به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آیتالله محمدرضا موحدی کرمانی، امروز، 1 اسفندماه در خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن و تشکر از مردم به دلیل حماسهآفرینی در این روز اظهار کرد: باید این حادثه را باتمام زوایا به خاطر داشته باشیم و فراموش نکنیم.
وی با اشاره به سخن امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «حفظ پیروزی انقلاب از اصل آن مهمتر است»، گفت: خدا ما را یاری کرد و انقلاب شد و نظام طاغوت را ساقط کردیم اما باید مراقب این انقلاب باشیم که مراقبت از آن بر دوش مسئولان و مردم است.
خطیب جمعه تهران گفت: مردم در حفظ انقلاب یک دهم سهم دارند و مسئولان 9 دهم؛ تبعیت مردم از امام و ولی فقیه یک وظیفه است که به این وظیفه به خوبی عمل شده است، با این حال مردم باید در انتخاب مسئولان دقت کنند؛ مسئولانی که انتخاب میشوند نیز باید بصیرت کامل داشته باشند.
وی وظیفه مسئولان را نیز تبعیت، اطاعت و فرمانبری از ولی امر و بصیرت و هشیاری دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در سال آینده انتخابات مجلس خبرگان رهبری برگزار میشود، باید افرادی به این انتخابات راه پیدا کنند که تمام وجودشان اطاعت از ولی امر باشد و در هر زمانی بتوانند به بهترین شکل به وظیفه خودشان عمل کنند.
آیتالله موحدی کرمانی همچنین تأکید کرد: قرآن می فرماید اگر به گروه و جمعی قدرت دادیم از آنها انتظار داریم که وظایف خود را انجام دهند و نماز را بر پا دارند و جامعه را با خدا آشنا کنند؛ بنابراین هیچ یک از مسئولان نمیتوانند در مورد امور فرهنگی بگویند «من وظیفهای ندارم» و مسئولیتها را متوجه دیگران کند.
وی افزود: در مورد آنچه در ارتباط با حوزه فرهنگ اتفاق میافتد مسئولان نمیتوانند خود را کنار بکشند؛ مسئولان باید دقت کنند کنسرتهایی که برگزار میشود، فیلمها و کتابهایی که تولید میشود، مشکلی نداشته باشند و مبادا هنرمندانی با سوابق زشت چهره شان در جامعه نمایان شود.
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر ضرورت توجه به نقاط ضعف و برطرف ساختن آنها اظهار کرد: طی 36 سال گذشته نقاط ضعفهایی وجود داشته که باید آنها را یافت و برطرف ساخت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک فرارسیدن سالروز تولد حضرت زینب(س) و روز پرستار، خطاب به این قشر زحمت کش گفت: عمل شما بسیار ارزنده و از عبادات بزرگ است؛ عملی که انجام می دهید یکی از آرزوهای جبرئیل است.
آیتالله موحدی کرمانی همچنین ضمن گرامیداشت شهید محلاتی گفت: شهید محلاتی خیلی فعال و پرتلاش بود و با تمام وجود عاشق امام و ولی امر بود؛ امام خمینی(ره) نیز در مورد این شهید میفرماید «حجتالاسلام محلاتی عمر خود را در راه اسلام و انقلاب صرف کرد».
وی به مردم یمن به خاطر مقاومت در برابر دشمن و همچنین مردم سوریه به خاطر پس گرفتن برخی مناطق تحت اشغال داعش تبریک گفت و افزود: مردم یمن مراقب توطئههای سازمان ملل و شورای همکاری همکاری خلیج فارس باشند تا به مقاومت شان ضربه وارد نکنند.
خطیب جمعه تهران در مورد جنایات داعش نیز گفت: آنها طی روزهای گذشته 22 مسیحی مصری را در لیبی سر بریدند و 11 نفر را زنده زنده سوزانده اند؛ همچنین در شهرک البغدادیه 27 پلیس را کشته و به فرات انداخته اند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از خاخامهای یهودی اسرائیلی گفته است «داعش هدیه الهی برای از بین بردن دشمنان اسرائیل است»؛ یکی از سیاستمداران آمریکایی نیز گفته است «بهترین گزینه رسیدن پای داعش به بغداد و کشتار شیعیان عراق است».
آیتالله موحدی کرمانی تصریح کرد: قطعاً این جنایات به خود آنها نیز خواهد رسید و دامن خودشان را خواهد گرفت.
وی با اشاره به انتخاب امیر مکه و مدینه از سوی ابوبکر البغدادی گفت: به عربستان هشدار میدهم که مراقب توطئهها و اقدامات داعش باشید.
خطیب جمعه تهران در مورد سخنان روزهای گذشته رهبر معظم انقلاب در مورد مذاکرات هستهای نیز گفت: رهبر معظم انقلاب پیوسته فرمودند که به مذاکرات خوش بین نیستند و اگر مذاکرات به ثمر نشست چه بهتر وگرنه باید به درون نگریم و به فکر تقویت درون باشیم.
وی با اشاره به تحمیل تعلیق فعالیتهای هستهای گفت: 10 سال پیش این تعلیق صورت گرفت و همه فهمیدند امیدی به غرب نیست؛ این مسئله یکی از درسها و تجربیاتی است که ما در اختیار داریم و امیدوارم هیئت ایرانی نیز به این تجربیات توجه داشته باشد.
بنابراین گزارش، آیتالله موحدی کرمانی در خطبه اول نماز جمعه ضمن دعوت نمازگزاران به رعایت تقوا و رعایت تقوای الهی، در مورد حالات مختلف انسان اظهار کرد: انسان حالات مختلف دارد که هر یک از آنها میتواند برای آدمی خطر ایجاد کند؛ تنها چیزی که می تواند مانع از ایجاد خطر شود، جلوی خطر را بگیرد دین و ارتباط با خداست.
امام جمعه موقت تهران افزود: یکی از این حالات که ماهیت انسان را نیز تشکیل میدهد، ضعف است؛ انسان، گروه یا ملتهایی به واسطه احساس ضعفی که دارند، تن به ذلت می دهند و در برابر مستکبر خاضع و تسلیم ظلم ظالم میشوند.
وی خاطرنشان کرد: دین در چنین شرایطی تأکید دارد که هر چقدر که ضعف وجود داشته باشد، باید وارد میدان شد و برای نجات از زیر بار ظلم تلاش کرد تا دین نیز در چنین شرایطی انسان را یاری کند.
آیتالله موحدی کرمانی یاری انسان را در شرایط سخت وظیفه دین عنوان کرد و گفت: دین این وظیفه را در ایران به خوبی ایفا کرد؛ زمانی که عدهای میگفتند مردم نمیتوانند در برابر دیکتاتوری که پشتوانهای قوی دارد، کاری کنند، امام خمینی(ره) با الهام از قرآن کریم وارد میدان شد و مبارزه را شر وع کرد و با یاری خداوند به پیروزی رسید.
وی تصریح کرد: انسان های به موجودات ضعیفتر از خودشان پناهنده میشوند همانطور که کشورهای ضعیف که خود و مردم خود را باور ندارند و مردم خود را باور ندارند، به آمریکا پناهنده میشوند غافل از اینکه آمریکا نمیتواند خود را حفظ کند؛ بنابراین باید به کسی پناه برد که خالق هستی و قوی مطلق است.
خطیب جمعه تهران در مورد حالت لغزش انسان نیز گفت: گاه گناه به قدری زیاد می شود که گناهکار از رحمت خدا ناامید و مأیوس می شود؛ این یاس خطر بزرگتری نسبت به اصل گناه است؛ در این شرایط دین انسان را امیدوار می کند و توصیه می کند با خدا مناجات کند.
وی همچنین اظهار کرد: گاه انسان احساس می کند در بن بست قرار گرفته و به شدت دچار فشار است؛ حتی ممکن است دست به اقدام انتحاری بزند، اما قرآن راه تقوا را در مقابل انسان قرار داده تا از بن بست خارج شود.
آیت الله موحدی کرمانی احساس تحیر در تصمیمات را از دیگر مواردی دانست که ممکن است برای انسان خطرناک باشد؛ وی در این رابطه گفت: در جایی که انسان بین راه ها دچار تحیر شده و نمی تواند راه درست را انتخاب کند، دین دستش را می گیرد و او را از تحیر نجات می دهد.
وی با بیان اینکه عمل به دستور خدا سعادت مندی را به همراه خواهد داشت، افزود: این مسئله نقطه قوتی بود که همواره انبیا به قوم های خود توصیه می کردند.
آیت الله موحدی کرمانی همچنین در مورد تحت فشار قرار گرفتن انسان از سوی دشمن گفت: گاه دشمن انسان یا گروهی را تحت فشار قرار می دهد که ممکن است خطرناک باشد؛ در چنین شرایطی انسان باید به وظیفه خود عمل کند و به فکر نتیجه نباشد.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: اگر انسان تنها به وظیفه خود عمل کند و به نتیجه آن فکر نکند، در برابر دشمن تسلیم نمی شود و قدرتمندانه می ایستد و پایداری می کند.
وی یکی از حالات دیگر انسان را مربوط به مصیبت ها دانست و گفت: گاه مسائلی به انسان روی می آورد که برای آدمی قابل تحمل نیست و ممکن است خطرزا باشد چرا که برخی در چنین شرایطی نسبت به خدا و دیگر انسان ها بدبین می شوند.
آیت الله موحدی کرمانی تصریح کرد: مصیبت گاه به خاطر عمل انسان روی می دهد و گاه به خاطر هدف مقدسی که انسان در پیش گرفته برای او به وجود می آید و برای اعتلای کلمه توحید گرفتار شده است که در این صورت احساس کرامت و عزت می کند.