کد خبر: 1440195
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۶
اصفهانی خواستار شد:

استفاده از مفاهیم قرآنی برای آموزش سبک زندگی

گروه سلامت: رئیس افتخاری مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب گفت: در صورتی که مباحث اخلاق پزشکی را بدون بیم از قانون و از دست دادن آبرو و جلب محبت دیگران و فقط با در نظر گرفتن نظارت الهی رعایت کنیم ارزشمند است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم معارفه رؤسای جدید و افتخاری مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب با تاکید بر اینکه این مجموعه در زمینه ترویج مطالعات تطبیقی، معارف قرآنی و اهل‌بیت با طب که در دانشگاه کمتر به آن پرداخته شده می‌تواند فعال باشد، عنوان کرد: کتابخانه مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب مجموعه‌ای ارزشمند و کمیاب است.
وی افزود: وجه ممیز دانشگاه با مجموعه‌های دیگری که در این عرصه فعالیت دارند در محوریت طب است و اگر استنادات خوبی در این زمینه ارائه شود، قطعاً مورد توجه مخاطبان که عمدتاً دانشجویان و اساتید هستند قرار می‌گیرد و در دنیا هم می‌تواند مطرح شود.
محمدمهدی اصفهانی، رئیس افتخاری مرکز تحقیقات علوم قران، حدیث و طب نیز در این مراسم با تاکید بر استفاده از گنجینه عظیم معارف اسلامی، گفت: در این مرکز به منظور ظرفیت‌سازی در حوزه پژوهش، سه دوره آموزشی برای اساتید و کارشناسان علوم پزشکی سراسر کشور برگزارشده که حاصل آن تدوین 40 رساله آماده دفاع است.
استفاده از مفاهیم قرآنی برای آموزش سبک زندگی
اصفهانی با بیان اینکه انتظار می‌رود برای آموزش سبک زندگی از مفاهیم قرآنی استفاده شود، افزود: در صورتی که مباحث اخلاق پزشکی را بدون بیم از قانون و از دست دادن آبرو، و جلب محبت دیگران و فقط با در نظر گرفتن نظارت الهی رعایت کنیم ارزشمند است.
کاظمیان نیز در این مراسم با اشاره به منابع غنی اسلامی که در کتابخانه این مرکز جمع‌آوری شده افزود: اگر این کتابخانه به صورت الکترونیک درآید به راحتی در دسترس علاقمندان قرارگرفته و به گسترش دیدگاه‌های صاحب‌نظران کمک می‌کند.
وی با بیان اینکه فرهنگ دینی ما عمیق‌تر از غربی‌هاست، افزود: استنادات غربی‌ها براساس مطالعات میدانی است و اصل مطالعات میدانی هم استقراء ناقص است که همه جزئیات آن قابل ارزیابی و بررسی نیست درحالی‌که ما اگر بتوانیم از منابع اسلامی استفاده کنیم آن وقت منبع مطالعات ما کلام وحی می‌شود که خطایی در آن نیست.
در ادامه، حجت‌الاسلام و المسلمین عیسی‌زاده، با اشاره به ظرفیت خوبی که در این مرکز وجود دارد افزود: با ایجاد ارتباط بین این مرکز و مجموعه‌های فعال دیگر کارهای مشترک زیادی قابل انجام است.
وی با بیان اینکه در دانشگاه ظرفیت‌های خفته و آماده به کار بسیاری وجود دارد، افزود: گروه معارف دانشگاه آماده همکاری با این مرکز است که هم دغدغه‌های پژوهشی اعضای این گروه برطرف شود و هم این مرکز رشد و پویایی جدی خود را دنبال کند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، تصریح کرد: فقه مقارن و نگاه تطبیقی به علوم میان‌رشته‌ای طب و اسلام ظرفیت بالایی است که شاید در مراکز دیگر قابل تحقق نباشد و تنها در این مرکز به آن پرداخته می‌شود.
وی افزود: با توجه به جایگاه و شأن دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات علوم قران، حدیث و طب تنها مرکزی است که با مجوز رسمی وزارت بهداشت با چنین مأموریتی فعالیت می‌کند و اساتید زیادی از دانشگاه‌های دیگر برای راه‌اندازی مراکز مشابه از ما راهنمایی می‌خواهند.
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر عیسی زاده با اشاره به اقدامات ارزشمندی که تاکنون انجام‌شده افزود: فارغ‌التحصیلان دوره‌های آموزشی که تا کنون برگزارشده، خود می‌توانند از مبلغان این دانش در دانشگاه‌ها باشند.
حمایت از تبدیل ادبیات متعارف علوم قرآن و حدیث به زبان علمی
در پایان نیز یونسیان ضمن تاکید بر تفاوت مرکز تحقیقات قران، حدیث و طب با سایر مراکز تحقیقاتی گفت: تحقیقات در این حوزه و طرح مباحث جدید کار بسیار سختی است و شاید به همین دلیل باشد که فقط این مرکز توانسته مجوز فعالیت بگیرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: یکی از مأموریت‌های مرکز این است که ادبیات متعارف علوم قران و حدیث را به زبان علمی که برای دیگران قابل پذیرش باشد تبدیل کند، ما نیز برای تحقق این امر حمایت خواهیم کرد.

captcha