به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) این مراسم همزمان با سالروز شهادت جانگداز رئیس مذهب حقه جعفری، امام صادق (ع)، با حضور شخصیتهای سیاسی و حوزوی از جمله نوبخت، معاون رئیس جمهور، اعضای جامعه مدرسین و خبرگان رهبری، نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید و جمع زیادی از مردم در مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد.
مداحی یکی از مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در سوگ پیشوای ششم شیعیان حضرت امام صادق(ع) آغازگر این مراسم بود و پس از مرثیهسرایی و مداحی، حجتالاسلام والمسلمین علی نظری منفرد از اساتید حوزه در سخنانی به تبیین شخصیت امام صادق(ع) و تجلیل از شهدای فیضیه پرداخت.
استاد حوزه علمیه با اشاره به مقام حضرت امام صادق(ع) گفت: بسیار جای افسوس و اندوه دارد که اکثر مردم از شخصیت و مقامات و کرامات حضرت بیخبر هستند.
وی افزود: یکی از ویژگیهای حضرت، محدِث و محدَث بودن بود، زیرا ایشان با منبع وحی در اتصال بود و بسیاری از معارف از پدران و بسیاری از معارف از سوی باریتعالی و فرشتگان به ایشان منتقل شده بود.
نظری منفرد یادآور شد: امام جعفر صادق(ع) در شاگردپروری نمونهای بیهمتا بودند و چهارهزار شاگرد محدث پرورش دادند که به قدری این شاگردان قوی بودند که میفرمودند اگر کسی توانست برخی از این شاگردان مرا در بحث مغلوب کند، گویی بر من چیره شده است.
وی گفت: امام صادق(ع) در حوزه ولایتی نیز اشراف کاملی به امور داشتند و همه امور به دست ایشان بود، ولی ایشان تنها در جایی که خواست قطعی خدا بود از این موضوع استفاده میکردند.
استاد حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوادث روز 25شوال سال 1342 شمسی گفت: آن سال این مراسم با نوروز مطابق شده بود و این تطابق باعث شد که مراجع اعلام کنند که امسال عید نداریم و مردم در این مراسم در مدرسه فیضیه و حرم شرکت کردند.
نظری منفرد اظهار کرد: در آن مراسم ماموران لباس شخصی شاه قصد بر هم زدن مراسم را داشتند که با مقاومت بعدی مردم مواجه شدند و این درگیری باعث شهادت چندتن از طلاب و روحانیون شد.
وی در خصوص واکنش امام راحل (ره) به این واقعه یادآوری کرد: بعد از این واقعه هنگامی که امام خمینی(ره) گزارشی از هجوم دژخیمان به فیضیه را شنیدند، گفتند که من گفته بودم که آماده باشید.
وی ادامه داد: سپس امام خمینی(ره) در سخنرانی کوتاهی یورش مزدوران شاه به فیضیه را محکوم کرد که در پی این سخنرانی بسیاری از مردم در محکومیت این حادثه با ماهیت واقعی شاه و مزدورانش بیش از گذشته آشنا شدند.
وی گفت: جرقه انقلاب اسلامی از همین مراسم زده شد و از این مدرسه بود که شعله انقلاب آغاز شد و دودمان پهلوی را به باد داد.
نظری منفرد با اشاره به رسالت طلاب در عصر حاضر نیز بیان کرد: همه طلاب باید بدانند که امام صادق(ع) چه انتظاری از طلاب در زمان حال دارند و طلبهها چه وظیفهای در قبال فراگیری علوم دینی و ترویج آن دارند.