علی مرشدیزاد، عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به فعالیت جنبشهای مختلف در فضای مجازی، اظهار کرد: اینترنت و فضای مجازی، فضایی تقریبا باز و دموکراتیک است و گروهها و جریانهای مختلف میتوانند در آنجا به ایفای نقش بپردازند. یکی از بخشهای فضای مجازی، فعالیت جنبشهای مختلفی است که با دولتها درگیرند.
وی افزود: آنچیزی که به عنوان خلیفه بوک و حرکت داعش مشاهده میشود یک پرسش به ذهن میآورد مبنی بر آن که تا چه اندازه میتوان به این حرکتها اجازه فعالیت داد و آیا نباید کنترلی بر فعالیت داعش انجام داد؛ گروهی که کلیت حقوق بشر را زیرسؤال میبرند و یا به قتل عام میپردازند و به هیچ چیز پایبند نیستند.
فعالیت شبکه اجتماعی خلیفهبوک باید کنترل شود
عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد تصریح کرد: درباره فعالیتهای القاعده و طالبان بر روی فضای مجازی شاهد بودیم که دولتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی نسبت به موضوع حساس بودند وکنترلهایی اعمال میکردند تا جایی که سایتهای آنان را به عنوان سایتهای تسهیل کننده اقدامات تروریستی، میبستند و از دورخارج میکردند.
وی بیان کرد: داعش به عنوان حکومتی است که کلیت جهان آن را نامشروع میدانند و حتی دولت اسلامی عراق و شام هنوز دولت مشروعی در جهان محسوب نمیشود و اقداماتش هر روز بیشتر عدم مشروعیتش را اثبات میکند؛ بنابراین باید محدودیتهایی بر روی فعالیتهای آنان اعمال شود.
«خلیفه بوک» در ایران چندان بازتاب نداشته است
مرشدیزاد اظهار کرد: فعالیت شبکه اجتماعی خلیفه بوک چندان در ایران بازتاب نداشته است؛ زیرا ایرانیها شیعه مذهب هستند و گرایشی به فعالیتها و شعارهای این شبکهها ندارند. همچنین به لحاظ زبانی تمرکز این شبکهها بر زبان عربی و زبان مناطق سنینشین است.
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: شبکه اجتماعی خلیفه بوک تا کنون بازتابی در داخل کشور نداشته است و بیشتر در اخبار شاهد این موضوع بودیم.
وی بیان کرد: شبکه اجتماعی خلیفه بوک، یک جریان گذراست و به نوعی کف روی آب است که از بین میرود و چندان ماندگار نخواهد شد و بعید میدانم که این شبکه اجتماعی بتواند با دنیای دموکراتیک رقابت کند.