کد خبر: 1463584
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۰

کنگره بزرگداشت آیت‌الله آصفی برگزار می‌شود/ تعویق در برگزاری کنگره

گروه حوزه‌های علمیه: کنگره بزرگداشت آیت‌الله محمدمهدی آصفی با حضور اندیشمندان و فرهیختگان جهان اسلام، آبان ماه امسال برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) کنگره بررسی شخصیت، اندیشه و آثار آیت‌الله محمدمهدی آصفی با حضور اندیشمندان و فرهیختگان جهان اسلام، پنج شنبه 29 آبان ماه در مدرسه امام خمینی(ره) قم سالن قدس برگزار می‌شود.

در این مراسم 32 جلد از موسوعه و مجموعه مقالاتی که در بررسی شخصیت، اندیشه ایشان، به زیور طبع آراسته شده است رونمایی می‌شود.

علت تعویق کنگره

این کنگره که قرار بود مهرماه در شهر مقدس قم برگزار شود، به دلیل وضع نامناسب جسمانی آیت‌الله آصفی به تعویق افتاد.

زندگینامه آیت‌الله آصفی

پدر وی آیت‌الله شیخ علی محمد بروجردی آصفی از علما و مجتهدین حوه علمیه و از عارفان روزگار خود بود. آثاری در فقه و اصول و تفسیر از ایشان بر جای مانده که پاره‌ای از آن‌ها مستقلا یا در نشریات علمی آن روز منتشر شده است.

والده ایشان دختر آیت‌الله شیخ محمدتقی بروجردی از فقهای معروف عصر خود بود که در درس مرحوم محمد عراقی و نائینی و اصفهانی فقه و اصول را فرا گرفته بود و آثار منتشر شده‌ای از ایشان باقی است که مهم‌ترین آن ها یک دوره اصول با عنوان «نهایة الافکار» و یک دوره فقه استدلالی بر«عروة الوثقی» به عنوان حاشیه استدلالی است.

این شخصیت بزرگ اسلامی در سال 1316 شمسی در خاندانی که به علم و عمل مشهور بوده اند، چشم به جهان گشود، و پس از طی مراحل تحصیلات ابتدایی و متوسطه، به فراگیری علوم دینی پرداخت که مقدمات و سطح را در نجف در محضر والد و جمعی از بزرگان حوزه فراگرفت. همچنین خارج فقه و اصول را در همین حوزه در درس بزگان عصر خود حاضر می‌شد و از گنجینه معارف آن‌ها بهره می‌برد. دروس دانشگاهی را نیز تا مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه بغداد گذراند.

ایشان در حوزه علمیه نجف و قم خارج فقه و اصول و فسفه و خارج تفسیر قرآن را بیش از ده سال تدریس کرده است. ایشان فقیهی جامع و در اغلب علوم اسلامی بویژه تفسیر و کلام و فقه صاحب نظر است.

وی در کنار تحقیق و تدریس حدود هفت سال در کویت مرکز دینی بزرگی را در جامع النقی اداره می‌کرد و به تعلیم و تهذیب و خدمت فرهنگی مردم پرداخت و در این مدت آثار و خدمات فراوانی در این منطقه از خود به یادگار گذاشت. آیت‌الله آصفی مسلط به زبان عربی و فارسی است و از محضر بزرگانی مانند آیت‌الله مسلم ملکوتی سرابی، امام خمینی، آیت الله العظمی سید محسن حکیم، آیت الله العظمی سید ابوالقاسم خویی، آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی و آیت الله العظمی سیدمحمدرضا گلپایگانی بهره برده است.

captcha