به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، رقیه مرادی، مسئول امور بانوان اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ در این مراسم گفت : ولادت آن حضرت در روز اول ذیقعده سال ١٧٣ هجرى قمرى در مدینه منوره واقع شده است. دیرى نپایید که در همان سنین کودکى با مصیبت شهادت پدر گرامى خود در حبس هارون در شهر بغداد مواجه شد. لذا از آن پس تحت مراقبت و تربیت برادر بزرگوارش حضرت على بن موسىالرضا(ع) قرار گرفت.
مرادی ادامه داد: در سال ٢٠٠ هجرى قمرى درپى اصرار و تهدید مأمون عباسى سفر تبعید گونه حضرت رضا(ع) به مرو انجام شد و آن حضرت بدون این که کسى از بستگان و اهل بیت(ع) خود را همراه ببرند راهى خراسان شدند.
وی افزود: یک سال بعد از هجرت برادر، حضرت معصومه(س) به شوق دیدار برادر، ادای رسالت زینبی، پیام ولایت به همراه عدهاى از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهر و محلى مورد استقبال مردم واقع شد.
مرادی ادامه داد: این جا بود که آن حضرت نیز همچون عمه بزرگوارشان حضرت زینب(س) پیام مظلومیت و غربت برادر گرامیشان را به مردم مؤمن و مسلمان مىرساندند و مخالفت خود و اهل بیت(ع) را با حکومت حیله گر بنىعباس اظهار مىکرد. بدین جهت تا کاروان حضرت به شهر ساوه رسید عد اى از مخالفان اهل بی (ع) که از پشتیبانى مأموران حکومت برخوردار بودند، سر راه را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتیجه تقریباً همه مردان کاروان به شهادت رسیدند، حتى بنا بر نقلى حضرت(س) معصومه(س) را نیز مسموم کردند.
مسئول امور بانوان اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ گفت: به هر حال، یا بر اثر اندوه و غم زیاد از این ماتم و یا بر اثر مسمومیت از زهر جفا، حضرت فاطمه معصومه(س) بیمار شدند و چون دیگر امکان ادامه راه به طرف خراسان نبود، قصد شهر قم را کردند.
وی بیان کرد: آن بزرگوار به مدت ١٧روز در این شهر زندگى کرد و در این مدت مشغول عبادت، راز و نیاز با پروردگار متعال بود. محل عبادت آن حضرت در مدرسه ستیه به نام «بیتالنور» هماکنون محل زیارت ارادتمندان آن حضرت است. سرانجام در روز دهم ربیعالثانى و بنابر قولى دوازدهم ربیعالثانى سال ٢٠١ هجرى پیش از آن که دیدگان مبارکش به دیدار برادر روشن شود، در دیار غربت و با اندوه فراوان دیده از جهان فرو بست و شیعیان را در ماتم خود به سوگ نشاند.