به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) برنامه رادیویی «افق» امروز، 22 فروردینماه با حضور معصومه فرزانه، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه، سمیه حاجعلی، قاری بینالمللی قرآن کریم و محمدرضا پورمعین، کارشناسمجری برنامه به موضوع فعالیتهای قرآنی بانوان به مناسبت آغاز هفته گرامیداشت مقام زن پرداخت.
معصومه فرزانه، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه در ابتدای این برنامه گفت: به برکت انقلاب اسلامی و تحولات عمیق روحی و معنوی که امام(ره) در زنان جامعه ما ایجاد کردند حضور چشمگیر بانوان در فعالیتهای قرآنی به جایی رسیده که مورد تکریم مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
وی افزود: با توجه به اینکه بانوان ویژگیهای خاصی در عرصه فرهنگسازی دارند و تمامیت فرهنگی جامعه را در اختیار دارند لازم است تدبری در فعالیتهای قرآنی بانوان در جامعه داشته و این حضور را پررنگتر کنیم.
گسترش حضور بانوان در عرصه فعالیتهای قرآنی از سوی سازمان اوقاف
فرزانه در ادامه گفت: یکی از دلایل اجرای برنامههای قرآنی برای بانوان از سوی سازمان اوقاف، گسترش حضور بانوان در عرصه فعالیتهای قرآنی است که در این راستا جمع کثیری از بانوان را در فعالیتهای قرآنی از جمله حفظ قرآن مشاهده میکنیم. همچنین در امامزادگان و بقاع متبرکه دورههای تربیت مربی برای بانوانی را داریم که میخواهند به آموزش قرآن برای بانوان بپردازند.
معصومه فرزانه درباره دیگر برنامههای قرآنی سازمان اوقاف در حوزه بانوان اظهار کرد: مبنای حرکت ما در فعالیتهای قرآنی بعد از دیداری بود که بانوان قرآنی با مقام معظم رهبری داشتند و براین اساس در حال حاضر هرساله همایش بانوان قرآنی را در کنار مسابقات بینالمللی قرآن برگزار میکنیم.
تجلیل از بانوان فعال قرآنی در کنار مسابقات بینالمللی قرآن
وی افزود: هرساله بانوان قرآنی را شناسایی و در قالب همایشی تجلیل میکنیم که بانوان ایثارگر (مادران که فرزندان شهید دارند)، مادران قرآنی (مادرانی که فرزندان قرآنی تربیت کردهاند، بانوان واقف قرآن( بانوانی که وقف قرآنی داشتهاند)، داوران مسابقات قرآن، مربیان و مدرسان قرآن خانم، تبلیغ و ترویج قرآن، مدیریت قرآنی، پژوهشگران قرآنی، هنرمندان قرآنی، اطلاعرسانی قرآنی، افتخارآفرینان قرآنی (بانوانی که در مسابقات قرآن اوقاف هرساله رتبههای برتر را کسب میکنند) و... جزو این بانوان هستند.
فرزانه ادامه داد: برای انتخاب بانوان قرآنی علاوه بر اینکه از دستگاهها و نهادها میخواهیم تا بانوان فعال قرآنی را به همراه مستندات به ما معرفی کنند فرمهایی را در سایت سازمان اوقاف قرار میدهیم تا بانوان به صورت خودجوش بتوانند با ارائه مستندات خود را معرفی کنند تا در صورت صلاحیت از آنها تجلیل شود.
استقبال بانوان از فعالیتهای قرآنی بیش از آقایان است
در این بخش از برنامه افق، سمیه حاجعلی، قاری و حافظ قرآن کریم درباره فعالیتهای قرآنی بانوان اظهار کرد: با توجه به اینکه بانوان در جامعه نقش محوری داشته و تأثیر مستقیم بر تربیت خانواده دارند باید به نقش آنها بیش از پیش توجه شود چرا که استقبال بانوان در تمامی فعالیتهای قرآنی بسیار بیشتر از آقایان است.
حاجعلی در ادامه گفت: در حوزه مسابقات قرآن شاهد آن هستیم که تعداد شرکتکنندگان خانم در سطح ابتدایی مسابقات نسبت به آقایان بیشتر است اما زمانی که به سطوح بالاتر از جمله کشوری و بینالمللی میرسیم سطح بانوان پایینتر میآید و البته همین بحث که چرا مسابقات قرآن برای بانوان در سطح بینالمللی برگزار نمیشود؟ جای سوال دارد.
چرا مسابقات بینالمللی قرآن برای بانوان برگزار نمیشود؟
وی با طرح این پرسش که چرا بانوان فقط در رقابتهای کشوری میتوانند حضور داشته باشند و مسابقات بینالمللی قرآن برای بانوان برگزار نمیشود در حالی که ما سابقه برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشآموزی برای بانوان داشتهایم؟، افزود: این مسئله دغدغه بسیاری از بانوان است که چرا مسابقات بینالمللی قرآن برای بانوان برگزار نمیشود؟
قاری بینالمللی قرآن عنوان کرد: مسئله دیگری که دغدغه بانوان فعال قرآنی است اعزام بانوان قرآنی به دیگر کشورها و حتی سفر حج است؛ چرا آقایان حافظ و قاری قرآن هرساله به حج اعزام میشوند اما بانوان نمیتوانند به حج اعزام شوند؟ متأسفانه خانمها از بسیاری از امکانات که آقایان در اختیار دارند محروم هستند.
سازمان اوقاف فقط مجری برگزاری مسابقات قرآن است
معصومه فرزانه در پاسخ به گلایههای سمیه حاجعلی پیرامون برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن برای بانوان گفت: سازمان اوقاف مجری برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن است و بحث برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن بانوان یکی از دغدغههای همیشگی بانوان است که این بحث از سوی مسئولان مربوطه در حال بررسی است تا جایی که حتی فراکسیون قرآن و عترت مجلس نیز در حال بررسی این موضوع است تا ببینیم، امکان برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن برای بانوان فراهم است یا این کار امکانپذیر نیست.
فرزانه ادامه داد: هرکدام از بانوان حافظ قرآن که به مسابقات قرآن دیگر کشورها اعزام میشوند همواره رتبه میآورند و این امر نشاندهنده آن است که باید فعالیتهای قرآنی بانوان و مسابقات قرآن توسعه پیدا کند.
چرا بانوان قرآنی به دیدار مقام معظم رهبری نمیروند؟
در این بخش از برنامه افق، سمیه حاجعلی به مراسم دیدار با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: هرساله آقایان قرآنی در طلیعه ماه مبارک رمضان با رهبر معظم انقلاب دیدار دارند اما بانوان در دیدار قرآنیان با مقام معظم رهبری حضور پیدا نمیکنند و این برای ما سوال است که چرا بانوان نمیتوانند در این مراسم حضور داشته باشند؟
حاجعی ادامه داد: بحث دیگر نخبگان قرآنی و عضویت آنها در بنیاد نخبگان است که این را هم در گذشته داشتیم و با توجه به اینکه مسابقات بینالمللی برای بانوان نداریم بانوانی که در رقابتهای کشوری رتبه میآورند سطح دو نخبگان قرآنی را به دست میآورند و چون بینالمللی نیست سطح یک هم به دست نمیآورند.
امکانات فعالیتهای قرآنی آقایان با بانوان فرق دارد
وی ادامه داد: امکانات و فضایی که آقایان برای انجام فعالیتهای قرآنی دارند با امکانات بانوان متفاوت است و نباید گاهی اوقات این اظهارات مطرح شود که به طور کلی آقایان از سطح بالاتری در حوزه فعالیتهای قرآنی نسبت به بانوان برخوردار هستند چرا که این اظهار به هیچ عنوان مستند نبوده و برداشت شخصی است.
معصومه فرزانه در پایان این برنامه گفت: دغدغه دیدار بانوان با مقام معظم رهبری که همواره از دغدغههای بانوان قرآنی بوده است به نوعی دغدغه ما در سازمان اوقاف است و امیدواریم با تلاشهایی که صورت میگیرد امسال بتوانیم این عیدی را به بانوان بدهیم که همزمان با ماه مبارک رمضان به دیدار مقام معظم رهبری برسند.
بنابراین گزارش، حجتالاسلام والمسلمین محمد عبداللهیان، مدیر موسسه فرهنگی امام رضا(ع) و فروغ سادات موسویبلده، مدرس و فعال قرآنی میهمان تلفنی برنامه امروز افق بودند که به بیان مطالبی پیرامون فعالیتهای قرآنی بانوان کشورمان پرداخته و پیشنهاداتی را برای ارتقای این فعالیتها بیان کردند.