به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مهمترین خبر روزهای پایانی فروردینماه و آغازین روزهای اردیبهشتماه، انتخاب باغ موزه دفاع مقدس برای دومین سال پیاپی به عنوان میزبان نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم بود، خبری که واکنشهای بسیاری را به دنبال داشت و بار دیگر همه نگاهها را متوجه معاونت قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کرد نگاههایی که منتظر بودند خبرهای دیگری در مورد نحوه برپایی نمایشگاه قرآن از مدت زمان برپایی تا زمان دقیق برپایی، به بیرون درز پیدا کند.
غیر از این خبر که در روزهای نخستین هفته جاری انتشار یافت، خبرهای دیگری نیز در گوشه و کنار کشور رخ داد که انتشار خبرهایی در مورد سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران تنها یکی از آنها بود.
انتشار اخبار مسابقات بینالمللی قرآن ایران به سه زبان
در اولین روز هفته جاری و طی خبری از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه، اعلام شد که اخبار سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن برای نخستینبار به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی منتشر خواهد شد. رضا مفید، مسئول کمیته روابط عمومی و اطلاعرسانی سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم با اشاره به آغاز به کار فعالیت ستاد خبری این دوره از مسابقات گفت: هدف از راهاندازی این مجموعه تولید محتوا و پوشش کامل برنامههای این دوره از مسابقات است.
باغ موزه دفاع مقدس میزبان نمایشگاه قرآن شد
همچنین در ساعات پایانی این روز و طی جلسه شورای عالی قرآن شهرداری تهران با معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، مقرر شد بیستوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن در باغموزه دفاع مقدس برگزار شود. رئیس بیستوسومین نمایشگاه قرآن با اشاره به اینکه هزینه بالا یکی از مهمترین دلایل برپا نشدن نمایشگاه قرآن در مصلای تهران بوده است گفت: از سوی دیگر همکاری خوب شهرداری تهران و در اختیار گذاشتن باغموزه دفاع مقدس باعث این انتخاب شد.
اجرای طرح 1449 با محوریت سوره یس
احمد لیایی، دبیر اجرایی طرح قرآنی 1449، قرآن، کتاب زندگی، در این روز گفت: جلسات سیاستگذاری این طرح طی ماههای گذشته با حضور مسئولان دستگاهها و نهادهای مشارکتکننده برگزار شده است که در این جلسات مقرر شد این طرح برای سال 94 با محوریت سوره یس و حفظ موضوعی آیات قرآن دنبال شود.
برنامه رادیویی افق و فعالیتهای قرآنی نیروهای مسلح
روز شنبه برنامه رادیویی افق به مناسبت هفته ارتش فعالیتهای قرآنی نیروهای مسلح کشور را موضوع برنامه خود قرار داد. در این برنامه سرگرد مهدی میدانی، جانشین دارالقرآن ارتش جمهوری اسلامی ایران و سروانمحمدرضا کشتگر، مسئول دارالقرآن نزاجا و سرهنگ ملکیپور، مسئول مرکز قرآن و عترت و نماز نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضور داشته و به تشریح برنامههای قرآنی نیروی مسلح پرداختند.
تشکیل سه کارگروه در شورای سیاستگذاری و توسعه فعالیتهای قرآنی
در روز یکشنبه نیز مهدی قرهشیخلو، رئیس شورای سیاستگذاری و توسعه فعالیتهای قرآنی دستگاههای فرهنگی از تشکیل سه کارگروه تخصصی در این شورا خبر داد. وی این مطلب را در دومین جلسه این شورا که روز 29 فروردینماه برگزار شد اعلام کرد و در مورد عناوین این کارگروهها گفت: کارگروه «آموزش» با مسئولیت نماینده سازمان دارالقرآن الکریم، کارگروه «تبلیغ و ترویج» با مسئولیت نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارگروه «طرح و برنامه» با مسئولیت نماینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی سه کارگروهی هستند که در جلسه شورای سیاستگذاری و توسعه فعالیتهای قرآنی دستگاههای فرهنگی به تصویب رسیدند.
تجلیل از فعالان قرآنی ناجا
پنجمین همایش حافظان و چهرههای قرآنی نیروی انتظامی روز یکشنبه 30 فروردینماه با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری و رئیس نیروی انتظامی برگزار شد. وی در این همایش گفت: حفظ قرآن بسیار قابل توجه است، اما عمل به آن، مقدمه همه مسائل است. در این همایش از 18 نفر از فعالان قرآنی این نهاد تجلیل شد.
اعلام آمادگی 62 کشور برای حضور در مسابقات بینالمللی قرآن
یکی دیگر از خبرهای این روز مربوط به سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران بود. در این روز رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از اعلام آمادگی حضور قاریان و حافظان ۶۲ کشور جهان در سیودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم خبر داد.
گردهمایی سه روزه دبیران کانونهای قرآن و عترت پیام نور
مراسم افتتاحیه گردهمایی سه روزه دبیران کانونهای قرآن و عترت دانشگاههای پیام نور سراسر کشور صبح روز یکشنبه ۳۰ فروردین ماه به میزبانی دانشگاه پیام نور قم در مجتمع یاوران مهدی(عج) جمکران برگزار شد. در این همایش دو روزه علاوه بر سخنرانی اساتید حوزه و دانشگاه کارگاههای آموزشی متعددی نیز برگزار شد. در این کارگاه 120 نفر از دبیران کانونهای قرآن و عترت دانشگاه پیام نور حضور داشتند.
ارزیابی مؤسسات قرآنی به اتحادیههای استانی واگذار میشود
مدیر امور مؤسسات و استانهای سازمان دارالقرآن اظهار کرد: ارزیابی مؤسسات قرآنی ـ مردمی در سال ۹۴ توسط اتحادیههای استانها انجام میشود. حسین بهبودی با بیان اینکه فعالیت موسسات و تشکلهای قرآنی ـ مردمی طی سالهای گذشته توسط کارشناسان سازمان دارالقرآن انجام میشد، گفت: مدیران و کارشناسان سازمان هر سال در دو نوبت به استانهای مختلف سفر میکردند تا فعالیت موسسات و تشکلها را مورد نظارت و ارزیابی قرار دهند.
برگزاری بخش کتبی جشنواره قرآنی وزارت بهداشت
بخش کتبی بیستمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور در روزهای اول و دوم اردیبهشتماه برگزار شد. این آزمون در بیش از 50 دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد. در روز اول این آزمون شرکتکنندگان در بخش قرآن و بخش ویژه رقابت کردند و روز دوم نیز شرکتکنندگان بخش عترت آزمون خود را برگزار کردند.
آغاز مسابقات قرآن سازمان جوانان هلال احمر از 14 اردیبهشت
در روز دوشنبه 31 فروردینماه نیز رحیم خاکی، دبیر اولین جشنواره سراسری قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر از برگزاری مرحله کشوری این جشنواره خبر داد و گفت: مرحله کشوری این جشنواره که یادواره آیتالله غیوری است از روز 14 اردیبهشتماه آغاز خواهد شد. در این مسابقات ۸۰۰ شرکتکننده حضور دارند.
ثبت نام 6190 نفر در دهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک
مدیر آموزش سازمان دارالقرآن در روز سهشنبه از ثبت نام شش هزار و ۱۹۰ متقاضی در دهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم خبر داد. محمد ضرغام گفت: با پایان یافتن مهلت ثبت نام در این طرح، شش هزار و 790 متقاضی در رشتههای؛ حفظ کل، حفظ 20 جزء، حفظ 10 جزء و حفظ پنج جزء قرآن ثبت نام کردهاند که هزار و 329 نفر از ثبت نام شدگان آقایان و چهار هزار و 861 نفر از ثبت نام شدگان نیز بانوان هستند.
منشور توسعه قرآنی مناطق آزاد تصویب شد
روز چهارشنبه دوم اردیبهشت ماه نیز دبیر شورای راهبردی قرآن در مناطق آزاد تجاری ـ اقتصادی از تصویبت منشور توسعه قرآنی این مناطق خبر داد و گفت: این منشور به زودی برای اجرا به مناطق آزاد ابلاغ میشود. وی همچنین بیان کرد که به زودی در بسیاری از مناطق آزاد کشور نمایشگاههای قرآن، فرهنگسراهای قرآن و شوراهای تخصصی قرآن اجرا میشود.