به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان که امشب، 14 دیماه در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، با اشاره به برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان، اظهار کرد: مسئولان جهاد دانشگاهی در برگزاری این مسابقات همت بالایی داشتند که این همت باارزش است.
وی افزود: برای کسانی که طالبان علم هستند اینکه رجوع به قرآن و توجه به مفاهیم قرآنی داشته باشند یک آراستگی به زندگی آنها میدهد که این آراستگی از طرق دیگر قابل کسب نیست.
لاریجانی با اشاره به جایگاهی که حاملان قرآن از نگاه احادیث و روایات دارند، عنوان کرد: کسی که حامل قرآن باشد به طور طبیعی به دیگران شرافت دارد و حاملان قرآن نسبت به حاملان ثروت و قدرت شرافت دارند؛ اما اینکه چنین مقامی در حدیث نبوی آمده باشد، سرّی دارد. شاید با رجوع به قرآن متوجه این سر شویم.
وی ادامه داد: روشن است هر پدیدهای را کسانی میتوانند بهتر تعریف کنند که آن را به وجود آورده باشند؛ کسی که موجودی را به وجود آورد، بهتر از دیگران میتواند آن را تعریف کند. خداوند نازلکننده و به وجود آورنده قرآن است و بهتر از دیگران میتواند قرآن را تعریف کند؛ رجوع به خدا بهترین راه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: خداوند در سوره نساء میفرمایند: ای مردم در حقیقت این برای شما از جانب خداوند نازل شده و برهانی است که نوری تابناک به سوی شما آمده است. قرآن هم به برهان و هم به نور اشاره کرده است و در سوره مائده نیز قرآن به عنوان روشنایی و کتاب روشن معرفی شده است.
وی یادآور شد: قرآن از آن جهت، برهان است که مبنای خردورزی و تعقل است و نور هم، خود روشنایی است و دیگران را روشنایی میبخشد. کتاب خدا، عامل روشنایی است و انسانها را از تاریکی به نور میرساند.
لاریجانی با بیان اینکه سعادت انسان بر این است که بتواند از تاریکیها نجات پیدا کند، عنوان کرد: امر کوچکی نیست که انسان هم در زندگی فردی و هم در زندگی اجتماعی از تاریکیها نجات پیدا کند و به سمت روشناییها برود. یک اجتماع، زمانی سعادتمند است که مسلک قرآنی پیدا کند.
وی خطاب به دانشجویان مسلمان در این مراسم عنوان کرد: عالم اسلام ظرفیتهای خوبی دارد که در گذشته این ظرفیتها وجود نداشت اما به هر حال مشکلاتی هم پیشرو قرار دارد؛ یکی از ظرفیتهایی که امروزه در جهان اسلام شاهد آن هستیم سطح تحصیلات بالا در کشورهای اسلامی است و تعداد تحصیلکردهها و دانشگاهیان در کشورهای اسلامی زیاد شده است.
وی در ادامه گفت: یکی از دلایل قیامها و انقلابهایی که طی سالهای اخیر شاهد آن بودهایم رشد جوامع اسلامی است؛ در ایران، مصر، سوریه، مالزی، اندونزی و... که کشورهای اسلامی هستند رشد زیادی طی سالهای اخیر اتفاق افتاده است و همین امر یک سرمایه بزرگ برای جهان اسلام است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: کشورهای اسلامی منابع انرژی ارزشمندی دارند و کمتر کشورهایی در جهان هستند که همانند کشورهای اسلامی صاحب انرژی باشند؛ تفکر اسلامی که در تودههای ملتها وجود دارد و قلوب آنها را به هم پیوند میدهد ظرفیت بزرگی در جهان اسلام است.
وی با عنوان این مطلب که اسلام، بهترین روش زندگی است، اظهار کرد: توجه به معنویت و آخرت در تمدن غرب فروکش کرده است اما در تمدن اسلامی به عنوان محور اصلی و جزو ظرفیتهای مهم جهان اسلام است؛ اما مشکلاتی نیز داریم که گاهی موجب میشوند تا از این ظرفیتها به خوبی استفاده نکنیم.
لاریجانی افزود: یکی از مشکلات جهان اسلام این است که برخی دولتها به ظرفیتهای جهان اسلام توجه ندارند و به جای اینکه سبک زندگی توحیدی را مبنای زندگی خود قرار دهند تبعیت از قدرتهای جهان را سرلوحه خود قرار میدهند. تبعیت از قدرتهای بزرگ جهان موجب میشود تا مسلمانان همواره به عنوان مردم درجه دو و سه در جهان باشند. کجای اسلام گفته است که مسلمانان باید مردم درجه دو یا سه باشند؟
وی یادآور شد: دولتها و قدرتهایی که ساختارشان مردمسالاری نیست مجبور هستند به دیگران تمکین کنند؛ در کشورهایی که طی سالهای اخیر انقلاب شده است مشکلاتی از سوی قدرتها ایجاد شد که گاهی اوقات برخی کشورهای اسلامی نیز سر آنها ریختند؛ مشکل دیگری که در عالم اسلام با آن روبهرو هستیم و جوانان دانشگاهی نیز باید به آن توجه داشته باشند اختلافافکنی در داخل امت اسلامی و دامن زدن به اختلافها است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دشمنان اسلام تلاش دارند همواره بین فرقههای مختلف اسلام تفرقهافکنی کنند، اظهار کرد: مگر فرق اسلامی چقدر با هم تفاوت دارند؟ همه فرقههای اسلامی در اصول تفاوتی ندارند، مگر مسلمانان به سوی یک قبله نماز نمیخوانند و روزانه در پنج نوبت نماز نمیخوانند؟ اینکه این همه عوامل وحدت را کنار بگذارند و روی مسائل فرعی اختلاف داشته باشند به این دلیل است که میخواهند جهان اسلام را زمینگیر کنند.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: اینکه آمریکاییها نسبت به ایران با غضب نگاه میکنند عجیب نیست؛ ما 35 سال در مقابلشان ایستادهایم و طبیعی است که به ما با غضب نگاه کنند؛ اما ادبیاتی که آنها درباره انرژی هستهای ما استفاده میکنند ما از زبان کشورهای مسلمان هم میشنویم که این عجیب است. برخی کشورهای اسلامی به جای اینکه عامل افتخار باشند ادبیات گردن کلفتهای بینالمللی را استفاده میکنند.
لاریجانی تأکید کرد: رفتن به سمت دموکراسی با تانک امکانپذیر نیست و اگر بخواهیم از این فتنهها عبور کنیم باید به قرآن رجوع کنیم و راهی غیر از این نداریم.
وی در پایان گفت: طبق احادیثی که از پیامبر اکرم(ص) وجود دارد هر که علم را جز در قرآن بجوید خداوند گمراهش میکند؛ یعنی باید سبک زندگی ما قرآنی باشد، چه در زندگی فردی و چه در زندگی اجتماعی باید نگاهمان توحیدی باشد و باید وحدت و اخوت بین مسلمانان جهان باشد.