به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا، در این همایش که با حضور جمعی از رؤسا و مسئولان سازمانهای دولتی و مردم نهاد و نیز زنان فعال در حوزههای اجتماعی، علمی و آموزشی دولتی و غیردولتی اتیوپی برگزار شد، «سیدکاظم مهرنیا»، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، طی سخنانی با تأکید بر این نکته که در حال حاضر ادیان الهی دشمنان مشترک فراوان دارند و آنها در صدد کمرنگ کردن باورهای الهی در میان نسل جوان جامعه هستند از پیروان ادیان الهی خواست تا بر مشترکات دینی تکیه کرده و با این خرافهها و انحرافات عصر جدید که نابودی نسل بشریت را هدف قرار داده، مقابله و مبارزه مشترک و واحد کنند.
وی در ادامه گفت: زنان مسلمان در این راستا فقط میتوانند از یک اسوه کامل، در زندگی فردی و اجتماعی خود بهعنوان الگوی خود استناد کنند و آن الگوی تربیتی حضرت زهرا(س) است؛ بررسی ابعاد زندگانی آن حضرت بهعنوان مادر، همسر و ایفای نقش برجسته اجتماعی در آن عصر، که اعراب جاهلیت هیچ جایگاهی برای زنان قائل نبودند، بسیار قابل توجه و بررسی است.
بحرینی، سفیر ایران در اتیوپی، طی سخنانی در این سمینار ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا(س) و حضرت امام خمینی(ره)، پیشنهاد کرد تا نامههای حضرت امام(ره) به همسر و دخترانش به زبان امهری ترجمه شو.
در ادامه این سمینار بیکوری دی با(Dr.Bikury daba)، استاد رشته الهیات مسیحی و رئیس دانشکده ادیان دانشگاه مکانیسوس، طی سخنانی با اشاره به اینکه دشمنان ادیان الهی در صدد تفرقه میان ادیان ابراهیمی هستند، گفت: هدف اصلی آنان تخریب جایگاه خانواده و زن در جامعه است تا بتواند برخلاف تعالیم کتاب مقدس از زنان بهعنوان کالا استفاده ابزاری کنند؛ در این راستا ادیان ابراهیمی باید با معرفی زنان اسوه و الگو به جامعه خود، از نقش و پایگاه اجتماعی زنان در جامعه حمایت کنند.
فریزر زیودی(Frezeer Zewude)، روزنامهنگار برجسته مسیحی و استاد دانشگاه، نیز در این سمینار به بررسی ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی حضرت زهرا(س) پرداخت.
وی با اشاره به اینکه همواره تبلیغات رسانههای غربی بر تضعیف جایگاه زن در جوامع اسلامی اشاره دارد، گفت: تاریخ گواهی میدهد که این اسلام بود که با ظهورش به زنان قوت و قدرت داد و از صدر اسلام تاکنون، زنان مسلمان زیادی در جوامع اسلامی در حوزههای علمی و اجتماعی از نقش و پایگاه اجتماعی وسیعی برخوردار بوده و هستند و در این راستا میتوان از حضرت زهرا(س) بهعنوان نمونه و الگوی زنان مسلمان یاد کرد.
در ادامه این سمینار امل حسن( Amaal Hassan) از فعالان اجتماعی زنان اتیوپی طی سخنانی با تأکید بر این که زن در ادیان الهی و ابراهیمی همواره علاوه بر نقش مادری و همسری، مشارکت در کارهای اجتماعی را سرلوحه کار خود قرار داده، گفت: ادیان الهی باید همواره بر این نقشها تأکید داشته تا از کیان خانواده که زن بهعنوان رکن اصلی آن محسوب میشود، محافظت کنند.
حضرت فاطمه(س) دختر گرامی پیامبر اسلام، تحت تعلیم متعالی حضرت رسول(ص) در عمر کوتاه 18 ساله و با برکت خود در ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی از تاثیرگذاری بسیار برجسته برخوردار بود و قطعا الگوی تربیتی حضرت زهرا(س) بهعنوان یک نمونه و الگوی بی بدیل برای همه زنان مسلمان محسوب میشود.
فردوس غدیر(Ferdous Ghadeir)، از فعالان اجتماعی زنان مسلمان دانشگاه آدیس آبابا ، نیز طی سخنانی در این سمینار به بررسی وضعیت جایگاه زنان درعصر اهلیت پرداخت و گفت: زنان در آن زمان از اوضاع دلخراشی برخوردار بودند و با ظهور اسلام ، پیامبر گرامی به زنان هویت جدید بخشید و در سایه این دیدگاه به تربیت حضرت زهرا(س) پرداخت، ایشان با توجه به عمر کوتاه خود علاوه برنقش مادری و نقش همسری ، از نقش اجتماعی فعالی برخوردار بود که الگوی تربیتی آن حضرت میتواند برای همه زنان مسلمان امروزی بهعنوان یک مدل موفق تعریف شود.
حلیمه نوروا(Haleimeh Nuruo)، مسئول سازمان مردمنهاد «سارا کوئین» آدیس آبابا، از دیگر سخنرانان این سمینار بود که به بررسی نقش زنان ایرانی بعد از انقلاب اسلامی ایران پرداخت و یکی از دلایل پیشرفت زنان مسلمان ایرانی بعد از انقلاب اسلامی ایران در عرصه های مختلف، الگوگیری از حضرت فاطمه زهرا(س) است.
وی افزود: متاسفانه آنچنان که باید نسبت به معرفی کامل حضرت زهرا(س) ، برای جوامع اسلامی اقدام مثبتی صورت نگرفته و بسیاری از مسلمانان بهویژه زنان با این اسوه و الگوی زنان مسلمان ناآشنا هستند.