به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه الکترونیکی «الوطن»، شیخ محمد عزالدین عبدالستار، معاون امور تبلیغات وزارت اوقاف مصر گفت: دین مبین اسلام دربردارنده یک منظومه اخلاقی والایی است که با صاحب رسالتی آغاز شده که خداوند متعال در قرآن کریم وی دارای اخلاقی نیکو و خویی والا توصیف نموده و در آیه 4 سوره قلم میفرماید: «وإنک لعلى خلق عظیم»(و راستی که تو را خویی والاست)، و پیامبر اکرم (ص) نیز درباره خود میفرمایند: «إنما بعثت لأتمم مکارم الأخلاق»(براستى که من براى به کمال رساندن مکارم اخلاق مبعوث شدهام).
وی در نشستی علمی که به همت کمیته علمی بیستودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم مصر برگزار کرده بود، گفت: اسلام دین عدالت، مساوات، صلح و سازش و گذشت و بخشش است.
شیخ محمد زروال الزیانی، داور مراکشی این دوره از مسابقات گفت: خداوند متعال زمان و مکان و انسان را خلق نموده است تا انسان همراه و همگام با آن دو زندگی کند و بعضی زمانها مانند ماه رمضان، روز جمعه و شبهای قدر بر بعضی دیگر برتری دارد و بعضی مکانها نیز مانند مسجدالحرام، مسجدالنبی(ص) و مسجدالاقصی از بعضی مکانهای دیگر برتر است و مردم نیز دارای مراتبی بوده و برخی در نزد خداوند گرامیترند. همچنانکه قرآن کریم میزان و ترازویی قرار داده است که بر اساس آن مسلمانان رشد و تعالی مییابند و آن میزان، اخلاق است.
وی همچنین تأکید کرد: در زمان کنونی که امت اسلام مبتلا به مردمانی است که در کتاب خداوند تدبر ننموده و خشونت و قساوت قلب بر آنان چیره شده است، بهترین و والاترین امری که مسلمانان بعد از حفظ کتاب خداوند در آن با هم به رقابت پرداخته و در آن بر یکدیگر پیشی میگیرند، فهم و درک اخلاق و مکارم اخلاقی است.
شیخ خادم احمد لوح، داور سنگالی این مسابقات تأکید کرد: اضافه نمودن سؤالاتی مربوط به فضایل و مکارم اخلاقی در بیستودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن مصر، فضا و رنگ جدیدی به این مسابقات بخشیده است، بهویژه در این عصری که ما به تجسم این معانی اخلاقی که قرآن کریم به منظور تقویت و تعمیق حس برادری ما را به آن تشویق میکند، مانند شناخت همدیگر و ممانعت از آزار و اذیت و ترویج و گسترش اسلام در زندگی خود نیاز بیشتری داریم.