کد خبر: 1471099
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۲
لاریجانی در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات:

فتوای رهبری بالاتر از هر قانون‌گذاری است/ وزیر امنیت روانی خبرنگاران را پیگیری کند

گروه جامعه: رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات با اشاره به موضوعاتی که اغلب در رسانه‌ها به آن پرداخته می‌شود، عنوان کرد: فتوای رهبر درباره عدم ساخت سلاح هسته‌ای از هر قانون‌گذاری بالاتر است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی لاریجانی ، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها که امروز، 17 آبان در محل مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد، عنوان کرد: با برپایی نمایشگاه مطبوعات خدمات رسانه‌ها در دسترس همگان قرار می‌گیرد، از این رو نمایشگاه فرصت مناسبی است تا ارزیابی از کار خود داشته باشید و کارنامه خود را ورق بزنید.
وی با بیان اینکه باید نیازهای جامعه را مورد ارزیابی قرار دهید، اظهار کرد: امیدوارم شعار «رسانه، آزادی مسئولانه» مورد توجه قرار گیرد و تغییری ایجاد کند که از کار، اندیشه و فکر اصحاب رسانه استفاده دقیق‌تری در حوزه رسانه‌ها صورت گیرد.
به گفته رئیس مجلس، شرایط امروز جهان کاملاً آشکار است که بدون رسانه مسئول، جامعه با مشکلات اجتماعی روبرو می‌شود. بخش مهمی از زندگی مردم مربوط به کار رسانه‌هاست و از این رو باید به صراحت گفت که کاری که رسانه‌ها انجام می‌دهند، کاری تفننی نیست.
لاریجانی ادامه داد: فکر خلاق در این حوزه باید به کار گرفته شود تا سرزندگی در هر بخشی جریان داشته باشد و رسانه‌ها باید از آنچه در این باره مرتبط است برای رسیدن به این هدف بهره بگیرند.
وی با بیان اینکه فعالیت رسانه سبب ایجاد پایداری اجتماعی در جامعه می‌شود، عنوان کرد: هرچه کمک‌ها وسیع‌تر شوند، پایداری اجتماعی نیز گسترده‌تر می‌شود و این موضوع نیازمند آن است که کارها با قوانین پشتیبانی شوند.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش گفت: در برنامه پنجم توسعه قرار شد تا لایحه‌ای درباره قانون مطبوعات به مجلس داده شود که متاسفانه درباره آن کاری صورت نگرفت و مجلس در این باره کارهای تحقیقاتی انجام داد و اخیراً نیز دولت در این باره تحرکاتی داشته است که انجام این اقدامات لازم است.
وی در ادامه افزود: متاسفانه قانون مدونی درباره مطبوعات و تبلیغات نداریم و تدوین آن به این منظور که مطبوعات و خبرگزاری‌ها بتوانند روی پای خود بایستند، موضوع مهمی است که باید انجام شود.
لاریجانی با بیان این که موضوع یاد شده در کمیسیون مربوطه مجلس در دست بررسی است و مجلس از آن پشتیبانی خواهد کرد، گفت: نیاز است که گردش کاری منظم در این باره مشخص شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به قانون نظام صنفی رسانه اشاره کرد و ادامه داد: در این باره دولت می‌تواند اقدامات مطلوبی انجام دهد. بخش‌های تخصصی کشورمان دارای نظام هستند که کارهای حرفه‌ای دقیق‌تری در نتیجه آن در نظام مهندسی و پزشکی صورت می‌گیرد. چنانچه برای نظام صنفی نیز قانونی داشته باشیم، رسانه‌ها می‌توانند بر عملکرد خود نظارت کنند و در برابر برخوردهایی که گاهی صورت می‌گیرد، قانون اختیاراتی را به رسانه می‌دهد تا نظارت حرفه‌ای داشته باشد و مورد حمایت قرار گیرد.
لاریجانی با اشاره به اینکه چنین اقدامی سبب ثبات کار رسانه‌ها می‌شود، افزود: از دولت درباره قانون انتشارات تشکر می‌کنم که قانونی مهم است و به حقوق مردم نیز کمک می‌کند و سازمان‌ها موظف هستند که اطلاعات لازم را در اختیار مردم قرار دهند تا شفاف‌سازی صورت گیرد.
وی اظهار کرد: تردیدی نیست که آزادی فکر در مردم، سبب تقویت و قوت رسانه‌ها می‌شود. همچنین سبب می‌شود که حضور پررنگ‌تری در زندگی مردم داشته باشد. از این رو داشتن نظام موضوع مهمی است و بهتر است شکل قاعده‌مندی به خود بگیرد تا اصحاب رسانه نیز مسئولانه بر کار خود نظارت کنند.
لاریجانی با بیان اینکه از مزیت‌های جامعه این نیست که مرزهای سختی داشته باشد، گفت: مرزها باید در اختیار رسانه‌ها باشند و آنها با درک خود، کار کنند که این موضوع نشانگر فرهیختگی بیشتر جامعه است.
وی شعار نمایشگاه را پسندیده دانست و اظهار کرد: این شعار یعنی واگذاری مسئولیت به رسانه‌ها که با وجدان خود شرایط را در نظر گرفته و بر اساس آن به تشخیص اوضاع بپردازند و مطالب را ارائه دهند.
لاریجانی همچنین به نکاتی همچون شرایط کشور اشاره کرد و افزود: بخشی از مشکلات کشورمان شامل مباحث امنیت اجتماعی است، اگر چه رسانه‌ها به مباحث سیاسی همچون انرژی هسته‌ای تمایل بیشتری دارند و حول آن به ارائه مطلب می‌پردازند. اما مردم کشورمان با امنیت اجتماعی سر و کار دارند که اسیدپاشی در اصفهان نمونه یکی از این ناهنجاری‌هاست.

رسانه و کالبد شناسی
وی با اشاره به ناهنجاری‌هایی همچون تجاوز به عنف، سرقت مسلحانه و ... تصریح کرد: رسانه باید این مباحث را مورد کالبدشکافی قرار دهد؛ چرا که این موضوعات بسیار مهم هستند.
لاریجانی همچنین به صدا و سیما اشاره کرد و گفت: باید بخشی از ظرفیت رسانه ملی به موضوعات ملموس مردم اختصاص یابد تا از بروز مشکلاتی همچون ناهنجاری‌های یاد شده پیشگیری به عمل آید. بر این اساس باید از رسانه در این راستا و به منظور یک عامل پیشگیری‌کننده بهره گرفت.
وی با بیان اینکه قباحت این موضوعات باید از سوی رسانه‌ها بیان شود، یادآور شد: رسانه ملی و دیگر رسانه‌ها باید موضوع امنیت اجتماعی را بخشی از مسائل خود بداند و به آن بپردازد.
لاریجانی همچنین به موضوع وضعیت اقتصادی کشورمان اشاره کرد و گفت: تردیدی نیست که شرایط فعلی، شرایط پیچیده‌ای است که مدیریت‌های ناصحیح و تحریم‌ها عامل پدید آمدن آنهاست. از این رو وضعیت اقتصادی کشورمان از ابعادی به بیماری‌هایی دچار است که با اعمال محور مسیرهای درست دولت و ایجاد ثبات، به رفع مشکلات کمک می‌شود و اقتصاد رونق می‌گیرد.

هر رسانه باید به میزان توان خود به موضوع اقتصاد بپردازد
وی با بیان اینکه با شرایط مطلوب اقتصادی فاصله داریم، اظهار کرد: اگر شرایط مطلوب اقتصادی رخ ندهند، مشکلات بیکاری همچنان لاینحل باقی می‌مانند. از این رو رسانه می‌تواند در این باره نقش مهمی ایفا کند و هر رسانه باید به میزان توان خود به موضوع اقتصاد بپردازد.

وقتی ابلاغیه و بخشنامه دردی را دوا نمی‌کند
لاریجانی با اشاره به اینکه اطلاع‌رسانی رسانه‌ها در این باره سبب وقوف یافتن مردم می‌شود، افزود: متاسفانه رسانه‌ها همچنان در حوزه ایجاد نشاط جامعه به سمت کارآفرینی با فقر روبرو هستند و اگر به این موضوع پرداخته نشود، ابلاغیه و بخشنامه دردی را دوا نمی‌کند.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع نیازمند اراده  ملی است تا اقتصاد به شکوفایی برسد، گفت: همه در این باره وظیفه دارند و این موضوع وظیفه‌ای ملی است که باید از طریق رسانه برای مردم تبیین شود که مردم باید کارآفرین شوند.
لاریجانی با اشاره به نیروی مازاد در بازار کار و دولت، اظهار کرد: مسائلی در اطراف ما هستند که اهمیت دارند و آن مسائل باید در زندگی مردم در نظر گرفته شود. راه دولت و 5+1 در مسئله هسته‌ای، راهی عقلایی است که با مذاکرات به تفاهم می‌رسند.

فتوای رهبر معظم انقلاب در این باره بالاتر از هر قانون‌گذاری است
وی با تاکید بر اینکه ایران قبول دارد که به سمت تهیه سلاح هسته‌ای نرود و فتوای رهبر معظم انقلاب بر این موضوع مبتنی است، تصریح کرد: فتوای رهبر معظم انقلاب در این باره بالاتر از هر قانون‌گذاری است و هر دولتی مطیع فرمان رهبر در این باره است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که حل مسائلی از این دست بر دیگر کشورهای منطقه نیز اثر می‌گذارد، گفت: ایران حق این را دارد که دانش هسته‌ای صلح‌آمیز را در اختیار بگیرد و مسئله تحریم و توسعه در این باره باید رفع و حل شود.
وی با تاکید بر این که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و به قوانین بین‌الملل که برای همه کشورها ثبات دارد پایبند است، اظهار کرد: مسائل جزئی را می‌توان ضمن گفت‌وگو رفع و حل کرد.
لاریجانی با اشاره به کمک به کشورهایی همچون لبنان و سوریه و عراق، عنوان کرد: کمک ایران به این کشورها زمینه پیشگیری از بروز مشکلات به ایران اسلامی است و نخواهد گذاشت تا مشکلات به ایران سرریز شود.
وی کمک به کشورهای همسایه در این باره را کمک به بشریت عنوان کرد و افزود: ایران صادقانه و مسلحانه در این باره عمل کرده است.
رئیس مجلس همچنین از علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا نسبت به موضوع مشکلات معیشتی اصحاب رسانه پیگیری کند و افزود: خبرنگاران عنوان کرده‌اند که در این کار با پایداری و استمرار روبرو نیستند و بازنشستگی و مشکلاتی از این دست دارند که این موضوعات سبب بر هم زدن آرامش روانی خبرنگاران می‌شود.
وی تصریح کرد: کارهایی که با فکر در ارتباط هستند نیازمند حداقل آرامشی هستند که این موضوع بار مالی دارد و مجلس، رأساً نمی‌تواند در این باره اقدام کند، از این رو لازم است که دولت لایحه‌ای را سریع‌تر به مجلس ارائه کند تا این نگرانی از خانواده مطبوعات برطرف شود.

captcha