به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، علیاصغر میرزایی، حافظ، مدرس و پیشکسوت قرآن کریم، متولد سال 1327 و دارای مدرک کارشناسی ارشد است که اولین بار هنگامی که چهار تا پنج سال داشته است، نزد پدرش آیاتی از قرآن را خوانده است و از او قرائت قرآن را آموخته است.
او که 66 سال از بهار عمرش میگذرد، از سال 1351 تا 1382 در ایران خودرو مشغول به فعالیت بوده است و درباره خانواده پدریاش میگوید: «پدر بزرگم ملا بود و در روستا قرآن تدریس میکرده است و هنگامی که پدرم به تهران آمد، خودش شروع به آموختن قرآن به من کرد».
میرزایی ادامه میدهد: «هنگامی که مدرسه رفتم، قرآن را به صورت مکتبخانهای تعلیم دیدم چون در آن زمانها مدرسه به معنای امروزی نبود و بعداً نیز خودم به یادگیری تجوید، صوت و لحن و سایر علوم و فنون قرائت و حفظ قرآن کریم پرداختم».
او که حدود 45 سال از عمرش را وقف تدریس قرآن کرده است، بیان میکند: «پس از بهرهمندی از حضور پدرم، به صورت تخصصی قبل از انقلاب در سالهای 46 و 47 با حضور در کلاسهای استاد سرهنگ بیگلری، صاحب کتاب سرالبیان فی علم القرآن در مسجد المصطفی(ص) واقع در میدان حسنآباد از مطالبی که در آن جلسه گفته میشد به عنوان مستمع بهرهمند میشدم».
میرزایی ادامه میدهد: «آن سالها جلسات قرآن در سطح تهران کم بود و شاید حدودش به اندازه انگشتان یک دست نیز نمیرسید و کلاس قرآن سرهنگ بیگلری به اندازهای معروف بود که حتی بسیاری از اساتید و پیشکسوتان قرآن چون محمدتقی مروت و مرحوم ابراهیم پورفرزیب(مولایی) در این جلسات حضور داشتند».
او طی دو سال از سال 50 تا 52 قرآن را حفظ کرده و هنگامی که از روش حفظش سؤال میکنم، عنوان میکند: «از طریق رادیو قاهره مصر و تلاوتهای قراء مصری که شبها، ساعت 21:30 تا 22 به سختی و با رادیوهای لامپی قدیم میگرفتم و یا از طریق تلاوتهایی که قبل از نماز مغرب وعشا از رادیو کویت از منشاوی، عبدالباسط و ... پخش میشد، قرآن را حفظ کردم. حتی پس از حفظ چند آیه و یا بعضاً صفحهای از قرآن با نوارهای قدیم که ریلی بود و نه کاست و به سختی از قاریان پیدا میشد، استفاده میکردم».
وی که عضو جمعیت قرآنی استان تهران و به عنوان بازرس شورای مرکزی این جمعیت است، میگوید: «از سال 52 نیز در کلاسهای که در برخی از ادارهها و مدارس برگزار میشد، مشغول به تدریس بودم».
میرزایی که در سال 1352 ازدواج میکند و ثمرهاش دو فرزند دختر و دو فرزند پسر است، بیان میکند: «فرزندانم نیز کم و بیش در این مسیر گام نهادن اما خیلی راه مانده تا بتوانند به تدریس قرآن در جلسات بپردازند».
او اولین بار در مسابقات قرآن اوقاف قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در سال 1354 حضور پیدا میکند که رتبهای بدست نمیآورد اما این امر انگیزهاش را کم نمیکند و سپس در سال 1358 در مسابقات قرآن شرکت ایران خودرو که در ماه مبارک رمضان بین کارخانجاتها بوده است، رتبه نخست را در رشته حفظ کسب میکند.
میرزایی میگوید: «در مسابقات کارگری که در سطح کشور برگزار میشود، دوبار رتبه نخست را در رشته حفظ و دیگری قرائت طی سالهای 1367 و 1371 بدست آوردم. همچنین در سال 64 نیز در مسابقات قرآنی که در هفته وحدت بین آقایان اهلسنت در گنبدکاووس برگزار شد، شرکت کردم و مقام اول را بدست آوردم».
او به خاطره حضور حجتالاسلام قرائتی که در سال 1370 برای جلسه درسهایی از قرآن به ایران خودرو آمده بود اشاره میکند و ادامه میدهد: « در آن جلسه این مفسر قرآن درباره داستان «مختار ثقفی» به آیاتی از قرآن اشاره کردند که با شماره آیه و سورهای که گفتند درست نبود، هنگامی که جلسه تمام شد رفتم پیشش و به حجتالاسلام قرائتی گفتم که آیهای که بیان کردید در آن سوره است و وقتی ایشان به قرآن مراجعه کردند، متوجه آدرس درست آیه شدند و این فتح باب آشنایی من با این مفسر قرآن بود».
میرزایی همچنین به عنوان مدرس و پیشکسوت قرآن از سوی فرهنگسرای قرآن در مسجد امام جعفر صادق(ع) میدان فلسطین در تیرماه 89 و بار دیگر در تکریم چهرههای قرآنی که از سوی سازمان دارالقرآن الکریم در سال 92 برگزار شده است در بخش پیشکسوتان بالای 40 سال تکریم شده است.
او که اکنون به عنوان مدرس قرآنی مشغول به فعالیت در منطقه شهریار، کرج و تهرانسر است، به جوانان توصیه میکند: «پس از اینکه با روخوانی و روانخوانی قرآن آشنا شدند به سراغ حفظ قرآن کریم بروند مهمترین ویژگی که قاری قرآن باید داشته باشد، این است که حافظ قرآن باشد».
میرزایی با تأکید بر اینکه انشاءالله در آینده نزدیک حافظان زیادی در کشور داشته باشیم، عنوان میکند: «قاری اگر حافظ قرآن شود اولاً مسلط قرآن میخواند، ثانیاً هنگام تلاوت اعتماد به نفس کامل دارد و از سوی دیگر قرائت قرآن از حفظ قرآن هنگامی که با تدبر و دانستن مفهوم آیات همراه باشد میتواند این معنا را با فراز و فرودهایی که در تلاوتش پیاده میکند میتواند به مستمع نیز منتقل کند».
گزارش از سمیرا باباجهد انصاری