به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) دومین جشنواره علامه حلی استان قم با تقدیر از آثار برتر پژوهشی طلاب جوان در دارالشفا به کار خود پایان داد.
در این مراسم که از 40 برگزیده و 32 شایسته تقدیر، تجلیل شد حجتالاسلام حجامی، دبیر اجرایی این جشنواره با اعلام رضایت از رشد صددرصدی آثار نسبت به دوره گذشته گفت: در دومین جشنواره علامه حلی در استان قم، 1300 نفر از برادران در سایت ثبت نام کرده بودند که 1042 اثر از برادران ارسال شد که در این عرصه شاهد رشد 75 درصدی نسبت به دوره گذشته بودیم.
وی با ذکر این مطلب که آثار بانوان، در این زمینه 17 درصد رشد داشته است، گفت: در این زمینه 292 اثر به دبیرخانه ارسال شد و در مجموع در این دوره از برادران 9 نفر برگزیده شدند و 28 نفر رتبه سوم را به دست آوردند.
رشد 100 درصدی پژوهش در حوزه قم
در ادامه حجتالاسلام فرخ فال، مدیر حوزه علمیه قم در سخنانی گفت: خوشبختانه امسال شاهد آن بودیم که پژوهشهای صورت گرفته در دو حوزه علمیه خواهران و برادران استان قم بیش از 100 درصد بوده است.
مدیر حوزه علمیه با اشاره به دریافت 1340 اثر از طلاب حوزه علمیه قم بیان کرد: این تعداد آثار از طلاب جوان حوزه علمیه قم مایه خرسندی و تبریک است که این مساله نشانگر پویای طلاب جوان و مدارس علمیه ماست.
وی گفت: در این عرصه باید از تلاش تمام اساتید و بزرگان حوزه و مدرسانی که با تلاش خود این شرایط را ایجاد کردند تقدیر کرد ولی واقعیت این است که نباید خود را در این سطح نگاه داریم.
حوزه در برابر تهاجمات منفعل نباشد
همچنین آیتالله غروی، دبیر دوم شورای عالی حوزه در سخنانی گفت: اسلام بدون اهل بیت(ع) و اسلام ضدشیعی در حقیقت همان اسلام داعش پرور است و امروزه شاهد بروز و ظهور وعاظ السلاطینی که این چنین احکام اصیل را به بازی گرفتهاند هستیم که دنیا را به آشوب می کشند و سیل تهاجمات خود را به سوی مسلمانان و شیعیان روانه میکنند که این حملات جدای از حملاتی است که از بیرون از فضای دین اسلامی وارد میشود.
استاد حوزه علمیه عنوان کرد: در دنیایی به سر میبریم که دشمنان ما با استفاده از ابزارهای به روز خود، به بمباران فکری و اعتقادی مردم در سراسر جهان دست میزنند و کار آنها تخریب اصول اعقتادی مردم است.
وی گفت: در این بین به این هیچ عنوان نباید منفعلانه عمل کنیم زیرا ما نیز میتوانیم از این ابزار و امکانات برای نشر معارف اهل بیت(ع) استفاده کنیم.
دبیر دوم شواری عالی حوزه مقاله نویسی را یک فن و هنر دانست و گفت: اگر کسی توان نوشتن نداشته باشد حتی اگر در بالاترین سطح علمی هم باشد نمیتواند علم خود را عرضه کند لذا نباید فراموش کنیم که امروزه نیازمند استفاده از تکنیک و فنون و ابزار روز پژوهش هستیم و اگر این دستگاهها را کنار بگذاریم کار بسیار مشکل میشود.
وی یادآورشد: البته در این بین نباید خود را به رایانه ها و نرم افزارها وابسته کنیم و یا اینکه صرفا به گردآوریها اقدام کنیم و طلاب پژوهشگر باید نظریهپردازی کنند و در ابتدا نیز باید روش پژوهش را به خوبی فرابگیرند و در این بین کارهای پژوهشی نباید تکراری باشد باید از کارهای تکراری پرهیز کرد.