حسن نجفیسولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تدوین پیوست فرهنگی اپراتورهای نسل آینده اظهار کرد: پیوست فرهنگی برای اپراتورهای سوم و چهارم که در راه هستند و اپلکیشنهای چند رسانهای در شورای عالی فضای مجازی در حال تصویب و مراحل نهایی را طی میکند.
وی ادامه داد: درعمده بندهای این پیوست فرهنگی، توجه به ارزشهای اسلامی، فرهنگ اسلامی و سبک زندگی بومی ایرانی برجسته شده است.
تصویب آییننامه ساماندهی نرمافزارها و خدمات ارزش افزوده تلفن همراه
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: پس از تصویب پیوست فرهنگی اپراتورهای پیشرفته، تصویب آیین نامه ساماندهی نرمافزارها و خدمات ارزش افزوده تلفن همراه مانند همراه اول، رایتل و ایرانسل در سه بخش از دیگر برنامههای مرکز در راستای تولید اپلیکیشنهای بومی با مفاهیم اسلامی است.
وی بیان کرد: بخشی از این آییننامه مربوط به تبلیغات و ایجاد فرهنگ است. کلیات این آیین نامه با عنوان ساماندهی پیامکهای تبلیغاتی خوشبختانه روز دوشنبه بیستم مردادماه در کمیته عالی شورای ارتقای محتوای شورای عالی فضای مجازی کلیاتش به تصویب رسید.
نجفیسولاری اظهار کرد: سامانه ساماندهی پیامکهای تبلیغاتی هماکنون آماده شده است به این صورت هر کسی که قصد عرضه محتوایی را داشته باشد یا بخواهد مسابقه دینی در موضوعات خانواده، ازدواج و سبک زندگی برگزار کند، برای اثرگذاری آن باید قبل از نشر در این سامانه قرار داده شود.
همه محتواها در سامانه کنترل میشوند
وی بیان کرد: پس از قراردادن محتوا در سامانه ساماندهی پیامکهای تبلیغاتی، محتوا مورد بررسی قرار میگیرد و پس از کنترل، نظارت، تقویت میشود. همچنین اگر نیاز به اصلاح باشد، محتوا به صاحبش بازگشت میخورد و در نهایت پس از تقویت در سامانه قرار داده میشود.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این آییننامه که دو روز گذشته به تصویب رسید، مباحث اجرایی آن نیازمند اصلاحاتی بود که توسط نمایندگان مجلس و کمیسیون ارتقای محتوا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف شد تا هرچه سریعتر اصلاحات نهایی را انجام دهند تا در نهایت توسط سازمان تنظیم مقررات به اپراتورها ابلاغ شود.
وی بیان کرد: اگر این اتفاقها رخ دهد، قطعا کمتر شاهد برخی ازناهنجاریها در پیامکها خواهیم بود و در نهایت بسیاری از این ناهنجاریها بهبود مییابد.
هیچ یک از سازمانها را محدود نکردهایم
نجفیسولاری اظهار کرد: برای تولید اپلیکیشنهای غنی، هیچ یک از سازمانها و نهادها را محدود نکردهایم بلکه هر نهادی همچون سازمان تبلیغات اسلامی و حوزههای علمیه امکان تولید خدمات ارزش افزوده و نرم افزارهای ارزشی را داشته باشند، قطعا میتوانند در این سیستم قرار بگیرند.
وی یادآور شد: ما برای تولید و تقویت نرمافزارها از امکانات دیگر نهادها همچون حوزههای علمیه و سازمان تبلیغات استفاده میکنیم و آنها موظف شدهاند تا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک کنند و مسئولیت بخش تخصصی را برعهده بگیرند.
نجفیسولاری اظهار کرد: برای تولید نرمافزارهای تخصصی قرار شده است تا در حوزه پزشکی سازمان نظام پزشکی، در حوزه علوم و فنون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مرکز را یاری کنند.
وی بیان کرد: مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تنها بستر را فراهم میکنند تا سازندگان بتوانند این سامانه را بارگذاری کنند و از طرفی بخشهای تخصصی نظام در حوزههای مختلفی همچون دین، اسلام، تاریخ، ادبیات و... نظارت تخصصی داشته باشند، قطعا اپراتورها و تولیدکنندگان، پس از استفاده سامانه به سود بیشتری دست خواهند یافت.