به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در اولین نشست خبری در سال جدید که امروز، 23 فروردینماه در محل این اتحادیه با حضور خبرنگاران برگزار شد، گفت: سالی که آغاز شد و به نام دولت و ملت، همدلی و همزبانی نام گرفت، برای اتحادیه این امیدواری را ایجاد کرد که با نگاه به این شعار ارتباط تنگاتنگی بین حوزه فعالیتهای قرآنی مردم نهاد با حاکمیت دولتی برای تحقق این شعار انجام شود.
وی ادامه داد: مؤسسات قرآنی مردمنهاد به صورت جامع از هر جایی که مجوز گرفتند، بزرگترین شبکه ساختارمند مدنی کشور در حوزه مدنی را تشکیل میدهند و در هر روستا و شهری مؤسسات قرآنی وجود دارد که آزاد کردن نیروهای این مراکز به تبع میتواند بسیار مفید باشد که امیدواریم در سال جدید، مشکلات عدیدهای که مؤسسات مردم نهاد با آن دست و پنجه نرم میکنند، در راستای این شعار حل شود.
قطع بیمه فعالان قرآنی خبر ناخوشایند در سال 94
وی به خبر ناخوشایندی که در روزهای ابتدایی سال حکایت از قطع بیمه فعالان قرآنی است، اشاره کرد و گفت: این اختلال زیادی را در مؤسسات ایجاد کرد که در این راستا رایزنیهایی را با مسئولان انجام دادهایم.
محمدی با تکیه بر این خبر گفت: خبر قطع بیمه فعالان قرآنی، خبری دیگری را هم به همراه داشت و آن اینکه افرادی که بیمه نبودند میتوانند به سایت صندوق هنر مراجعه و ثبت نام کنند و دیگری اینکه این اتفاق وقتی میافتد که ما یک صندوق جدید قرآنی مربوط به بیمه فعالان قرآنی را تشکیل دهیم که آئیننامه آن ابلاغ شده و در هفته آینده در جلسه کمیسیون تبلیغ و ترویج که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا میشود، مورد برسی قرار خواهد گرفت.
ارائه طرح شهر قرآنی در قالب مینیاتوری
وی به طرح قرآنی دیگری که قرار است توسط این اتحادیه در نمایشگاه قرآن امسال اجرایی شود اشاره کرد و افزود: طرح شهر قرآنی در قالب مینیاتوری که از طرف اتحادیه به وزارت فرهنگ و ارشاد ارائه شده است، در واقع تجسم یک آرمانشهر قرآنی بهصورت مینیاتوری است که قرار است در نمایشگاه قرآن مورد بازدید عموم مردم قرار گیرد و علاقهمندان میتوانند با قرار گرفتن در هر نقطه از این شهر فضای معنوی حاکم بر آن را درک کنند.
ادغام دو اتحادیه با هم، کاری عقلانی است
وی با بیان اینکه امیدواریم امسال یک سال انسجام وهمدلی برای حوزههای قرآنی باشد، افزود: اتفاقات خوبی در حوزه مصوبات قانونگذاری ادغام اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت و اتحادیه مؤسسات قرآنی افتاده است و ادغام این دو اتحادیه تصویب شد که این ادغام منجر به رشد مؤسسات قرآنی خواهد شد و امیدواریم مکانیزم اجرایی آن صورت گیرد و پیگیری میشود که با این ادغام، یک اتحادیه واحد و مردمی ایجاد شود و اتحادیه مدغم، بهعنوان نماینده مؤسسات باشد و مشکلات مؤسسات را پیگیری کند.
معرفی اهم فعالیتهای اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در سال 94
وی ادامه داد: در سال 93، درصدی از بودجههای مربوط به مؤسسات با یک تأخیر در اواخر سال 93 واریز شد، که اتحادیه مجبور شد، فعالیتهای مصوبی که در سال 93، تعیین شده بود را به سال 94 منتقل کند و امیدواریم خیلی سریع بودجه محقق شده سال 94 در اوایل سال به حساب دستگاهها واریزشود و در سال 94 کارها با گستردگی خاص خود انجام شود.
محمدی ادامه داد: حدود 20 میلیارد ریال اعتبار 93 واریز شده است که این اعتبار را به دستههای مختلفی از جمله حوزه تبلیغ و ترویج، برگزاری جشنواره دیجیتال را تقسیمبندی کردهایم، که هدف از این کار یک ظرفیتسنجی برای شناسایی ظرفیتهای مؤسسات است که امیدواریم پس از این جشنواره با بانک جامعی که بهدست میآوریم، شاهد ارتقای سطح رسانه فعالیتهای قرآنی در جامعه باشیم.
برگزاری همایش سراسری مؤسسات قرآنی
وی به دیگر فعالیتهای ترویجی ـ تبلیغی این اتحادیه اشاره کرد و گفت: همایش سراسری مؤسسات که به همت اتحادیه تشکلهای قرآنی هر استان و با حضور مسئولان هر مؤسسه برگزار میشود، مؤسسات شرکتکننده مشکلات سالانه خود را مطرح خواهند کرد و با تعامل متقابل در راستای حل مشکلات خود گام برمیدارند.
محمدی بیان کرد: دورههای آموزش مدیریت ویژه مدیران مؤسسات قرآنی که در جلسات مختلف شیوهنامههای اجرایی آن مشخص شد، در یکی دو روز آینده برای اتحادیه ابلاغ و طی سه روز برگزار میشود و پس از پایان دورهها آزمونی برای 1000 نفر از این مدیران برگزار و مدرک اعطا میشود.
راهاندازی اطلس جامع مؤسسات قرآنی
وی به دیگر طرح تبلیغی ـ ترویجی این اتحادیه اشاره کرد و گفت: رونمایی اطلس جامع مؤسسات قرآنی که با یک رویکرد جدیدی اتفاق افتاد به صورت یک اپیلکیشن اندرویدی طراحی شده است که قابلیتهای مختلفی دارد که در هفتههای آینده رونمایی از آن صورت خواهد گرفت.
اختصاص یک میلیارد و دویست میلیون تومان به حوزه آموزش عمومی
وی با بیان اینکه در حوزه آموزش عمومی چند طرح کلی تعیین شده است، اظهار کرد: چیزی بالغ بر یک میلیارد و 500 میلیون تومان به حوزه آموزش اختصاص داده شده است که از این مبلغ، یک میلیارد و دویست میلیون تومان را به حوزه آموزش عمومی اختصاص داده شده است که با توجه به تعداد بالای مؤسسات عضو، مبلغ ناچیز است و تصمیم گرفته شد بر اساس طرحهای مختلف مثل تربیت مربی، آموزش قرآن کریم، تدبر، ترجمه و .... ، به هر مؤسسه دو میلیون و چهارصد هزار تومان اختصاص داده شود.
وی به فعالیت دیگر این اتحادیه در سال 94 اشاره کرد و گفت: راهاندازی و فعالسازی صندوق حمایت از مؤسسات فعال قرآنی است که این صندوق در اولین سالهای تأسیس خود به علت کمبود اعتبارات فعال نبود که با قراردادهای جدید با بانک قرضالحسنه رسالت سریع فعال شد و از اول اردیبهشت، به فعالان و مؤسسات قرآنی وامی با کارمزد 2 درصد ارئه خواهیم داد.
محمدی به بحث آموزش عمومی اشاره کرد و گفت: اجرای طرح رحله که شامل حفظ 4 جزء قرآن کریم در طول 2 ماه بهصورت شبانهروزی است، با همکاری مؤسسه بیتالاحزان زهرا(س) در تابستان در 36 مرکز در کل کشور، برای 1000 نفر برگزار شود و امیدواریم این طرح یک الگو در تربیت حفاظ قرآنی در کشور باشد.
اجرای طرح تدبر در قرآن کریم
وی با اشاره به طرح تدبر در آیات قرآن گفت: مراحل مقدماتی این طرح طی شده است و در تابستان در 10 منطقه در کشور انجام خواهد شد و امیدواریم 1000 نفر از علاقهمندان در این دوره ها حضور داشته باشند.
برگزاری دوره آموزشهای مجازی
محمدی با اشاره به آموزشهای مجازی از راه دور گفت: با توجه به خلأای که در حوزههای مختلف در مؤسسات قرآنی وجود دارد بهمنظور ارتقای مهارتهای علمی این مؤسسات آموزش خبرنگاری قرآنی، فرهنگ نوین قرآنی . . ... به صورت بسته فرهنگی در اختیار موسسات قرآنی قرار خواهد گرفت و پس از اخذ آزمون گواهینامهای اعطا خواهد شد.
رکود فعالیتهای قرآنی درسال 93
محمدی عملکرد این اتحادیه در سال گذشته را ارزیابی کرد و افزود: با توجه به نظرسنجی که در سال 93 از فعالیتهای قرآنی انجام شده است، بیش از 60 درصد از مخاطبان عملکرد کلیه نهادهای قرآنی را ضعیف و خیلی ضعیف بیان کردند و تنها یک درصد گزینه خیلی خوب را انتخاب کردند. در این راستا، میتوان عدم تخصیص به موقع اعتبارات را علت اصلی رکود فعالیتهای قرآنی در سال گذشته بیان کرد.
تخصیص بودجه کمتر از نیاز به حوزههای قرآنی
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن وعترت کشور در پایان خاطرنشان کرد: کل بودجهای که به حوزه قرآنی اختصاص داده میشود، قطعاً کمتر از بودجه مورد نیاز است، که امیدواریم در سال 94، نگاهی ویژه به تخصیص بودجهها صورت گیرد.
گزارش تصویری این نشست را اینجا ببنید.