار نفر می‌رسد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف عنوان کرد: همچنین امسال علاوه بر حفظ ترتیبی، حفظ موضوعی را نیز در دستور کار خود قرار داده‌ایم. از سال گذشته 300 موضوع قرآنی در بخش‌های اعتقادی، فرهنگی، خانوادگی، سیاسی و... را از قرآن استخراج کرده‌ایم تا علاقه‌مندان براساس این موضوعات به حفظ موضوعی آیات قرآن بپردازند.
حفظ آیات موضوعی قرآن برای نوجوانان دنبال می‌شود

وی ادامه داد: یکی از کارهای دیگری که در این حوزه انجام شده بحث حفظ موضوعی قرآن ویژه نوجوانان بوده است که در این بخش نیز 120 آیه از قرآن را به همراه ترجمه و به زبان نوجوانانه انتخاب و در قالب مجموعه‌ای منتشر کرده‌ایم تا نوجوانان بتوانند با استفاده از این مجموعه به حفظ موضوعی آیات قرآن بپردازند.

captcha