حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد سجادی، مدیرعامل مدیرعامل مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: برای ایجاد یک فضای مناسب در فضای سایبری ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشیم که حال و هوای فضای فیزیکی ایام محرم غیرقابل تصور در فضای مجازی است و بیشترین مخاطبان فضای مجازی برای مشاهده مراسمات عزاداری در این فضا کسانی هستند که یا در خارج از کشور به سر میبرند یا اینکه به دلیل محدودیتهایی نمیتوانند به صورت فیزیکی در جلسات حضور داشته باشند و از فضای معنوی آن بهرهمند شوند.
وی به ارائه چند راهکار برای برگزاری مراسم ویژه محرم در فضای مجازی پرداخت و گفت: 1) کاربران باید سریع مطالب را بارگذاری کنند، یعنی اگر جلسه سخنرانی یا مذهبی شب گذشته در فضای حقیقی برگزار شد، باید سریعا فردای همان روز بارگذاری شود و نباید به روزها و هفتههای آتی واگذار شود.
پرهیز از تفرقهافکنی میان اهل شیعه و سنت در فضای مجازی
مشاور فقهی سازمان اوقات و امورخیریه تصریح کرد: 2) کاربران باید در انتخاب سخنرانی و روضهها دقت کنند و نباید از مراسمی استفاده کنند که از اشعار نامناسب باشد و یا از اشعاری باشد که موجب افترا و تفرقهافکنی میان اهل سنت و شیعه شود.
وی بیان کرد: 3) کاربران باید از بارگذاری مراسمی که در وهم شیعه نیست، استفاده کنند. یعنی گاهی در مراسمات شاهد تیغزنی و قمهزنی و حتی سینهزنی عریان هستیم که کاربران به اشتباه آن را در فضای مجازی بارگذاری میکنند که جدا باید ازچنین رویکردی بپرهیزند.
مدیرعامل مرکز تحقیقات رایانهای حوزه علمیه اصفهان تصریح کرد: 4) اگر بتوانیم برای سخنرانیها از دانشمندانی استفاده کنیم که کلامشان تأثیر بسیاری بر کاربران فضای مجازی داشته باشند، بهتر است.
وی یادآور شد: انتشار ویژهنامههای مختلف با دقت در صحت و سقم مطالب از دیگر مواردی است که میتوان سایتها و مؤسسات معتبر آن را انجام دهند.این ویژهنامهها میتوانند بازدیدکننده بسیاری داشته باشند و به معرفتزایی هم کمک بسیاری کند.
حجتالاسلام سجادی اظهار کرد: هیچ کاری بدون ضعف نیست و ما باید توانمندی و مقتضیات خود را درنظر بگیریم و کارمان را انجام دهیم. با توجه به این که در این فضا جوانان و مؤسسات متعدد به صورت خودجوش کار میکنند و توانستهاند حق مطلب را ادا کنند.
موازیکاری؛ اصلیترین مشکل ایام مناسبتی در فضای مجازی
وی بیان کرد: موازیکاری یکی از مشکلاتی است که در ایام مناسبتی به ویژه ماه محرم با آن روبرو هستیم.برای مثال ما شاهد مداحیهای متعدد برای بزرگسالان هستیم غافل از آنکه در زمینه مداحی برای کودکان و نوجوانان کاری نکردهایم.
مدیرعامل مؤسسه راسخون تصریح کرد: متأسفانه در زمینه الگوسازی برای جوانان و نوجوانان کارهای کمتری شده است. همچنین در زمینه شنیداری کارهای عظیمی کردهایم غافل از آنکه در زمینه خواندن و مطالعه و مقالاتی که در این زمینه مؤثر باشد، قدمهای کمتری برداشتهایم.