به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش امشب، یکم شهریورماه، در سی و یکمین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور که با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر سیدحسن روحانی، رئیس جمهور ایران اسلامی در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود با سلام و درود به ارواح طیبه ۳۶ هزار دانشآموزو پنج هزار معلم شهید و همچنین شهیدان باهنر و بهشتی، اظهار کرد: آموزش و پرورش دولت یازدهم با اتخاذ خط مشی اعتدال تلاش کرده است تا با بهره گیری از توان یک میلیون معلم به عنوان بزرگترین سرمایه انسانی در حوزه فرهنگ، خط اعتدال را در لایههای مختلف مدیریتی ساری و جاری کند.
فانی سند تحول بنیادین نظام آموزشی کشور که مورد تأکید مقام معظم رهبری است را مورد توجه آموزش و پرورش دولت یازدهم دانست و گفت: سند تحول سه مرحله دارد که اولین قدم آن طراحی و تصویب است که در شورای عالی آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت.
وی دومین مرحله را تدوین نقشه راه برای اجرای سند برشمرد و تصریح کرد: در سالهای گذشته برخی اقدامات صورت گرفته در زمینه سند تحول برای امروز ما ایجاد مشکل کرده است. ما سعی داریم با تدبیر و برنامهریزی، این مشکلات را رفع و نقشه راه را دنبال کنیم. در سال تحصیلی ۹۴-۹۵ تعداد قابل توجهی از راهکارهای سند تحول قابلیت اجرا پیدا میکند.
وی سومین مرحله را اجرای سند عنوان کرد و گفت: لازمه اجراء، داشتن نقشه راه به دور از شتابزدگی و بیبرنامگی است. در دولت یازدهم سند تحول را به تدریح و با تأمل اجرایی میکنیم.
وی تأکید آموزش و پرورش را در یک سال گذشته تقویت هویت، تأمین معیشت و منزلت معلمان با اتخاذ سیاستهای امنیت فرهنگی به جای فرهنگ امنیتی دانست و گفت: معلمان مهمترین رکن نظام تعلیم و تربیت هستند و ایجاد روحیه شادابی، نشاط و تقویت هویت معلمی، منزلت معلمی و پیگیری معیشت آنان با استفاده از توان معلمی و تشکلهای معلمی که یک فرصت است را دنبال میکنیم.
پیگیری مراحل لایحه رتبهبندی معلمان
فانی از رئیس جمهور درخواست کرد تا پیگیر مراحل لایحه رتبهبندی معلمان باشند و گفت: رتبهبندی معلمان یکی از راهکارهای سند تحول است که نه تنها انگیزه بیشتری بین این افراد ایجاد میکند، بلکه به بعد تخصصگرایی در آموزش و پرورش نیز کمک میکند.
وی توسعه مشارکتها را سیاست جدی آموزش و پرورش در سالی که گذشت معرفی و عنوان کرد: آموزش و پرورش بدون مشارکت دانش آموزان، اولیا و مردم امکان اداره پیدا نمیکند و تجربه انقلاب اسلامی نیز نشان داده است تکیه صرف بر اعتبارات و بودجه دولتی مشکل آموزش و پرورش را مرتفع نمیکند. معلم و دانش آموز باید به مدرسه احساس تعلق داشته و در اداره امور آن خود را دخیل بدانند.
وی بر پیگیری تقویت نقش اولیا در اداره مدارس از طریق گسترش فعالیتهای انجمن اولیا و مربیان در دولت یازدهم تأکید و تصریح کرد: انجمن اولیاء و مربیان وزارتخانهای در آموزش و پروش برای اولیاء است و این اهرمی است که فقط در اختیار این وزارتخانه است.
فانی ادامه داد: تقویت شورای دانش آموزی، معلمی، انجمن اولیا و مربیان تشکلهای مردم نهاد میتواند بهرهوری آموزش و پرورش را افزایش دهد.
وزیر آموزش و پرورش به اعلام حمایت این وزارتخانه از مدارس غیردولتی اشاره کرد و گفت: مطالبات رئیس جمهور در زمینه زنگ گفتوگو، زنگ انشا و تقویت روحیه نقد در معلمان و دانش آموزان و همچنین آشنایی دانشآموزان با حقوق شهروندی پیگیری و طی سال تحصیلی پیش رو اقدامات مهمی در این زمینه اجرایی میشود.
اقدامات ارزشمند آموزش و پرورش در معاونت فرهنگی
وی ادامه داد: اقدامات خوبی جهت پرنشاط کردن محیط مدرسه در ابعاد پرورشی، تربیت بدنی، قرآن، نهج البلاغه، سیره اهل بیت(ع)، ساده سازی آثار استاد مطهری برای تربیت اجتماعی دانش آموزان و تقویت جامعه پذیری آنان از سوی معاونت فرهنگی و پرورشی و تربیت بدنی صورت گرفته است.
وی همچنین به امضای تفاهمنامه با نهادهای مختلفی همچون وزارت ورزش و جوانان، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، شهرداری و محیط زیست اشاره و عنوان کرد: آموزش و پرورش در دولت یازدهم متکی به پژوهش، نظارت کارشناسی، تحقیق و تدبر و اتخاد تصمیم مبنی بر پژوهش و کارشناسی است.
آموزش و پرورش؛ آئینه تمامنمای آینده کشور
وی در پایان سخنان خود آموزش و پرورش را آئینه تمامنمای آینده کشور دانست و گفت: سرمایهگذاری در آموزش و پرورش امروز، بازدهی آینده را به همراه دارد و بالاترین سرمایه گذاری در آموزش و پرورش است.