کد خبر: 1454257
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۷

گسترش همکاری‌های علمی ـ فرهنگی ایران و تایلند

شعب خارجی: همکاری‌های علمی ـ فرهنگی ایران و تایلند با امضای تفاهم‌نامه فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه «پراناخان راجابات آیوتایا» تایلند گسترش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، با عنایت به روابط بسیار مطلوب و همکاری‌های مشترک رایزنی فرهنگی ایران و دانشگاه پراناخان راجابات آیوتایا و با توجه به پیشنهادات و خواست طرفین مبنی بر امضای تفاهم‌نامه علمی و فرهنگی و آماده‌شدن پیش‌نویس آن، چهارشنبه، دوم مهرماه نجاریان‌زاده، رایزن فرهنگی ایران بنا به دعوت «کاسم بوم رونگ وت»، در محل این دانشگاه با وی دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار معاون بین‌الملل و دو تن از اساتید این دانشگاه نیز حضور داشتند و پیش‌نویس تفاهم‌نامه علمی و فرهنگی بررسی و نظرات طرفین اعمال و همچنین توافق شد تا در آینده‌ای نزدیک و طی مراسمی با حضور سفیر ایران و استاندار شهر آیوتایا و جمعی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی این تفاهم‌نامه توسط رایزن فرهنگی ایران و ریاست دانشگاه امضاء و بین طرفین تبادل شود.
همچنین، در سال 1392 خورشیدی به همت رایزنی فرهنگی ایران و با همکاری این دانشگاه، اتاق ایران در جوار مرقد «شیخ احمد قمی» تأسیس و هم‌زمان با سالروز وفات شیخ احمد قمی و نیز برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری این رایزنی فرهنگی در اریبهشت‌ماه سال 1392 افتتاح و راه‌اندازی شده است.

یادآور می‌شود، شهر «آیوتایا» در حدود هشتاد کیلومتری شمال شهر بانکوک واقع شده و حدود هفتصد سال قبل پایتخت کشور سیام(نام قبلی کشور تایلند) بوده است و هم‌اکنون نیز به عنوان دومین شهر مهم تاریخی، فرهنگی و اقتصادی این کشور به‌شمار می‌رود و دانشگاه «پراناخان راجابات آیوتایا» یکی از چهل دانشگاه از مجموعه دانشگاه‌های زنجیره‌ای راجابات در سراسر این کشور است که به خاطر قدمت آن از مراکز آموزش عالی معتبر این کشور محسوب می‌شود.
این دانشگاه در سال 1905 میلادی در محلی که مقبره عالم و روحانی برجسته شیعه ایرانی شیخ احمد قمی در آنجا قرار دارد، تأسیس و بنا شده است و نظر به جایگاه بسیار شاخص شیخ احمد قمی در این کشور که توسط پادشاه وقت ملقب به «انسان بزرگ» و به‌عنوان اولین شیخ‌الاسلام تایلند منصوب شده بود، توسط اکثر پیروان ادیان موجود در این کشور اعم از بودایی، مسلمان و مسیحی مورد احترام و محلی برای توسل و زیارت آنان است.

captcha