کد خبر: 1441675
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۲:۰۳
موسوی هوایی:

رابطه‌ای که امام صادق(ع) ساخت اما وهابیت تلاش دارد تخریب کند

گروه جامعه: معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به تأثیر امام صادق(ع) بر باورهای اهل سنت در خصوص ائمه(ع)، گفت: وهابیت و گروه‌هایی تکفیری این روابط را به غیر حق به هم ریختند و اگر به سنت خلفا و امامان اربعه خود رجوع کنند می‌بینند که عملکردشان بر مبنای سنت آنها نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد موسوی هوایی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به گسترده‌تر شدن تبیین معارف دینی و عقاید و باورهای اسلامی در زمان امام باقر و امام صادق(ع) گفت: در دوران تأسیس مکتب مقدس اسلام و حضور پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) باورهای دینی مطرح و تثبیت شد؛ این مکتب بعد از فراز و نشیب‌هایی که داشت در واقعه عاشورا دوباره احیا شد.
وی ادامه داد: اما بسط و تبیین معارف دین آن هم بر اساس اصل اسلام و قرآن که خدشه‌ای به آن وارد نشده و بر مبنای آنچه که به پیامبر(ص) وحی شد، دست نخورده باقی مانده باشد در دوران امام باقر(ع) و امام صادق(ع) صورت گرفت. این تبیین هم در میان خواص با تربیت شاگردان و دانشمندان اسلامی و هم با ارتباط گسترده عموم مردم با ائمه اطهار محقق شد. 
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی به تبیین این مسئله پرداخت که چرا فقه ما را فقه جعفری می نامند و گفت: فقه ما را جعفری می‌نامند برای اینکه امام صادق(ع) نقش به سزا و عظیمی در تبیین معارف شیعی و اسلامی داشته‌اند و بیش از چهار هزار شاگرد پای درس ایشان می‌نشستند. البته باید متذکر شد که تمام امامان اربعه اهل سنت برخی بی واسطه و برخی با واسطه نیز شاگرد امام صادق(ع) و یا شاگرد شاگردان امام صادق(ع) بودند.
احترام و قبول داشتن اهل بیت به عنوان فرزندان رسول خدا باور خلفا و امامان اربعه اهل سنت بود
وی به تأثیر کلاس‌های درس امام صادق(ع) بر تفکرات اهل سنت در خصوص ائمه نیز اشاره و عنوان کرد: همین اشنایی موجب شد امامان اربعه اهل سنت و پیروان آنها با عظمت از اهل بیت(ع) یاد کنند. اما متأسفانه فرقه منحرف وهابیت مسائلی را وارد جهان اسلام و اهل سنت کرده است که هیچ تشابهی به باورها و عملکرد امامان اهل سنت و خلفا ندارد. احترام به عظمت اهل بیت(ع)، محبت اهل بیت و قبول داشتن اهل بیت به عنوان فرزندان رسول خدا و انسا‌ن هایی صادق و راوی احادیث پیامبر(ص) باور خلفا و امامان اربعه اهل سنت بود که بر اساس همین باور خود و پیروانشان رفتار می کردند.
عملکرد وهابیت بر مبنای سنت خلفا و امامان اربعه نیست
حجت‌الاسلام موسوی هوایی تصریح کرد: وهابیت و گروه‌هایی تکفیری این روابط را به غیر حق به هم ریختند و اگر به سنت خلفا و امامان اربعه خود رجوع کنند می‌بینند که عملکردشان بر مبنای سنت آنها نیست. تمام جهان اسلام حتی مستشرقان متوجه تأثیرگذاری و عظمت امام صادق(ع) بوده و این را کاملاً دریافت کرده‌اند که بحث مکتب، ظرایف آن و توضیح و تببن آنچه پیامبر (ص) فرموده‌اند توسط امام صادق(ع) بسط داده شده است.
وی با اشاره به اینکه کلام امام صادق(ع) در مناطق مختلف دنیا شنیده شد چرا که شاگردانی از سراسر قلمرو گسترده جهان اسلام به ایشان مراجعه می‌کردند، اظهار کرد: امام صادق(ع) به ابواب مختلف معارف اسلامی، عقاید، اخلاق، عرفان و مباحث مختلفی در مسائل عقلی و فلسفی را با استدلال‌های بسیار قوی در مباحث خداشناسی و توحید، نبوت، معاد و امامت مطرح فرموده با مخاطب‌های مختلف به زبان‌های مختلف هم از نظر فهم و ادراک و هم از نظر زبان ظاهری تسلط داشتند.
موسوی هوایی افزود: از امام صادق(ع) یک سلسله آداب، رسوم، روش‌ها و سبک‌زندگی در قالب انتظارات ایشان از شیعیان روایت شده است از جمله اینکه شیعیان ما باید اهل امانت، صدق، وفا، نماز، کمک به دیگران، خواندن قرآن، ذکر، انس با خداوند، محبت به همدیگر باشند امامت با این انتظارات فاصله زیادی داریم و باید کار زیادی بر روی این مسئله صورت گیرد.
وی تصریح کرد: رسانه های ما حتی از جنبه نظری نیز باید بر روی سبک زندگی اسلامی، دینی و شیعی در نگاه حضرت صادق(ع)، سرفصل‌ها و ارتباطاتی که انسان باید با خدا، خود، سایر انسا‌ن‌ها، خانواده، همسر، فرزندان، طبیعت، نظام سیاسی باید داشته باشد و ... کار کنند. 
حجت الاسلام موسوی هوایی در خصوص منابعی که می توان از طریق آنها به چنین اطلاعاتی دست یافت، عنوان کرد: کتاب مفاتیح الحیات در این خصوص منبع ارزشمندی است و افرادی نیز که به اینترنت دسترسی دارند می‌توانند به سایت حضرت آقا مراجعه کنند که تقسیم‌بندی موضوعی داشته و موضوعات مختلف در آن بیان شده است.
وی در پایان تصریح کرد: باید توجه کرد که حضرت آیت‌الله العظمی خامنه ای «حفظه‌الله» غیر از اینکه رهبر انقلاب هستند کارشناس بزرگ اخلاقی و دینی برای ما نیز هستند.

captcha