کد خبر: 1470172
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۳
در هامبورگ؛

حضور بیش از سه هزار عزادار حسینی در شب عاشورا + عکس

شعب خارجی: مرکز اسلامی هامبورگ امسال شاهد حضور بیش از سه هزار عزادار حسینی در شب عاشورا در مسجد امام علی(ع) بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از مرکز اسلامی هامبورگ، این مرکز امسال در مراسم عزاداری امام حسین(ع) شاهد حضور بیش از سه هزار عزادار حسینی در شب عاشورا در مسجد امام علی(ع) هامبورگ بود.

همزمان با فرا رسیدن ماه محرم، مراسم عزاداری و سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) با شکوه و عظمتی وصف‌ناشدنی در دهه اول محرم 1436 به مدت سیزده شب، از شنبه، سوم آبان با حضور صدها تن از مسلمانان و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت(ع) از ملیت‌های مختلف در مرکز اسلامی هامبورگ برگزار شد.

از ویژگی‌های شاخص این مراسم، حضور انبوه جوانان و نوجوانان در میان عزاداران حسینی بود که بیش از همیشه جلوه داشت. این جوانان با تشکیل گروه‌های نوحه‌خوانی و سینه‌زنی به این مجلس معنوی، شور و زیبایی خاصی بخشیده بودند.

امسال از همان شب اول محرم جمعیت پرشور شبستان مسجد را پر کرد. در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی نیز کثرت و ازدحام عزاداران به ‌گونه­‌ای بود که علاوه بر صحن مسجد، انبوه جمعیت در راهروها و در حیاط مرکزاسلامی هامبورگ ، به عزاداری پرداختند.

گفتنی است، همزمان با برگزاری مراسم عزاداری، برنامه‌های آموزشی و فرهنگی برای کودکان و نوجوان در دیگر سالن‌های مرکز برگزار می‌شد.

در مرکز اسلامی هامبورگ، برنامه­‌های امسال با اقامه نماز جماعت مغرب وعشاء و قرائت زیارت عاشورا شروع می‌شد و با سخنرانی حجت­‌الاسلام‌والمسلمین حیدری کاشانی  و مداحی ذاکر اهل بیت(ع) احمد نیکبختیان ادامه پیدا می­‌کرد.

در ویژه برنامه عاشورا، آیت‌الله رمضانی، امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ سخنرانی کرد، وی ضمن تشکر از همه خادمان و خدمتگزاران حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع)، به حضور گسترده و پرشور مردم و جوانان از ملیت‌های مختلف در مراسم عزاداری شهادت امام حسین(ع) اشاره کرد.

آیت‌الله رمضانی افزود: بر اساس گزارش‌هایی که تاکنون به دست ما رسیده است، نه‌تنها در این مرکز بلکه در بسیاری از مساجد و مراکز اسلامی سراسر اروپا مجالس دهه اول محرم با استقبال بسیار زیاد عاشقان و ارادتمندان به خاندان عصمت و طهارت مواجه بوده است.

وی همچنین ادامه داد: به‌طور قطع این‌گونه مجالس و محافل مصداق بارزی برای این فرموده امام رضا‌(ع) است: «رَحِمَ اللّه عَبدا اَحیا اَمرَنا ... یَتَعَلَّمُ عُلومَنا وَ یُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَاِنَّ النّاسَ لَو عَلِموا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعونا؛ رحمت خدا بر بنده‌‏اى که امر ما را زنده کند. دانش‏‌هاى ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد. اگر مردم زیبایی‌هاى سخنان ما را می‌دانستند، از ما پیروى می‌کردند».

رمضانی با بیان این‌که برخی می‌گویند، عملکرد امام حسین‌(ع) در روز عاشورا، بهترین نوع مرگ و برترین جدایی انسان از زندگی مادی دنیا را به بشریت آموزش می‌دهد، افزود: اگرچه شهادت امام حسین(ع) برترین نوع پایان زندگی دنیا بوده‌ است، اما باید به این نکته توجه داشت که هدف از قیام کربلا آموزش بهترین روش زندگی و تصحیح انحرافات و کج فهمی‌های موجود در جامعه بوده است. امام حسین(ع) راه درست کسب معنویت، راه صحیح زندگی عزت‌مندانه، راه مقابله با ظلم و ستم و راه درست زندگی را به بشریت آموزش داد.

«زندگی رحمانی و سلوک حسینی»، محور اصلی سخنران خطیب حجت‌الاسلام والمسلمین حیدری کاشانی در دهه­ نخست محرم امسال بود که با استفاده از آیات قرآن مجید و احادیث و روایات، تشریح شد. وی در بخشی از سخنرانی­‌های خود ویژگی‌ها و شاخصه‌های زندگی رحمانی را این‌گونه برشمرد که «شعار زندگی رحمانی: بسم الله الرحمن الرحیم، پیش نیاز زندگی رحمانی: اَعوذ بالله من الشیطان الرجیم، حقیقت زندگی رحمانی: ففروا الی‌الله‌(الذاریات / 50)، هدف و مقصد در زندگی رحمانی: قرب الی‌الله، تنها راه سعادت در زندگی رحمانی: صراط مستقیم (یعنی راه نبوت و امامت)، رموز موفقیت در زندگی رحمانی: ورود در صراط مستقیم و دست در دست ولی خدا نهادن و پذیرش رهبری و هدایت­گری جانشین خداوند رحمان، رمز آرامش در زندگی رحمانی: ذِکر‌الله و یاد خدا و بنیان شخصیت رحمانی: حُب‌الله (عشق و محبّت خدا)».

وی در بخشی از سخنانش اساس و بنیان شخصیت رحمانی را «حب‌الله» بیان کرده و افزود: یک شخصیت رحمانی، همچون حضرت ابا عبدالله‌الحسین(ع) دوستدار و عاشق خداست. حب‌الله یعنی محبت و عشق ورزی به خداوند با تمام وجود که برای زنده‌سازی عشق و محبت خداوند در قلب انسان راه کارهایی نظیر توجه به محبت بی‌نهایت خداوند به انسان است، خداوند در آیین اسلام و قرآن بسیار مهربان و با محبت نسبت به انسان معرفی می‌شود: « انّ ربی رحیم ودود ». همچنین خداوند رحمان در حدیث قدسی می‌فرماید: «عبدی، انا وحقی لک محب. فبحقی علیک کن لی محباً: بنده‌ی من، به حق آن حقی که بر تو دارم،من تو را دوست می‌دارم،پس تو هم دوست من باش».

همچنین درباره توجّه به نعمت‌های بی‌پایان خداوند رحمان، پیامبر(ص) فرمودند: « أَحِبّوا اللَّه تَعَالَى لِمَا یَغْذُوکُمْ مِنْ نِعَمة وَأَحِبّونِی بِحُبِّ اللَّه » خداوند به داوود(ع) وحی فرستاد: مرا دوست بدار و محبوب خلقم گردان. حضرت داوود(ع) بیان کرد: « پروردگارا ! آری، من تو را دوست می‌دارم، اما چگونه تو را محبوب خلقت گردانم؟» فرمود: «نعمت هایشان را برایشان یاد کن، زیرا هرگاه نعمت‌‌هایم را به خاطرشان آوری و برایشان برشمری، مرا دوست خواهند داشت».

حیدری کاشانی در ادامه با اشاره به یک هشدار رحمانی افزود: شیطان در هر زمان و هر مکان تمام توان خویش را به کار می‌گیرد تا آتش عشق و محبت خداوند رحمان را در قلب انسان خاموش کند. شیطان همواره انسان را از یاد خداوند رحمان و توجه و مهرورزی و نعمت بخشی‌های بی پایان او غافل می‌کند.

در روایتی در جلد چهارم تحفة‌الواعظین آمده‌است که شیطان از شش عمل اندوهگین می شود: آغاز تمام کارها با «بسم‌الله الرّحمن الرّحیم»، گفتن «ان شاء‌الله» برای تصمیم بر انجام کاری در آینده، سلام دادن به یکدیگر، مصافحه و دیده بوسی به هنگام ملاقات، استغفار و توبه از گناهان و نیز نثار صلوات به هنگام یاد پیامبر(ص).

لازم به ذکر است که در پایان مراسم، عزادارن حسینی میهمان سفره با برکت حضرت ابا عبدالله‌الحسین(ع) بودند.

captcha