کد خبر: 2986246
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۷
مدیرکل پیشین سلامت شهرداری تهران :

تهران نخستین کلانشهر در اجرای سنجش عدالت سلامت است

گروه سلامت: مدیر کل پیشین اداره سلامت شهرداری تهران، اقدامات این اداره را در دوران تصدی خود مثبت ارزیابی و اعلام کرد: با حمایت‌های شهردار، تهران به عنوان الگوی سلامت شهری در سراسر کشور مطرح شد.

محمدمهدی گلمکانی، مدیرکل پیشین اداره سلامت شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اقدامات و فعالیت‌های این اداره در یکسال اخیر و پیش از واگذاری مسئولیت خود را مثبت ارزیابی و اعلام کرد: به 70 درصد اهداف خود در نهادینه کردن سلامت شهری مناطق و محلات رسیدیم.

وی تصریح کرد: اداره کل سلامت شهرداری تهران بر سه محور مشارکت‌های معنی‌دار مردم، مشارکت‌های بین بخشی و عدالت در ارائه خدمات سلامت شکل گرفته است. بر اساس این سه اصل توزیع عادلانه و مناسب خانه‌های سلامت در تمامی محلات شهر تهران به وجود آمد که در نتیجه آن مردم توانستند آزادانه به مشارکت و بحث در رابطه با خانه‌های سلامت بپردازند.

گلمکانی افزود: در بخش مشارکت‌های معنی‌دار مردم، این ارگان توانست کانون‌های دهگانه مردمی سلامت را مانند کانون سالمندان، جوانان، مادر و کودک و کانون اهدای خون محله را با هدف مشارکت تمامی مردم محله تشکیل داده و توانستیم مردم در قالب این کانون‌ها سامان‌دهی کنیم.

عضو کنونی شورای عالی نظام پزشکی در ادامه به محور دوم فعالیت‌های اداره‌کل سلامت شهرداری پرداخت و عنوان کرد: در بخش مشارکت‌های بین بخشی، شورا‌های سلامت محلات سازمان‌دهی شدند. اکنون در هر خانه سلامت، یک شورای سلامت فعالیت داشته و به صورت ماهیانه جلسات خود را بر گزار می‌کنند.

9 هزار مصوبه در شوراهای عالی سلامت و اجرایی شدن بیش از نیمی از آنها

وی ادامه داد: در این شورا نمایندگانی مانند نماینده‌های بهداشت، نیروی انتظامی و آموزش پرورش محله شرکت دارند و با بررسی و اولویت بخشی به مشکلات موجود در سلامت محله در صورت توان به مداخله و رفع مشکل پرداخته در غیر این صورت آن را به لایه‌های بالایی ارجاع می‌دهند. باید یادآور شد که این شوراها 9 هزار مصوبه داشته‌اند که نزدیک به هفتاد درصد آنها منجر به اقدام شده است.

مدیر سابق ارشد شهرداری تهران عدالت در سلامت را به عنوان محور فعالیت های اداره کل سلامت شهرداری خواند و اظهار کرد: تهران به عنوان اولین کلان شهر دنیاست که با همکاری سازمان بهداشت جهانی توانست اولین برنامه و ابزار سنجش عدالت در سلامت را در دو مقطع سال 1386 و 1390 اجرا کند.

وی افزود: بر این اساس 70 شاخص مهم سلامت را به ترتیب در محلات استخراج کرده و اطلاعات آن را در اختیار سراهای محله قرار داده و مردم هم در سراهای محله به تشکیل کمیته‌های توسعه اقدام کردند، این کمیته‌ها نیز به بررسی و مطالعه شاخص‌های مسئله‌دار و ارائه راهکارهایی برای حل آنها به کمک کارشناسان و متخصصان در قالب همایش های مختلف پرداختند.

حمایت شهردار و معاونان شهرداری از اداره کل سلامت شهرداری
گلمکانی در مجموع فعالیت اداره کل شهرداری تهران در زمان مسئولیت خود را مثبت ارزیابی و اعلام کرد: مسئله سلامت، کار زمان‌بری است، اما اداره کل سلامت شهرداری توانست با کمک و پشتیبانی شهردار تهران و معاون اجتماعی ایشان پرچم ارتقای سلامت شهری را به درستی علم کرده و الگویی برای گسترش خانه‌های سلامت در سایر شهرها و کلان شهرها باشد.

نگاه به سلامت در شهرداری نگاهی چند بعدی است
وی یادآور شد: نگاه به سلامت در شهرداری تهران صرفا نگاهی تک بعدی نبود بلکه همزمان تمامی ابعاد سلامت را در نظر می‌گرفت، اگرچه هنوز با ایده آل‌های مورد نظر فاصله وجود دارد اما خوشبختانه شهرداری توانست به 70 درصد اهداف خود در زمینه سلامت دست پیدا کرده است.

captcha