به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی، شب گذشته، 17 دیماه در مراسم رونمایی از کتاب زن در تفسیر نمونه گفت: برخی فکر میکنند اعجاز قرآن تنها در فصاحت و بلاغت آن است اما مطالب قرآن در علوم روز، بیان تواریخ مخصوصا انبیاء و جامعیت آن همچنین عدم اختلاف در آن نشانه این است که اعجاز محدود به فصاحت و بلاغت نیست.
جدیتر گرفتن تفسیر موضوعی
این مفسر قرآن با بیان اینکه من وقتی کتاب زن در تفسیر نمونه را خواندم از اینکه قرآن این همه مطلب درباره زن بیان فرموده است، تعجب کردم، تصریح کرد: ولو اینکه این کتاب از تفسیر نمونه گرفته شده است ولی مطالب در تفسیر پراکنده بود لذا به چشم نمیآمد ولی در اینجا مجتمع شده است بنابراین برای معرفی اعجاز و جامعیت قرآن لازم است تفسیر موضوعی در حوزه جدی تر گرفته شود.
استاد برجسته حوزه علمیه بیان کرد: خود اینکه زنان قبل از اسلام با ظهور اسلام از صفر و از زنده به گورشدن به بی نهایت رسیدند اعجاز نیست؟ آنان تا جایی رسیدند که قرآن از چند زن به عنوان نمونه برای همه مؤمنان اسم میبرد؛ که در برخی آیات با مطلع «الذین امنوا» که افاده جنسین دارد آمده یعنی این زنان میتوانند برای همه بشریت و در همه دورانها عبرت و الگو باشند؛ زن فرعون با اینکه در بهترین کاخ زندگی میکرد ولی از خدا میخواهد که او را از شر فرعون نجات دهد؛ این برای زنان ما این درس را دارد که رنگ محیط به خود نگیرند و اسیر زرق و برق دنیا نشوند.
جهاد نکاح مساوی جهاد فحشاء
این مرجع تقلید با بیان اینکه برخی مانند داعش به دنبال ایجاد جاهلیت ثانی هستند، گفت: این افراد زنان را به اسیری میبرند و میفروشند و با پولش اسلحه میخرند؛ جهاد نکاح راه میاندازند که در واقع جهاد فحشاء است و اسرائیل را به عنوان دشمن اصلی مسلمین رها میکنند و به جان دیگر مسلمانان افتادهاند.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: نباید به وضع موجود در تفسیر نمونه قناعت شود و باید بنشینیم و آن را کاملتر کنیم ولو اینکه الان هم استفاده بسیاری در میان شیعه و سنی و در همه نقاط جهان دارد.
استخراج 1000 نکته قرآنی
این مفسر قرآن بیان کرد: من تصمیم گرفتم هر روز صبح که قرآن می خوانم هر نکته جدیدی که در قرآن یافتم آن را یادداشت کنم و الان 800 نکته جدید پیدا کردهام و تصمیم دارم آن را به هزار عدد برسانم و یا به صورت مستقل چاپ کنم و یا در تفسیر نمونه وارد کنیم؛ این نشان میدهد که قرآن اقیانوسی بیانتهاست که هیچگاه لطایف آن تمامشدنی نیست.
قرآن؛ اساس جامعه
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه حفظ قرآن، قرائت، ترجمه و...در زمان امروز هم موضوعیت دارد و آثار خاصی برآن مترتب است، عنوان کرد: همه اینها باید مقدمه برای تدبر و عمل به قرآن باشد تا محتوا درک شود زیرا قرآن موضوع اساسی جامعه ماست و باید همه امور براساس آن تنظیم شود.
این مفسر قرآن با بیان اینکه در حوزه باید قرآن، اساس باشد تأکید کرد: هر قدر حوزهها با قرآن بیشتر آشنا شوند برکات آن بیشتر است زیرا اساس کار ما قرآن است؛ فقه و اصول جای خود را دارد اما فقه هم باید از قرآن استخراج شود زیرا آیات فقهی بسیاری داریم که مجتهدین به ان اشارهای نکردهاند و در کتاب فقهی نیامده است.
آیات اخلاقی استخراج شود
وی در پایان بر لزوم استخراج آیات اخلاقی قرآن کریم تأکید کرد و گفت: موضوعاتی مانند جهاد در قرآن بسیار مورد توجه است وباید در تفسیر موضوعی به آن بپردازیم.