به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، محمدمهدی احمدی، مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه امروز دوشنبه، 10 شهریور در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره بینالمللی شعر ترکی رضوی در ارومیه، اظهار کرد: جشنواره شعر رضوی امروز در حالی به کار خود پایان میدهد که بسیاری از اندیشمندان حوزه ادبیات ملی و بینالمللی در آن مشارکت دارند.
وی افزود: جشنوارههایی که در استانها در سطح ملی برگزار میشود فلسفه وجودیاش آگاهی بخشیدن مردم به موضوع جشنواره است جشنواره رضوی چون محوریتش امام رضا(ع)است باید منجر به معرفت و شناخت عمیق افکار عمومی نسبت به معارف رضوی باشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در حوزه فرهنگ هم اینک با دو چالش مهم مواجه هستیم، چالش اول را مشکل فرهنگی و چالش دوم را معضل فرهنگ عنوان کرد و گفت: منظور از مشکلات فرهنگی کمبود فضاهای فرهنگی در جامعه است و منظور از معضلات فرهنگ ناهنجاریهای اجتماعی و انحراف و سبک زندگی نامطلوب بشری است.
لزوم برنامهریزی کارشناسانه برای حل معضلات فرهنگی
احمدی افزود: برای رفع مشکل فرهنگ صرف تخصیص بودجههای فرهنگ کافی است که با ساخت مجتمعهای فرهنگی مشکل فرهنگ حل میشود، اما معضل فرهنگ به معنای ناهنجاریهای رفتاری و به معنای سبک نامطلوب زندگی بشری است که با ساختوساز مساجد و مجتمعها حل شدنی نیست و احتیاج به یک برنامهریزی دقیق و کارشناسانه دارد که بر اساس آن بتوانیم سبک زندگی را تغییر دهیم و انسانها الگوهایی را اتخاذ کنند که بر اساس آن بتوانند رشد کنند.
وی خاطرنشان کرد: انسان موجودی اجتماعی است و لازمه اجتماعی بودن الگوپذیری است از همین رو باید الگوهایی را به انسان ارائه بدهیم که بر اساس آن بتواند زندگی مطلوبی داشته باشد و فرهنگ عمومی جامعه فرهنگ مطلوب باشد.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است زمانی معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی از جامعه برطرف میشود که الگوهای اجتماعی ارائهشده الگوهای متعالی باشند و بر اساس آن سبک زندگی سبک زندگی متعالی باشد.
پشتوانه محبت به اهلبیت (ع) معرفت است
احمدی بیان کر د: جشنواره رضوی بالاترین آثاری که بر آن مترتب است این است که مردم بر اساس این جشنواره نسبت به موضوع جشنواره معرفت و شناخت پیدا میکند و سیره و سبک رفتارهای اجتماعی و فردی امام رضا و ائمه اطهار(ع) الگوی عملی آنها میشوند.
وی با بیان اینکه ما همه به امامان خود محبت داریم، افزود: اگر محبت پشتوانهاش معرفت نباشد با اولین چالش و مشکلی که ایجاد میشود خواهیم گریخت، آنچه سعادت بشری را تضمین میکند معرفت است در این جشنوارهها میآموزیم که بزرگان دینی ما با دوستان و دشمنان خود چگونه تعامل داشتند.
احمدی با تاکید بر این مطلب که وقتی چهرههای مطلوب دینی الگوی عملی بشری شوند نگاه خوش بینی در جامعه ترویج میشود، خاطرنشان کرد: جشنواره رضوی خروجیاش معرفت به امام رضا(ع) به عنوان الگوی عملی انسانی برای یک سبک زندگی مطلوب است و امروز زبان شعر و هنر تأثیرش از زبان خطابه بیشتر است آنجا که خطابه توان اثرگذاری ندارد آثار هنری وارد صحنه میشوند و واقعیتها و الگوها را به جامعه منتقل میکنند.