حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان که هر دو سال یکبار برگزار میشود، گفت: این مسابقات به این دلیل که فضای رقابت سالم بین دانشجویان جهان اسلام در حوزه قرآن را فراهم میکند بسیار اثرگذار بوده و ثمرات زیادی دارد.
وی افزود: اصل برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان که از سوی جهاد دانشگاهی برگزار میشود یک کار ابتکاری بوده و حداقل اثر و نتیجهای که با خود به همراه دارد تشویق جوانان به فعالیتهای قرآنی و تلاش برای شرکت در مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان است.
مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان باید به نحو احسن اجرا شود
حشمتی با ابراز امیدواری از اینکه مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان به نحو احسن اجرا شود، عنوان کرد: برنامهریزیها و رایزنیهای مختلف قبل از برگزاری مسابقات میتواند نتیجه بهتری را در پایان کار داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه در انتخاب دانشجویان سایر کشورها برای شرکت در مسابقات قرآن ایران باید دقت لازم صورت گیرد، گفت: به هر حال حضور دانشجویان مسلمان سایر کشورها در ایران یک آثار وضعی نیز دارد و میتواند نوعی تشویق برای سایر دانشجویان باشد.
عضو شورای سیاستگذاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان، در ادامه افزود: باید در انتخاب این دانشجویانی که به مسابقات قرآن ایران میآیند دقت لازم صورت گیرد تا افراد برجسته و توانمند به این مسابقات دعوت شوند و سطح مسابقات نیز بالا باشد.
لزوم انجام مذاکرات با دانشگاههای مبدأ برای برگزاری بهتر مسابقات قرآن
وی ادامه داد: در برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان باید مذاکراتی با دانشگاههای مبدأ انجام شده و هماهنگیهای خوبی ایجاد شود تا این مسابقات در نوبتهای بعدی وسیعتر و در سطح گستردهتری اجرا شود.
حشمتی با تأکید بر ضرورت اطلاعرسانی مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان از رسانهها و شبکههای خارجی، گفت: مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان قبل از برگزاری و بعد از برگزاری به نحو شایسته و قابل قبولی برگزار شود تا مورد بهرهبرداری خوبی قرار بگیرد و انعکاس خوبی نیز در سطح جهان اسلام داشته باشد.
نفس مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان سازنده است
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان در سطح بینالمللی است یک رقابت جدی محسوب میشود و رقیبان ما در این مسابقات از جهان اسلام میآیند و هر یک برای خود صاحب سبک هستند که به همین دلیل نفس این رقابتها خیلی سازنده است و به همین اندازه نیز باید جدی گرفته شود.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در پایان گفت: اگر عملکرد خوبی در نحوه برگزاری مسابقات، دعوت از دانشجویان مسلمان، داوری رقابتها و ... داشته باشیم، میتوانیم الگویی برای سایر کشورهای مسلمان باشیم و زمینه برگزاری برنامههای مشابه را فراهم کنیم.