حسین بهبودی، مدیر امور مؤسسات و استانهای سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه بحث تکالیف قانونی که دستگاههای مختلف نظارتی و مراجع مسئول برعهده هر مدیر و کارفرما میگذارند سهم قابل توجهی در سرانه هزینههای یک شرکت یا شخصیت حقوقی دارد، گفت: این سهم در حوزه هزینههای موسسات قرآنی بسیار زیاد و البته قابل توجه است و اکثر موسسات قرآنی امکان پرداخت چنین هزینههایی را ندارند.
وی ادامه داد: ممکن است برای سایر اقشار و صنوف به غیر از موسسات قرآنی، نسبت به پرداختیهایی که دارند دریافتی نیز داشته باشند اما در رابطه با موسسات قرآنی اینطور نبوده و موسسات قرآنی نمیتوانند بین هزینههای پرداختی که براساس تکالیف قانونی است با درآمدها که از طریق شهریه قرآنآموزان است مطابقت ایجاد کنند.
بهبودی در ادامه گفت: موسسات قرآنی به دلیل عوارضی از جمله؛ عوارض شهرداری، مالیات، بیمه و... که باید پرداخت میکردند با مشکلات زیادی روبهرو بودند که این موضوع طی ماههای گذشته در مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و همانگونه که بحث معافیت مالیاتی موسسات قرآنی ـ مردمی سال گذشته توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید هفته گذشته نیز با پیگیری نمایندگان مجلس بحث تخفیف بیمه کارکنان موسسات قرآنی ـ مردمی به تصویب رسید که اتفاق مبارکی است.
مدیران موسسات قرآنی تنها 3 درصد از حق بیمه کارکنان خود را پرداخت میکنند
وی ادامه داد: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، تخفیف قابل توجهی به بیمه کارکنان، مربیان و مدرسان موسسات قرآنی ـ مردمی داده میشود که این تخفیف قابل ملاحظه است و از 23 درصد سهمی که هر کارفرما و مدیر موسسه قرآنی باید برای بیمه کارمند و مدرس قرآن خود پرداخت کند، تنها سه درصد را پرداخت میکند و 20 درصد دیگر توسط تأمین اجتماعی پرداخت میشود. طبق تبصرهای که به طرح اصلاح ماده پنج قانون تأمین اجتماعی اضافه شد، مساجد، هیئتهای مذهبی، حسینیهها و دارالقرآنها نیز از پرداخت 20 درصد سهم کارفرما معاف شدهاند.
مدیر امور موسسات و استانهای سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با معاف کردن مدیران موسسات قرآنی از پرداخت 20 درصد حق بیمه کارکنان و مربیان قرآن، بار سنگین و آزاردهندهای که بر دوش موسسات قرآنی ـ مردمی بود، برداشتند؛ به عنوان کسی که سالها توفیق خدمتگذاری در این حوزه را داشتهام از صمیم قلب متوجه هستم که چه بار سنگینی را از دوش موسسات قرآنی ـ مردمی برداشتهاند.
هزینههای تأمین اجتماعی برای مدیران موسسات قرآنی ـ مردمی سنگین است
وی در ادامه عنوان کرد: به هر حال هزینههای تأمین اجتماعی برای مدیران موسسات قرآنی ـ مردمی بسیار سنگین است و براساس آمار موجود تنها 80 یا 90 درصد مدیران موسسات قرآنی ـ مردمی کارکنان و مربیان قرآنی خود را بیمه کردهاند که با معافیت 20 درصدی مالیات، تمامی موسسات میتوانند به راحتی مربیان و کارکنان خود را بیمه کنند.
بهبودی با بیان اینکه بحث بیمه یکی از حقوق جدی فعالان و معلمان قرآنی است، گفت: این حقوق فعالان و معلمان قرآنی پیش از این مورد غفلت واقع شده بود؛ هرچند که خودشان توقع چندانی نداشتند اما به عنوان یک شهروند حقشان بود که از این معافیت برخوردار شوند.
وی در پایان اظهار کرد: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این دلیل که بار بزرگی را از دوش مدیران موسسات قرآنی ـ مردمی برداشتند، تشکر میکنم. ما نیز در سازمان دارالقرآن الکریم وعده میدهیم که این قانون را با تمام حساسیت و به خوبی اجرایی کنیم؛ تلاش میکنیم زحمات نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خوبی اعمال شود و امکان سوء استفاده احتمالی از بین برود.