به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مراسم آغاز سال تحصیلی پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث، ظهر امروز، دوشنبه، هفتم مهرماه با حضور آیتالله محمدی ریشهری، رئیس این دانشگاه و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر جلیل پروین، معاون آموزشی این پردیس ضمن ارائه گزارشی از رشتههای این دانشگاه اظهار کرد: پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث، در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پذیرای بیش از یک هزار نفر از علاقهمندان به تحصیل معارف قرآن و اهل بیت(ع) است.
وی ادامه داد: هر دانشکده ما بر اساس نیازهای جدید به مباحث تخصصی میپردازند تا بتوانند با استفاده از علوم برخاسته از ساحت ثقلین، یعنی قرآن و حضرات معصومین(ع) در این عرصه موثر باشند. بخشی از رشتههای ما به خاطر این طراحی جدید است و برخی از رشتهها در حال نهایی شدن است که پیشبینی میشود برای سال تحصیلی آینده جذاب دانشجو داشته باشد.
پروین افزود: این مجموعه در ابتدا کار خود را با دانشکده آغاز کرد که به خاطر استقبال روز افزون از آن، به دانشگاه تبدیل شد و مرکزیت آن به شهر مقدس قم انتقال یافت که این امر باعث شد روند اداری کمی با تاخیر انجام شود. همچنین سرفصلهای دیگر ما که برخی از آنها برای نخستین بار در کشور تدوین شده است، در انتظار این هستند که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گیرند.
حجتالاسلام قائمی، رئیس پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث سخنران دیگر این مراسم بود که در سخنانی کوتاه با اشاره به رشد کمّی و کیفی این پردیس تصریح کرد: امام خمینی(ره) در تحریرالوسیله میفرمایند که حمله دشمنانان اسلام فقط حمله فیزیکی و نظامی نیست، بلکه میتواند در قالبهای فرهنگی، اقتصادی و زیرسئوال بردن ارزشها باشد.
وی ادامه داد: ما در هشت سال دفاع مقدس توانستیم در برابر حمله دشمنان سرافرازانه مقابله کنیم و از آن به بعد حملات اقتصادی، تحریمها و شبیخونهای فرهنگی دشمن علیه ارزشهی ما آغاز شد و امروزه اوج این مبارزات در حمله فرهنگی است که شما دانشجویان باید با مسلح شدن به سلاح معرفت دینی، از این ارزشها دفاع کنید.
وی بیان کرد: در سالی که اکثر ظرفیتهای دانشگاههای غیرانتفاعی خالی بود، پردیس تهران این دانشگاه توانست در مقطع کارشناسی 150 نفر، 100 در مقطع کارشناسی ارشد و تعدادی نیز در مقطع دکتری جذب کند که این نشان از حسن نیت و اعتماد فضای علمی به این دانشگاه است.
آیتالله محمدی ریشهری آخرین سخنران این مراسم بود که با اشاره به حقوق متقابل دانشجو و دانشگاه اظهار کرد: در ابتدای هر سال تحصیلی شایسته است که هم دانشجو و هم مسئولان دانشگاه ببینند چه حقوق متقابلی نسبت به هم دارند. این مسئله در رساله حقوق امام سجاد(ع) بیان شده است.
وی توضیح داد: طبق فرمایش امام سجاد(ع) اولین حقی که دانشجو بر دانشگاه دارد این است که خدمتی که از طرف دانشگاه ارائه میشود، یک خدمت و لطف الهی است و توفیقی از جانب خداوند است که مسئولیت تعلیم علاقهمندان به معارف اسلامی را برعهده دارند. شکر این نعمت همان انجام وظیفه است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) تصریح کرد: اگر بخواهیم به این فراز عمل کنیم، باید برنامهریزی بهتر صورت گیرد و کارهای گذشته به صورت دقیق ارزیابی شود و نواقص برطرف شود. مهربانی و صبر و حوصله و سعه صدر از دیگر وظایف مسئولان دانشگاه است که با صبوری با متعلمان علوم دینی رفتار کرد.
وی درباره وظایف دانشجو نسبت به دانشگاه عنوان کرد: احترام و ادب، مهمترین نکتهای است که دانشجو باید نسبت به مسئولان رعایت کند و اگر انتقادی هم وجود دارد با ادب و خوشخویی مطرح کند. وظیفه دیگر دانشجو این است که اگر کسی نسبت به استاد او بیاحترامی کرد، از او دفاع کند.
آیتالله محمدی ریشهری در پاسخ به دانشجویان درباره افزایش شهریهها خاطرنشان کرد: من هم میپذیرم که افزایش شهریه فشارمضاعفی بر دوش دانشجویان و خانوادههای آنها است، ولی انتظار دارم شما نیز از مشکلات دانشگاه و شرایط اقتصادی آن را لحاظ کنید.
وی توضیح داد: ما هرماه از آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) 230 میلیون تومان هزینه میکنیم تا با شهریه دانشجویان، حقوق اساتید و هزینههای جاری را پرداخت کند. در ماه گذشته حدود 85 میلیون تومان نیز برای پرداخت حقوق کسری داشتیم و در تلاش هستیم که این مشکلات را به حداقل برسانیم.