حجتالاسلام والمسلمین حسین ابراهیمی، رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در تحلیل تأثیر مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی در خصوص ایجاد «معاونت امور مساجد کشور در سازمان اوقاف و امور خیریه» بر مساجد کشور، عنوان کرد: از آنجایی که فعالیت مرکز رسیدگی به امور مساجد منحصراً مربوط به استان تهران است و در استانها نقشی ندارد و رسیدگی به امور مساجد استانها و شهرستانها با نواقص و مشکلاتی مواجه است این مصوبه میتواند نتایج مثبتی در پی داشته باشد.
وی افزود: کسی در استانها و شهرستانها بر امور مساجد تصدیگری نمیکند؛ البته اقداماتی از سوی نمایندگان ولی فقیه در استانها صورت میگیرد اما این اقدامات قانوناً جایگاهی ندارد.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه آنچه اکنون در مجلس تصویب شده است بیشتر بر بُعد عمرانی مساجد توجه دارد نه مدیریت مساجد، گفت: در این مصوبه مسائل مربوط به نمازخانههای بینراهی نیز مطرح شده که بیشتر جنبه عمرانی دارد و تاکنون بر زمین مانده بود.
وی در ادامه به اقدامات سازمان اوقاف در خصوص مساجد کشور اشاره و اظهار کرد: خدام مساجد را سازمان اوقاف بیمه میکند و احکامی نیز که برای متصدیان مساجد صادر میشود به پیشنهاد مرکز رسیدگی به امور مساجد است اما از سوی سازمان اوقاف صادر میشود بنابراین آنچه مصوب شده میتواند رونقی در مساجد به وجود بیاورد و جایگاه قانونی برای مساجد داشته باشد.
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: با این مصوبه از نظر قانونی مشخص میشود که برای رفع مشکلات مساجد باید به کجا مراجعه شود لذا مصوبه مصوبه خوبی است و باعث میشود مساجد متصدی پیدا کرده رونق بیایند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا این اقدام به استقلال مساجد صدمه نمیزند، گفت: در خصوص مدیریت مساجد هم فتوای امام راحل و هم فتوای مقام معظم رهبری این است که مساجد تولیت بردار نیستند و مدیریت مساجد بر عهده ائمه جماعات است. از آنجایی که نظر امام و رهبری این است، مدیریت مساجد همچنان بر عهده ائمه جماعتهای مساجد خواهد بود، اما اوقاف میتواند بازو و پشتیبان خوبی برای رسیدگی به مشکلات مساجد باشد.