به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه اروپا، آیت الله دکتر رمضانی، خطیب نماز جمعه مسجد امام علی(ع) هامبورگ در ادامه خطبههای نماز جمعه دیروز گفت: بیشک همه ابعاد وجودی پیامبر(ص) برای مسلمانان میتواند درس و پیام داشته باشد. اما در این فرصت به سیره پیامبر(ص) اشاره میشود تا در زندگی عملی ما بیشتر مورد توجه قرار گیرد. آنچه در ابتدا اشاره به آن ضروری است این نکته است که همه مقامات و درجات پیامبر اکرم(ص) به واسطه مقام عبودیت و بندگی آن حضرت حاصل شده است. او به دلیل همین بندگی، صاحب مقام ولایت، رسالت، نبوت و امامت گردید و آخرین پیامبر اولوالعزم و صاحب شریعت شد و دینی که آورد برای همه انسانها بوده و جهانی است.
آیتالله رمضانی تأکید کرد: آنچه در تمام مراحل زندگی آن حضرت ظهور و آشکار گردید، رأفت، مهربانی و مدارای او با مردم بود. آن حضرت با همین روش توانست مسیر بندگی را به مردمی را که بدترین فرهنگ را داشتند، بیاموزد؛ بنابراین آن حضرت بهترین معلم و مربی هدایت بشر بود و با روش و سلوک عملی خود انسانها را به اخلاق و معنویت فرا خواند. برای ما بسیار مهم است که به همه ابعاد زندگی آن حضرت توجه داشته باشیم.
خطیب نماز جمعه هامبورگ گفت: توجه به این نکته ضروری است که اساس سیره پیامبر(ص) بر مبنای اعتقاد به توحید است؛ در سیره پیامبر اکرم(ص) رابطه با خداوند مهمترین رابطه و اصل در زندگی است و به همین جهت آن حضرت به هرآنچه که این رابطه را توسعه دهد اهتمام میورزد و به آن توجه عمیق داشت. لذا راز و نیاز با خداوند برای پیامبر رحمت که همه چیز خود را از خدای متعال دارد، در تمام مراحل زندگی ایشان مهم است.
آن حضرت ازهمه به خدا عارفتر وعاشقتر بود و به راز و نیاز با خدا مشتاقتر بود و در هیچ زمانی خلوتش را تعطیل نمیکرد. آنقدر به نماز که معراج مومن واقعی است توجه داشت که برای آن انتظار میکشید و شوقش برای عبادت افزون میشد و چشم به راه رسیدن وقت نماز بود.
آن حضرت افتخارش این بود که بندهترین بندگان خداست و لذا نسبت به همه حتی کودکان متواضع بود و در سلام بر آنان پیشی میگرفت؛ آنقدر حضرت خود را عادی و معمولی نشان میداد تا هیبت او از جاذبهاش نکاهد و مردم در او چهره یک حاکم مقتدر نبینند، بلکه او را پدرامت و پیامبررئوف و مهربان از جانب خدا بدانند.
سیره آن حضرت در خصوص خانواده برای همه میتواند الگو و اسوه باشد؛ زیرا ازدواج در نزد پیامبر بنیان و پیمانی مهمی است که خدای متعال آنرا دوست دارد اما طلاق و جدایی بدترین و منفورترین چیز نزد او بوده است.
آن حضرت نسبت به زنان و کودکان مهربانترین و همیشه سفارش میکرد که با همسر خود نیکوکارتر باشید.
در خصوص سیره آن حضرت در تربیت کودکان این نکته قابل بیان است که آن حضرت تأکید داشتند که کودکان را دوست بدارید و نسبت به آنان رئوف و مهربان باشید.
رفتارهای اجتماعی پیامبر(ص) که حکایت از نوع دوستی و انسان دوستی حضرت دارد، برای همه میتواند الگو و اسوه باشد. آن حضرت با مردم با محبت رفتار و با تبسم کلام خود را القا میکرد؛ آن حضرت در میان مردم و با مردم زندگی میکرد و در سطح مردم سخن میگفت و با اخلاق کریمانهاش حالات همه مردم را مراعات میکرد.
آیت الله رمضانی اظهار امیدواری کرد که جامعه اسلامی بر اساس آموزههای دقیق پیامبر(ص) خود را به رفتار و اخلاق نبوی آراسته کنند و باعمل به سیره علمی و عملی پیامبر(ص)، مسلمان بودن خود را نشان دهند تا همه بشریت دوستی، مدارا، محبت، معرفت و حکمت را در جامعه امروز بشری که از هر زمانی به آن بیشتر نیازمند است، تجربه کنند.
خطیب نماز جمعه هامبورگ همچنین در واکنش به حمله تروریستی صورت گرفته در فرانسه، گفت: متاسفانه در دهه اخیر در نقاط مختلف دنیا، حوادثی توأم با خشونت و کشتار رخ داده است که باعث ایجاد رعب و وحشت در جامعه بشری شده است. در بحرین، سوریه، عراق و اخیراً در فرانسه نیز حرکتهای تروریستی به وقوع پیوسته است که در آنها مسلمان و غیرمسلمان قربانی شدهاند. از نظر ما اهانت به همه ادیان چه مسیحیت و یهودیت و چه اسلام جرم است. اهانت به مقدسات دیگران، حتی بر اساس قوانین برخی از کشورهای غربی نیز جرم دانسته شده است.