کد خبر: 2830438
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۳

سوره تحریم با صدای استاد طوخی + دانلود/ خطاب به مؤمنان در تعلیم و تربیت خانواده

گروه فعالیت‌های قرآنی: قطعه‌ای زیبا از تلاوت استاد عبدالمنعم الطوخی از سوره‌های تحریم و انفطار و آیات ابتدایی سوره علق ارائه می‌‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، «عبدالمنعم الطوخی»، مسیر قرآنی خود را ابتدا در مرکز قرآنی «تلافی» در استان المنوفیه آغاز کرد. سپس به مرکز قرآنی الازهر در شهر طنطا پیوست.

وی بعد از پایان تحصیل خود ابتدا به استان منوفیه بازگشت و سپس به اسکندریه منتقل شد و می‌توان گفت از آنجا بود که مسیر حقیقی و پله‌های موفقیت را یکی پس از دیگری طی کرد.

الطوخی از قاریان برجسته مصری چون «محمد رفعت» و «ابوالعینین شعیشع» تاثیر پذیرفت، ولی می‌توان گفت عبدالمنعم الطوخی بیشترین و عمیق‌ترین تاثیر را از قاری معروف «مصطفی اسماعیل»، پذیرفته است.

الطوخی در اثر بیماری کلیوی در 17 آوریل 2007 م چشم از جهان فروبست.

محتوای سوره تحریم

این سوره در مدینه نازل شده و داراى 12 آیه است. در بخش اول این سوره که از آیه یک آغاز می‌شود و تا آیه پنج ادامه دارد مربوط به ماجراى پیامبر(ص) با بعضى از همسرانش است، حضرت پاره‏‌اى از غذاهاى حلال را بر خود تحریم فرمود و آیات فوق نازل شد و همسران پیامبر(ص‏) را مورد ملامت قرار داد.

بخش دوم این سوره که از آیه 6 تا 8 ادامه دارد، خطابى است کلى به همه مؤمنان در مورد مراقبت در امر تعلیم و تربیت خانواده و لزوم توبه از گناهان و بخش سوم که تنها یک آیه است، خطاب به پیامبر(ص‏) در مورد جهاد با کفار و منافقین است.

در بخش چهارم که آخرین بخش سوره را تشکیل می‌دهد و شامل آیه 10 تا 12 است خداوند براى تبیین بخش‌هاى قبل شرح حال دو نفر از زنان صالح(مریم و همسر فرعون) و دو نفر از زنان ناصالح (همسر نوح و همسر لوط) را بیان کرده است و در واقع به زنان مسلمان و به خصوص همسران پیامبر(ص‏) هشدار مى‌‏دهد که خود را با گروه اول هماهنگ کنند نه گروه دوم. (تفسیر نمونه، ج 24، ص268)

محتوای سوره انفطار
این سوره در مکه نازل شده و داراى 19 آیه است. این سوره مانند بسیارى از سوره‌‏هاى دیگر جزء آخر قرآن بر محور مسائل مربوط به قیامت دور مى‌‏زند و محتوای آن شامل حوادث عظیمى که در پایان جهان و در آستانه قیامت رخ مى‌‏دهد، است.

سپس به توجه انسان به نعمت‌هاى خداوند که سراسر وجود او را فرا گرفته و شکستن غرور او تا خود را براى معاد آماده سازد، می‌پردازد. در ادامه به فرشتگانى که مأمور ثبت اعمال انسان‌ها اشاره می‌کند. سپس سرنوشت نیکان و بدان در قیامت و گوشه‏‌اى از سختی‌هاى آن روز بزرگ بیان می‌شود.(تفسیر نمونه، ج 26، ص207)

تلاوت سوره‌های تحریم و انفطار و آیات 1 -5 سوره علق با صدای استاد طوخی

تا پایان سال جاری سه روز در هفته روزهای یکشنبه، سه‌شنبه، جمعه یک فایل از تلاوت قراء برتر جهان اسلام از گنجینه تلاوت‌های ناب شبکه رادیویی قرآن بر روی تارنمای خبرگزاری ایکنا قرار می‌گیرد.

captcha