به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمدحسین محمدزاده مدیر رادیو قرآن در مراسم سومین سالگرد تشکیل کرسیهای تلاوت اذانگاهی و بیست و سومین سالگرد تأسیس شورای عالی قرآن که پیش از ظهر امروز، 14 مهر در مسجد بلال صداوسیما برگزار شد، اظهار کرد: یکی از تشابهات رادیو قرآن و شورای عالی قرآن این است که هر دو از مولودهای قرآنی اندیشه ناب رهبری به عنوان برترین عنصر قرآنی عصر حاضر هستند که رادیو قرآن در سال 62 و شورای عالی قرآن در سال 70 تأسیس شدند.
رادیو قرآن در بالاترین سطح از تعامل با همه نهادهای فرهنگی و قرآنی است
مدیر رادیو قرآن افزود: رادیو قرآن در سال 93 که چهارمین دهه فعالیت خود را آغاز کرده است در بالاترین سطح از تعامل با همه نهادهای فرهنگی و قرآنی قرار دارد و برگزاری کرسی تلاوت یکی از نمونههای همافزایی دو نهاد شورای عالی قرآن و رادیو قرآن است.
وی در ادامه گفت: شبکه رادیویی قرآن خود را مکلف میداند در نگهداری، حمایت و گسترش فعالیتهای مربوط به اصیلترین و سنتیترین هنر اسلامی که همان تلاوت قرآن است، قدمهای محکمی بردارد و برهمین اساس، بزرگترین آرشیو تلاوت قاریان جهان اسلام که بالغ بر 20 هزار تلاوت بوده و نظیر آن در جهان وجود ندارد در رادیو قرآن ایجاد شده است.
وجود آرشیو مکانیزه از تلاوت قاریان جهان اسلام در رادیو قرآن
محمدزاده با بیان اینکه آرشیو تلاوت قاریان جهان اسلام در رادیو قرآن یک آرشیو مکانیزه است، عنوان کرد: براساس برنامهریزیهای انجام شده مکانیزه بودن آرشیو این امکان را به کاربران میدهد تا هر تلاوتی که میخواهند را به راحتی در اختیار داشته باشند. هماکنون امکان دسترسی مکانیزه به تلاوتهای این آرشیو برای تهیهکنندگان شبکه رادیویی قرآن فراهم است که امیدواریم این امکان را برای عموم کاربران و مخاطبان نیز فراهم کنیم.
وی ادامه داد: حمایت از قاریان و اساتید پیشکسوت قرآنی، حمایت از قاریان نوجوان و جوان و راهاندازی کرسیهای تلاوت نیز از اهدافی است که در شبکه رادیویی قرآن دنبال میشود.
لزوم حمایت از قاریان پیشکسوت و جوان در عرصه هنر تلاوت
مدیر رادیو قرآن با اشاره به هنر تلاوت که توسط قاریان ابداع شده و نسل به نسل نیز به دست اساتید ما رسیده است، گفت: ما به عنوان مسئولان امور فرهنگی و قرآنی وظیفه داریم حمایتهای لازم از قاریان پیشکسوت، جوان و نوجوان که در عرصه هنر تلاوت فعالیت دارند، داشته باشیم.
وی در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: یکی از مهمترین وجوه کرسیهای تلاوت اذانگاهی این است که یک اثر انگیزشی نیز برای اساتید تلاوت دارد و هر یک از قاریان میتوانند هنر و ارزش تلاوت خود را نمایان کنند.
قاریان دارای رتبه با انگیزه بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند
محمدزاده با اشاره به قاریان که در مسابقات کشوری و بینالمللی قرآن رتبه کسب میکنند، عنوان کرد: مسئولان و دستاندرکاران باید کاری کنند که آن اثر انگیزشی ایجاد شود و قاریانی که در مسابقات رتبه میآورند با انگیزه بیشتری به تلاوت قرآن در محافل قرآنی بپردازند. امیدواریم کرسیهای تلاوت اذانگاهی اثر انگیزشی برای تلاوت قرآن را تقویت کنند.
وی در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: اتفاقی که امسال همزمان با سومین سالگرد تشکیل کرسیهای تلاوت اذانگاهی رخ داد توسعه در تعداد کرسیهای تلاوت و فضاهای متنوع بود و چند ماهی است که کرسیهای تلاوت علاوه بر تهران در سایر استانها نیز برگزار میشود که امیدواریم این توسعه برای سال آینده نیز ادامه داشته باشد.
مدیر رادیو قرآن با بیان اینکه طی سه سال گذشته 405 کرسی تلاوت اذانگاهی برگزار و از شبکه رادیویی قرآن نیز به صورت زنده پخش شده است، گفت: از مهرماه سال گذشته تاکنون نیز 169 کرسی تلاوت تقدیم شنوندگان رادیو قرآن شده است که این رقم برای یکسال رشد خوبی بوده است.
برگزاری هفتهای دو کرسی تلاوت اذانگاهی به طور میانگین در طول سال
وی یادآور شد: با توجه به اینکه 52 هفته در سال داریم رقم 405 کرسی تلاوت برای یک سال رقم قابل توجهی بوده و به این معنی است که به صورت میانگین هفتهای بالغ بر دو کرسی تلاوت و یا سه کرسی تلاوت داشتهایم.
محمدزاده ادامه داد: براساس پیشنهاد دوستان، در کنار پخش تلاوتهای اذانگاهی، شرح و توضیح آیات نیز توسط کارشناسان قرآنی بیان میشود.
مدیر رادیو قرآن در پایان عنوان کرد: همچنین با توجه به اینکه کرسیهای تلاوت اذانگاهی به صورت زنده از رادیو قرآن پخش میشوند برای اینکه مخاطبان ما از مفاهیم سیراب باشند یک جدول زمانبندی و آیات تلاوت شده را نیز ارائه میکنیم تا با توجه به مناسبتها، بتوانیم از کارشناسان مفاهیم نیز بهره بگیریم و شرایطی ایجاد کنیم که مستمعین در جریان مفهوم و معنی آیات نیز قرار بگیرند.