سیدامین میرازیی، پژوهشگر نغمات دینی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان، گفت: برگزاری مسابقات قرآن به ویژه در سطح بینالمللی، اهمیت جایگاه قرآن در نظام جمهوری اسلامی ایران را نشان میدهد.
تنوع مسابقات بینالمللی در ایران نشاندهنده اهتمام نظام به قرآن است
وی افزود: تنوع مسابقات بینالمللی قرآن در ایران از جمله؛ مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان و مسابقات قرآن ارتش ایران و عمان نشاندهنده آن است که جمهوری اسلامی ایران نسبت به امر قرآن و ترویج فرهنگ قرآنی اهتمام ویژهای دارد.
میرزایی ادامه داد: تعداد انگشتشماری از کشورهای اسلامی هستند که مسابقات قرآن در سطح بینالمللی برگزار میکنند که اگر چنین مسابقاتی نیز برگزار کنند از نظر کمی و کیفی در سطح نازلتری نسبت به مسابقات جمهوری اسلامی ایران است.
مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان؛ خنثیکننده تبلیغات منفی علیه ایران
وی عنوان کرد: با توجه به تبلیغات منفی که علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان با گردهم آمدن دانشجویان مسلمان از سراسر جهان و تلاوتها و فعالیتهای قرآنی که انجام میشود، میتواند خنثیکننده این تبلیغات منفی باشد و جایگاه نظام را در ترویج فعالیتهای قرآنی به دنیا معرفی کند.
این فعال قرآنی در ادامه گفت: مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان ظرفیت آن را دارد تا سطح فعالان قرآنی، قاریان و حافظان قرآن و کسانی که در حوزه علوم و فنون قرآنی و تفسیر و معارف قرآن کریم که بعد از انقلاب اسلامی فعالیت داشتهاند به نمایندگان دیگر کشورها معرفی کند.
توجه به پژوهشهای قرآنی در کنار قرائت و حفظ بسیار خوب است
وی با عنوان این مطلب که مسابقات قرآن معمولا حول محور قرائت و حفظ قرآن برگزار میشود، اظهار کرد: امسال در عرصه پژوهشهای قرآنی و ارائه مقالات علمی نیز اقداماتی صورت گرفته که قابل تحسین است؛ اتفاق بسیار خوبی است که نمایندگان کشورهای مختلف با حضور در مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان علاوه بر قرائت و حفظ در رشته پژوهشهای قرآنی نیز با هم رقابت داشته باشند.
وی ادامه داد: در مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان باید شرایطی را ایجاد کنیم که نه تنها دانشجویان خودمان بلکه دانشجویان دیگر کشورها که در مسابقات حاضر میشوند نیز با معارف قرآن کریم آشنا شوند. در این مسابقات باید به مفاهیم و تفسیر قرآن نیز پرداخته شود.
معرفی دستاوردها و تولیدات قرآنی و علمی نظام به دانشجویان مسلمان
میرزایی یادآور شد: تصور میکنم نمایندگان دیگر کشورها در مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان تمایل زیادی به آشنایی با دستاوردهای علمی و قرآنی جمهوری اسلامی ایران داشته باشند. طی سالهای گذشته در حوزه پژوهشهای قرآنی فعالیتهای خوبی داشتهایم که این فعالیتها را میتوان در قالب نمایشگاه و غرفههای تخصصی به نمایش گذاشت.
وی افزود: همچنین برگزاری نشستهای تخصصی در حوزههای مختلف قرآنی و معرفی محصولات قرآنی، علمی و فرهنگی که در نظام جمهوری اسلامی ایران تولید شدهاند از دیگر اقداماتی است که بر تأثیرگذاری این مسابقات میافزاید.
مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان در موضوعات پژوهشی تنوع را دنبال کند
این پژوهشگر نغمات دینی عنوان کرد: هرچند که به پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان بخش علمی و پژوهشی نیز اضافه شده است اما برای اثرگذاری بیشتر این بخش بهتر است موضوعات متنوعی مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا بتوانیم مقالات بهتری از پژوهشگران قرآنی سراسر جهان داشته باشیم.
وی در پایان یادآور شد: اثرات تلاوت و حفظ قرآن، اثرات اهتمام داشتن به فعالیتهای قرآنی از قبیل ترویج فرهنگ نغمات دینی و تأثیر آن در جذب قشر جوان به فرهنگ قرآنی از جمله موضوعاتی هستند که میتوانند در قالب علمی و پژوهشی مورد بحث و بررسی قرار بگیرند.