به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری اسلام تایمز، «خالد مصطفی»، رئیس پلیس ایالت سند پاکستان اعلام کرد: پلیس 120 مدرسه دینی را بازرسی و از بین آنها 17 مدرسه را که فاقد مجوز بودند از فعالیت منع کرد.
پیش از این نهادهای اطلاعاتی پاکستان، در گزارشی هشدار داده بودند که بسیاری از مدارس دینی در این کشور تهدید بزرگی برای امنیت ملی پاکستان هستند.
پس از حمله اخیر به مدرسه تحت نظارت ارتش در پیشاور که بیش از 140 تن کشته شدند، دولت اسلامآباد ضمن تلاش برای تشکیل دادگاههای نظامی ویژه تروریسم، تصمیم گرفته است نظارت بر مدارس دینی را تشدید کند.
بنا به اظھارات برخی علمای پاکستان بعضی از مدارس دینی، مرکز تربیت تروریست در این کشورهستند.
ریاض؛ حامی اصلی طالبان و لشکر جهنگوی
مقامات سیاسی و محافل رسانهای پاکستان اخیرا به بررسی مسئله تأثیر حمایت مالی عربستان از مدارس به اصطلاح دینی در ناآرامیها و خشونتهای پاکستان پرداختهاند و این امر باعث تیرگی روابط پاکستان و عربستان شده است.
«ریاض حسین پیرزاده»، وزیر هماهنگی امور ایالتها و دولت فدرال پاکستان چندی پیش دولت عربستان را به ناامن کردن کشورهای اسلامی متهم کرد که با واکنش سفارت عربستان در اسلام آباد روبرو شد .
وزارت خارجه پاکستان نیز اعلام کرد: افرادی که به صورت شخصی و غیررسمی اموالی را در اختیار مدارس دینی میگذارند، برای قطع کمکهای اعطائی به گروههای تروریستی بیش از پیش تحت کنترل و نظارت خواهند بود.هر چند وزارت خارجه پاکستان در بیانیه خود نام عربستان را ذکر نکرد ولی مضمون بیانیه بیانگر انتقاد تلویحی از عربستان بود.
تلگرافهای افشا شده هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق آمریکا در سال 2009 حاکی است که دولت عربستان بزرگترین حامی مالی گروههای تروریستی در جهان است. در یکی از این تلگرافها آمده است: طالبان و لشکر جهنگوی پاکستان جزء گروههای تروریستیِ برخوردار از حمایتهای مالی عربستان هستند.
این در حالی است که محمد نواز شریف، نخستوزیر پاکستان روابط بسیار مستحکمی با خاندان سلطنتی آلسعود عربستان دارد. زیرا پس از اینکه پرویز مشرف حاکم نظامی وقت پاکستان وی را تبعید کرد، مدت 10 سال مقیم عربستان بود.
هر چند کمک مالی و نفتی عربستان برای پاکستان بسیار مهم است اما مدارس دینی که با پشتیبانی ریاض در حال گسترش تفکر افراطگرایی و فرقهگرایی در این کشور هستند، روابط 2 کشور را به چالش کشیده است.
به گزارش رسانههای منطقه، امارات و قطر نیز در حمایت از مدارس دینی و گروههای افراطی مانند طالبان، القاعده و لشکر جهنگوی با عربستان همکاری میکنند.
ادامه خشونتهای فرقهای در پاکستان تحت حمایت مدارس دینی باعث شده است تا دولت این کشور اعطای مجوز به مساجد و حسینیههای شیعیان را بررسی کند تا بتوانند از خود در برابر مهاجمان تروریست دفاع کنند.
در ماههای اخیر حملههای تروریستی علیه شیعیان در پاکستان به شدت افزایش یافته است. در حادثه مرگبار شکارپور که حدود سه هفته پیش رخ داد، دست کم شصت نفر از شیعیان جان باختند.