به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) طلاب غیر ایرانی مقیم ایران که برای تحصیل علوم اسلامی به کشورمان آمدهاند در حالی که هر کدام از ایرانیان سعی میکنند تا در ایام نوروز به دید و بازدید اقوام بروند، فرصتی برای رفتن به کشورهایشان نمییابند و شاید به دلیل هزینههای زیاد قید آن را میزنند ولی هر کدام برای خود برنامههایی دارند تا نوروزشان در پرتو تعطیلی حوزه به بطالت نگذرد برنامههایی که برخی از آنها همانند مسافرتهای ما رنگ و بوی معنوی و برخی هم از جنس استفاده از فرصتهاست.
در راه زیارت امام رضا(ع)
م میرزا، طلبهای از کشور تاجیکستان است که چندسالی است در ایران مشغول فراگیری علوم اسلامی است و در کنار دروسش و به علت عشق و علاقه به قرآن به حفظ این کتاب مقدس و نورانی میپردازد. میرزا که سال آخر تحصیل را میگذراند در گفتوگو با ایکنا میگوید من مشغول پایاننامهنویسی هستم و نوروز را فرصتی برای پرداختن بهتر و بیشتر به پایاننامهام میدانم و در تکمیل آن خواهم کوشید.
وی عید نوروز را به مردم ایران تبریک میگوید و ادامه میدهد: مردم تاجیکستان هم به علت نزدیکی دو فرهنگ ایرانی و تاجیکی عید نوروز دارند اما یک جشن سراسری گرفته میشود و آداب و رسوم به شکل ایران نیست و مدت تعطیلات و جشنها هم به این وسعت نیست.
این طلبه تاجیکی از تجربه سال گذشته خود در ایام نوروز میگوید و میافزاید: من سال گذشته به اردوی راهیان نور و منطقه شلمچه رفتم که خیلی برنامه عالی و معنوی بود و لذت بردم. اینکه می دیدیم چطور جوانان ایرانی برای دفاع از دین و وطنشان جنگیده و جانشان را فدا کردهاند برایم حسی معنوی به همراه دارد اگرچه من جزء مردم ایران نیستم، اما میتوانم احساسات معنوی آنها را درک کنم و کمی هم با فضای دوره جنگ شما آشنا شدم.
میرزا، سفر به مشهد مقدس و زیارت امام رضا(ع) را از دیگر برنامههای نوروز خود میداند و میگوید: اگر فرصتی پیدا کنم در سطح شهر قم هم گشتوگذاری خواهم داشت و از هوای دلچسب نوروز استفاده خواهم کرد.
عازم اردوی راهیان نور میشوم
ص محمد از یکی از کشورهای آفریقایی مقیم قم است که در جامعة المصطفی(ص) به تحصیل علوم اسلامی مشغول است و به گفته خود میخواهد خوب بیاموزد تا بتواند خوب هم به مردمش دین را بیاموزد زیرا در منطقهای که او زندگی میکند مردم علاوه بر فقر مادی از فقر فرهنگی هم رنج میبرند و تلاشهای مسیحیان تبشیری و وهابیت افراطی، امان چندانی برای شناخت مردم با دین اسلام به آنان نمیدهد.
ص محمد با بیان اینکه من با نوروز آشنایی ندارم می گوید: شنیدهام این عید ایرانی از قدیم بوده و سابقه زیادی دارد و مردم ایران اهمیت زیادی به آن می دهند و جمهوری اسلامی نیز آن را عوض نکرده است زیرا با باورهای دینی تضادی نداشته است و ندارد اگر چه قبل از جمهوری اسلامی در برگزاری جشنهای عید التزام زیادی به اسلام وجود نداشت اما الان در ایران مردم آن را به جشنی ملی و دینی تبدیل کردهاند.
وی ادامه میدهد: من هنگامی که شادیهای ایرانیان را میبینم خوشحال میشوم و دوست دارم در شادی آنان شریک باشم و نوروز را تبریک میگویم.
وی به برنامههای خود در نوروز اشاره میکند و ادامه میدهد که بخشی از ایام تعطیلات را برای درس خواندن اختصاص دادهام و البته قصد دارم سفری هم به جنوب ایران و اردوی راهیان نور بروم که دوستانم از آن خیلی تعریف و تمجید کردهاند.
میخواهم خوب درس بخوانم تا خوب آموزش دهم
م. ویدرا نیز طلبه تبعه یکی دیگر از کشورهای آفریقایی است که تازه یک ترم است در ایران مشغول تحصیل علوم اسلامی است. ویدرا میگوید: من از فرهنگ کشور شما آشنایی چندانی ندارم زیرا هنوز ترم اول است که به اینجا آمدهام ولی در این ایام که شما جشن نوروز میگیرید سعی کردهام بیشتر با آن آشنا بشوم و با شما شاد باشم.
وی میافزاید: مهمترین برنامه من در ایام نوروز با توجه به اینکه ترم اول هستم برای درس اختصاص دارد تا بتوانم با قوت وارد ترم بعد بشوم و از فرصت عمر بهره خوبی ببرم.
نوروز؛ فرصتی برای کسب علم
ج حیدر نیز طلبهای از یکی از کشورهای همسایه است که در تشکلهای فرهنگی المصطفی(ص) نیز فعال بوده و هست و آشنایی خوبی هم با فرهنگ مردم ایران دارد. او میگوید ایرانیها در پیوند دادن عقاید مذهبی و ملیشان موفق هستند و از آن بهره میبرند مثلا اگرچه نوروز جشن ملی است اما آن را با قرائت قرآن و خواندن دعا شروع میکنند و خیلی از آنها هم به سفرهای معنوی میروند.
وی با تبریک نوروز ادامه میدهد: من هم مانند شیعیان ایران به زیارت حضرت معصومه(س) میروم و اگر فرصتی فراهم شود به زیارت امام رضا(ع) خواهم رفت و از نوروز علاوه بر تفریحات معنوی به تقویت درسهایم هم خواهم پرداخت.