محمدحسین محمدزاده، مدیر رادیو قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان گفت: به هر حال، جو علمی و دانشجویی، نقاط تلاقی زیادی دارد و یکی از نورانیترین و مهمترین نقاط تلاقی مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان که ایجاد همدلی و همگرایی است و یک جو دوستانه به وجود میآورد، خود قرآن است.
وی افزود: مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان از این جهت اهمیت دارد که نقطه تلاقی همه مسلمانان و به ویژه دانشجویان مسلمان است و کمک میکند تا دانشجویان براساس یک محور همدلی، کنار هم جمع شوند و از مزایای این گردهمایی و با هم بودن حول محور قرآن استفاده کنند.
مدیر رادیو قرآن با بیان اینکه دانشجویان باید بتوانند از برکات همدلی که قرآن به وجود میآورد در این مسابقات بهرهبرداری کنند، عنوان کرد: دانشجو با توجه به حس عاطفی و حس کنجکاوی که نسبت به همرشتهایهای خودش دارد اگر این حس خود را با عطر دلانگیز قرآن تلفیق کند به طور قطع یک فضای نورانی به وجود میآید و این دوستیها در درازمدت موجب ایجاد روابط اجتماعی و دیپلماتیک میان دانشجویان مسلمان میشود زیرا به هر حال این دانشجویان آیندهسازان کشور خود هستند.
دوستی دانشجویان مسلمان در مسابقات قرآن برکات خوبی خواهد داشت
وی با عنوان این مطلب که ارتباط دانشجویان در مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان اگر بر پایه قرآن کریم باشد نویدبخش آینده خوبی خواهد بود، گفت: اگر این دوستیها بینالمللی باشد و قرآن باعث این پیوند شده باشد بیشک برکات خوبی در ایجاد فضاهای مطلوب در صحنه بینالمللی خواهد داشت.
محمدزاده در این بخش از سخنان خود به ارائه پیشنهاداتی برای تأثیرگذاری بیشتری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان پرداخت و افزود: در این مسابقات باید تشکیل جلسات هماندیشیها و گفتمانهایی با محور مشترک، در نظر گرفته شود. موضوعات این گفتمانها و هماندیشیها باید از قبل استخراج شده و براساس موضوعات مختلف این هماندیشیها برگزار شود.
لزوم معارفه دانشجویان به هم، قبل از برگزاری مسابقات قرآن
وی یادآور شد: بهتر است هماندیشیهایی که ترتیب داده میشود قبل از برگزاری مسابقات باشد تا معارفهای هم برای دانشجویان شرکتکننده باشد؛ یکی از آسیبهای جدی سمینارها و هماندیشیهایی که برگزار میشود فشرده بودن آنها است که چنین هماندیشیهایی شناخت دو جانبه ایجاد نمیکند و البته لازمه به وجود آمدن شناخت دوجانبه، ایجاد فضای مناسب است. باید فضایی برای آشنایی دانشجویان مسلمان قبل از برگزاری مسابقات فراهم شود.
مدیر رادیو قرآن اظهار کرد: دانشجویان مسلمان قبل از اینکه در یک رقابت بینالمللی حول محور قرآن شرکت کنند باید از اندیشه هم آگاه شده و تفکرات خود را ارتقا دهند؛ اینکه فقط در فضایی باشیم که ارائه قرائت کسی را بشنویم لزوما باعث شناخت نمیشود و لازم است که تعاملات گستردهتری ایجاد شود.
مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان طراز قابل قبولی دارد
وی در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان با توجه به استانداردهایی که از سوی برگزارکنندگان طی سالهای اخیر رعایت شده از نظر داوری، آییننامه و... دارای طراز قابل قبولی است.
محمدزاده عنوان کرد: در بسیاری از موقعیتها و برنامهها، زمانی که میخواهند نخبگان قرآنی را تعریف کنند یکی از تعاریف و ملاکها این است که جزو برگزیدگان مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان باشند.
دانشجویان خارجی از مزایای برگزیدگان مسابقات بینالمللی قرآن ایران برخوردار شوند
وی یادآور شد: هماکنون محل بحث است که برگزیدگان مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان از مزایای برگزیدگان مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران برخوردار شوند.
مدیر رادیو قرآن افزود: طی سالهای گذشته استانداردسازی و طرازسازی خوبی در مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان ایجاد شد و این مسابقات موجب شده تا دانشجویان خارج از کشور بتوانند با اقبال بیشتری در مسابقات قرآن شرکت کنند. محل بحث است که این مسابقات را همردیف و یا حتی نزدیک به مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران بدانیم.
هرچند که برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان در بعد بینالمللی اهمیت زیادی دارد اما طی دورههای گذشته صداوسیما آنطور که باید به این مسابقات نپرداخته است در صورتی که میتواند از این ظرفیتی که در این مسابقات بینالمللی ایجاد میشود به نحو مطلوبتری استفاده کند.