کد خبر: 2645758
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۰

بهره‌گیری دشمن از مدیریت احساسات در جنگ نرم

کانون خبرنگاران نبأ/ جواد کریمی: در کارگاه جنگ نرم و بصیرت‌افزایی دانشگاه کاشان مطرح شد: دشمن با بهره‌گیری از روش‌های اقناع‌سازی و یا مدیریت احساسات و بهره‌گیری از روش‌های جذب، مبارزه می‌کند و رقیب را به انفعال یا شکست و حذف می‌کشاند.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، کارگاه جنگ نرم و بصیرت‌افزایی با حضور استادان دانشگاه‌های کاشان دوشنبه، هشتم دی‌ماه در دانشگاه کاشان برگزار شد.

حجت‌الاسلام طالب‌پور، استاد حوزه و دانشگاه در این کارگاه با اشاره به اینکه استادان، افسران جنگ نرم هستند گفت: لازم است با واقعیت جنگ نرم بیشتر آشنا شویم و برای مقابله با آن بهتر عمل کنیم.

وی با بیان اینکه اکثر جنگ‌های دنیا، جنگ سخت بوده افزود: جنگ‌های سخت (استعمار کهن) از سال 1500 تا 1945 میلادی و جنگ نیمه سخت دوران (استعمارنو) از سال‌های 1945 تا 1990 به وقوع پیوست که تصرف سرزمین و تغییر حاکمان از اهداف جنگ‌هایشان بود.

طالب‌پور اظهار کرد: جنگ نرم (استعمار فرانو) نیز از سال 1990 با هدف دگرگونی باورها و ارزش‌ها و سبک زندگی با ابزار رسانه‌های مکتوب، صوتی و تصویری و هر چیزی به غیر از ادوات نظامی روی داد.

وی تصریح کرد: جنگ نرم هر گونه اقدام نرم‌افزار اعم از روانی، تبلیغاتی، رسانه‌ای، سایبری، دیجیتال، اطلاعاتی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و علمی است که جامعه یا گروه هدف را نشانه می‌گیرد و بدون درگیری نظامی، با بهره‌گیری از روش‌های اقناع‌سازی و یا مدیریت احساسات و بهره‌گیری از روش‌های جذب، رقیب را به انفعال یا شکست و حذف می‌کشاند.

این استاد دانشگاه افزود: جنگ روانی، جنگ رسانه‌ای، عملیات روانی، براندازی، انقلاب نرم، انقلاب مخملی و انقلاب فرهنگی از اشکال جنگ نرم به شمار می‌رود.

وی جامعه هدف جنگ نرم را  نخبگان و فرهیختگان جامعه دانست و گفت: دشمن با انواع تهدید نرم، قدرت نرم و جنگ نرم سعی دارد تا به هدف خود برسد.

در ادامه بیژن شمس، معاون فرهنگی بسیج اساتید استان اصفهان ماهواره، رسانه و سینما را از جمله ابزارهای جنگ نرم دشمن ذکر کرد و افزود: ماهواره در حوزه جنگ نرم در سه بخش سیاسی، خانوادگی و اجتماعی به تولید برنامه و سریال‌ها پرداخته که از طریق این برنامه‌ها ترویج تجمل‌گرایی و تغییر سبک زندگی در خانواده‌ها را در رأس کار قرار داده است.

وی پنهان و نامحسوس بودن اهداف را از جمله ویژگی‌های جنگ نرم دشمن ذکر کرد و اظهارکرد: الگو‌گیری از ائمه اطهار(ع)، پیوند مستمر با دین و قرآن و دفاع از نظام و ارکان اسلامی از مهم‌ترین راه‌های مقابله با جنگ نرم است.

جواد صفایی قمی، مسئول بسیج اساتید دانشگاه کاشان نیز در پایان ضمن ایراد سخنانی هدف از برگزاری این کارگاه را ارتقای توانمندی اساتید و نخبگان دانشگاه در مواجه با اشکال مختلف جنگ نرم، سازماندهی و آماده‌سازی نیروهای متخصص و هوشمند در دانشگاه‌ و عملیاتی کردن رهنمودهای مقام معظم رهبری در این خصوص ذکر کرد.

captcha