طیبه سیفی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با افزوده شدن بخش پژوهش به مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان، اظهار کرد: این کار میتواند دستاوردهای خوبی به همراه داشته باشد. اولین دستاورد این است که دانشجویان را بهسوی کارهای پژوهشی در قرآن سوق میدهد.
وی افزود: شاید تا به حال شرایطی فراهم نشده باشد که دانشجویان ما بهصورت عمقی و در قالب کارهای پژوهشی مستقل در کارهای قرآنی تأمل و تمرکز کنند و این مسابقات فرصت بسیار خوبی است.
سیفی عنوان کرد: این مسابقات فرصتی را به دانشجویان میدهد تا وارد این حوزه شوند و در زمینه علمی ـ پژوهشی نیز در مورد مفاهیم و موضوعات قرآنی تفکر بیشتری کنند.
این مدرس دانشگاه اظهار کرد: فراهمسازی فرصت تحقیق میتواند بهترین دستاورد باشد، با توجه به اینکه کار، دانشجویی است و دانشجویان ما شاید خیلی فرصت نکنند در این حوزهها ورود پیدا کنند، این پژوهشها فرصت خوبی را به دانشجویان ما میدهد که به این حوزهها ورود پیدا کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که نظر شما در مورد محور روششناسی مطالعات میان رشتهای چیست و آیا این محور برای این مسابقات مناسب است، گفت: اگر در این زمینه صرفاً دانشجویان کار کنند، شاید خیلی نتایج مثبتی به همراه نداشته باشد و خیلی دانشجوهای توانمندی نداشته باشیم که در حوزهای با این ظرافت بتوانند کار کنند، اما شاهد بودم که در برخی مقالاتی که دیدم اساتید نیز مشارکت دارند.
سیفی افزود: خوب است اساتید نیز ورود پیدا کنند و دانشجویان طبق نظر و راهنمایی برخی از اساتیدی که در این عرصهها کار کردهاند و با آن آشنا هستند، فعالیت کنند و قطعاً دانشجویان میتوانند دستاوردهای خوبی را به این نحو کسب کنند، ضمن اینکه اگر پژوهشها زیر نظر اساتید باشد، کارایی بهتری خواهد داشت.
محور وحدت مسلمانان
وی در رابطه با محور دیگر این مسابقات که وحدت مسلمانان است، گفت: وحدت مسلمانان حوزه بسیار گستردهای دارد، اینکه در این همایش مطرح شود جای تأمل بیشتری دارد. باید کمی مستقلتر عمل کنیم و خیلی همه حوزهها را با هم مخلوط نکنیم. این کار را به کسانی که در این حوزه تخصص دارند واگذار کنیم و بیشتر در حوزه قرآن و پژوهشهای میان رشتهای تمرکز داشته باشیم.
سیفی با بیان اینکه میتوان به یک همفکری علمی در سطح جهان در حوزه پژوهشهای قرآنی در سطح دانشجویان بهواسطه این مسابقات دست پیدا کرد، گفت: شاید همفکری و تعاملات فرهنگی و سیاسی نیز در این مسابقات انجام شود، اما همفکری علمی است که میتواند زمینهساز رسیدن به وحدت شود.
این مدرس دانشگاه با ارائه پیشنهاداتی به برگزارکنندگان همایش اظهار کرد: اولین پیشنهادم این است که زمان بیشتر شود، با توجه به زمان اندک فقط برای ارسال چکیده فرصت پیدا کردم. با توجه به اینکه موضوعی که انتخاب کردهام موضوع خوبی بود اما فرصت نوشتن اصل مقاله را پیدا نکردم. مدت زمان دو هفتهای فرصت کمی برای نوشتن یک مقاله علمی خوب است.
وی عنوان کرد: اطلاعرسانی زودتر شروع شود تا فرصت ارائه پژوهشها بیشتر شود، این خیلی به پربارتر و در حقیقت علمیتر شدن مقالات کمک میکند و دبیرخانه اگر در طول سال فعال شود مطمئناً تأثیر بیشتری خواهد داشت.