نسرین نافذکلام، داور مسابقات قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به رشد فعالیتهای قرآنی بانوان طی سالهای گذشته گفت: انتظار داریم با توجه به پیشرفت چشمگیری که مسابقات قرآن کشورمان طی سالهای گذشته داشته است نسبت به فعالیت قرآنی بانوان نیز عنایت خاصی وجود داشته باشد.
وی افزود: حداقل کاری که برای بینالمللی شدن مسابقات قرآن بانوان میتوان انجام داد این است که این مسابقات ابتدا در سطح کشورهای مسلمان و برای بانوان قرآنی این کشورها برگزار شود و بعد از چندین دوره برگزاری، بانوان قرآنی دیگر کشورها نیز در این مسابقات شرکت کنند.
نافذکلام ضمن گلهمندی از عدم توجه شایسته به فعالیت قرآنی بانوان، گفت: طی سالهای گذشته با وجود درخواستهای مکرری که از سوی بانوان فعال قرآنی در خصوص برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن بانوان بوده است اما توجهی به این موضوع نشده و حتی از نظر اعزام داوران خانم به مسابقات دیگر کشورها و اعزامهای تبلیغی نیز کار خاصی صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: بانوان قرآنی ما طی سالهای گذشته به دیگر کشورها جهت تبلیغ در امر قرائت و حفظ قرآن معرفی نشدهاند تا در آن کشورها به انجام فعالیتهای قرآنی و کارهای تبلیغی بپردازند. در کشور ما بانوان قرآنی در زمینههای مختلف تبلیغی، قرائت، حفظ و مفاهیم موفقیتهای خوبی داشتهاند و همانطور که به فعالیت قرآنی آقایان و اعزام آنها به دیگر کشورها توجه میشود باید به فعالیت قرآنی بانوان نیز توجه شود و بانوان قرآنی برای قرائت و برگزاری محافل قرآنی با حضور بانوان به دیگر کشورها اعزام شوند.
داور مسابقات قرآن بانوان عنوان کرد: با توجه به پیشرفتهای خوبی که بانوان طی سالهای گذشته در زمینه قرائت، حفظ و مفاهیم داشتهاند برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن در جمهوری اسلامی ایران میتواند عامل تشویقی خوبی برای آنها باشد تا بتوانند فعالیتهای قرآنی خود را توسعه دهند؛ چنین حرکتهایی عامل پیش برندهای برای فعالیت قرآنی بانوان خواهد بود.
ظرفیتهای لازم برای برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن بانوان فراهم است
وی با عنون این مطلب که ظرفیتها و زیرساختهای لازم برای برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن بانوان در کشور فراهم است، گفت: تنها اقدامی که برای برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن بانوان باید در کشور انجام شود این است که مقدمات این کار و اجازه نهایی آن از طرف علما، بزرگان و مسئولان دستاندرکار قرآنی داده شود؛ چنانکه میبینیم فعالیت بانوان در تمامی حوزهها در حد اعلا پوشش داده میشود به جز قرآن، در حالی که بانوان قرآنی سالهاست درخواست برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن برای بانوان را مطرح میکنند.
نافذکلام ادامه داد: مسابقات بینالمللی قرآن بانوان میتواند با رعایت حدود و مسائل شرعی و هرطور که بزرگان دینی کشورمان صلاح میدانند برگزار شود؛ به هر حال این درخواست در زمینه قرآن است و ما نیز قصد نداریم که خودرأیی داشته باشیم و این کار را همانند یک کار صرفاً هنری پیش ببریم بلکه قصد داریم با رعایت مسائل شرعی شاهد برگزاری چنین مسابقاتی در کشور باشیم.
وی با عنوان این مطلب که داوران خانم کشورمان صددرصد میتوانند قضاوتهایی در سطح بینالمللی داشته باشند، ادامه داد: در میان بانوان قرآنی ما افرادی هستند که علاوه بر تخصص در رشته قرائت و حفظ دارای رتبههای کشوری و بینالمللی مسابقات قرآن هستند و این بانوان از نظر غنای علمی میتوانند به خوبی عمل کنند؛ همانطور که بانوان قرآنی کشورمان تاکنون در سطح کشوری و المپیادهای بینالمللی نیز داوری داشتهاند.
داوران خانم مورد تأیید اساتید و نخبگان قرآنی کشور هستند
این فعال قرآنی ادامه داد: جمعی از بانوان قرآنی ما که در مسابقات قرآن نیز داوری میکنند مورد تأیید نخبگان قرآنی هستند و اگر شورایی از اساتید تشکیل شود این بانوان را از نظر مهارت در قضاوت و داوری مسابقات قرآن تأیید میکنند.
وی در پایان گفت: اگر مسئولان قرآنی کشور همت و جرئت داشته باشند که استارت مسابقات بینالمللی قرآن بانوان را بزنند باقیات الصالحاتی برای بانوان قرآنی ما خواهد بود البته باید اجرای چنین برنامه بزرگی با مدیریت صحیح و با حضور افراد توانمند و با تقوا باشد؛ چرا که اگر کار به باندبازی کشیده شود که هرکس به فکر خود باشد هیچ نتیجه مثبتی در پی نخواهد داشت.