کد خبر: 2722615
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۳
یک روانشناس مطرح کرد؛

کنترل خشم، فروخوردن خشم نیست

کانون خبرنگاران نبأ/ رقیه بقایی: مینا پورفرخ اظهار کرد: باید بدانیم کنترل خشم به این معنا نیست که تمام کینه‌ها و عقده‌های درونی را فرو بریم و در ظاهر نشان ندهیم. این کار باعث می‌شود فرد با مشکلات بسیاری مثل افسردگی، عصبانیت، زودرنجی و بیماری‌های قلبی عروقی مواجه شود.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، مینا پورفرخ، که دارای دکترای روان‌شناس خانواده و روابط بین فردی است در برنامه «پشت پلک صبح» گروه سلامت و تفریحات رادیو سلامت با بیان این مطلب گفت: گاهی عدم کنترل خشم موجب می‌شود فرد دچار جنون آنی شده و در پی آن دست به اقدامی بزند که تبعات ناخوشایندی به دنبال دارد.

وی گفت: انسان در طول شبانه‌روز 27 هیجان را شامل ترس، شادی، خشم، حیا و ... را تجربه می‌کند، که در این میان خشم یکی از هیجانات مهمی است که نیاز به کنترل دارد و باید خانواده، سازمان‌ها و جامعه در جهت کنترل خشم آموزش‌های لازم را ارائه دهند.

پورفرخ در ادامه با اشاره به اینکه هر خشمی باید مدیریت و کنترل شود، افزود: اما گاهی افراد خشم‌های کوچک را بدون اینکه پاسخی منطقی برای آن پیدا کنند در گوشه ذهن خود انباشته می‌کنند تا جایی که به مرور زمان به انفجار هیجانی خشم تبدیل می‌شود و در یک لحظه موجب جنون آنی می‌شود.

وی ادامه داد: اگر فردی به درجه جنون آنی حاصل از انباشته شدن خشم برسد، ممکن است دست به هر اقدام خطرناکی بزند و به خود و دیگران آسیب‌های جدی وارد کند.

پورفرخ تصریح کرد: هنگامی که فردی در اوج عصبانیت قرار گرفت و به انفجار خشم رسید برای جلوگیری از هر گونه اتفاقی اطرافیان باید با خویشتن‌داری و سکوت زمینه را برای کاهش عصبانیت و خشم فراهم کنند.

وی بیان کرد: در هنگام بروز خشم جایی برای انتقاد ما و یا اعتراض وجود ندارد از این رو تلاش کنیم به جای اینکه در مقابل فرد عصبانی موضع بگیریم و به انتقاد و مقابله به مثل بپردازیم با سکوت و خویشتن‌داری فرصتی برای اندیشیدن و کنترل عصبانیت و خشم فراهم سازیم.

این کارشناس روانشناسی با بیان اینکه انسان به عنوان اشرف مخلوقات دارای قوه تفکر و درک است، گفت: از این رو می‌تواند با عقل و منطق بر احساسات خود غلبه کند. در بسیاری از مواقع، درد بعضی از وقایع زندگی چندان غیر‌قابل تحمل نیست اما فرد چنان آن درد را با رنج آمیخته کرده که تحمل کردنش بسیار مشقت بار می‌شود.

وی افزود: پس بوجود آمدن درد در زندگی، اجتناب‌ناپذیر بوده ولی اینکه فرد یاد بگیرد که به اندازه همان درد، رنج را تجربه کند نیاز به تغییر باورها و یادگیری مهارت‌هایی در این زمینه دارد.

این روان‌شناس خانواده و روابط بین فردی در پایان با بیان این که منظور ما از کنترل خشم، فروخوردن خشم نیست، اظهارکرد: فروخوردن خشم به این معناست که تمام کینه‌ها و عقده‌های درونی را فرو بریم و در ظاهر نشان ندهیم و این دیدگاه اشتباه است و باعث می‌شود فرد با مشکلات بسیاری مثل افسردگی، عصبانیت، زودرنجی و بیماری‌های قلبی عروقی مواجه شود.

پور فرخ در پایان گفت: لازم است جامعه نیز در جهت کاهش استرس‌ها و نگرانی‌ها گام بردارد و خانواده‌ها نیز آموزش لازم در جهت کنترل خشم را فراموش نکنند تا شاهد تبعات منفی انفجار خشم و جنون آنی که نتیجه بی‌توجهی به کنترل احساسات است نباشیم.

حسین
|
-
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۸ - ۱۳:۵۸
0
0
مسئله بسیار مهمی است که آیا کظیم غیض به معنای واکنش نشان دادن است یا نه
متاسفانه در این خبر هم باز مشخص نشد که معنای کظم غیض چیست و ار باعث ضرر روانی می شود باید به جای آن چه کار کرد؟
captcha