کد خبر: 3223130
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۰
فعال قرآنی لبنان در گفت‌وگو با ایکنا عنوان کرد:

ایجاد جامعه مأنوس با قرآن؛ هدف از تأسیس مؤسسه خاتم‌الأنبیاء(ص) لبنان

گروه بین‌الملل: مؤسسه آموزش قرآن کریم «خاتم‌الأنبیاء(ص)» در شهر «بعلبک»(غرب لبنان) حدود ۲ سال پیش با هدف ایجاد انس با قرآن و ارتباط آحاد جامعه با آموزه‌های این کتاب الهی شد.


«شیخ مصطفی محمد یزبک»، مدیر مؤسسه آموزش قرآن «خاتم الأنبیاء(ص)» شهر «بعلبک» و از فرزندان آیت‌الله شیخ محمد یزبک، رئیس هیئت شرعی حزب‌الله لبنان و نماینده شرعی مقام معظم رهبری در بعلبک در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به معرفی فعالیت‌های متنوع مرکز آموزش قرآن کریم خاتم‌الأنبیاء(ص) که مدیریت آن را برعهده‌ دارد، پرداخت.





شیخ مصطفی محمد یزبک همچنین، ناظر مجتمع فرهنگی «المرتضی(ع)» در امور دینی و آموزشی، استاد حوزه علمیه «الإمام المنتظر(عج)» لبنان، استاد مرکز حوزوی حضرت زهراء(س) ویژه بانوان، استاد دروس اصول، تفسیر قرآن، اخلاق و فقه و همچنین خطیب مجالس حسینی در لبنان نیز هست.

شرح مصاحبه در ادامه می‌آید:

لطفاً مرکز قرآنی خاتم‌الأنبیاء(ص) را معرفی کنید و درباره فعالیت‌های آن توضیحاتی بفرمایید؟

این مرکز بخشی از مجتمع آموزشی المرتضی(ع) است. مجتمع آموزشی المرتضی(ع) شامل مدرسه آموزش ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان و مرکز آموزش شبانه‌روزی برای یتیمان و کودکان بی‌سرپرست است.

همچنین در این مجتمع آموزشی یک کانون فرهنگی به نام «کانون فرهنگی امام خمینی(ره)» و مسجدی به نام «مسجد حضرت زینب(س)» قرار دارد.

مرکز حفظ و آموزش قرآن کریم خاتم‌الأنبیاء (ص) نیز به عنوان زیرمجموعه این مجتمع آموزشی در آوریل 2013 میلادی تأسیس شد.





در ابتدا عم جزء(جزء 30 قرآن کریم) را به بیش از 70 دانش‌آموز 8 تا 12 ساله آموزش دادیم و سپس آموزش قرائت و صوت را آغاز کردیم. اکنون نیز به آموزش حفظ قرآن کریم می‌پردازیم و دانش‌آموزان این مرکز پس از حفظ جزء 30 ، جزءهای 1 و 2 و 3 را تاکنون حفظ کرده‌اند.

ما در تلاش هستیم تا سایر آموزش‌های قرآنی را در این مرکز جای دهیم به طوری که حفظ، قرائت، مفاهیم و تفسیر قرآن کریم نیز در مرکز آموزش قرآن خاتم‌الأنبیاء (ص) آموزش داده شود.

هدف اصلی که مرکز قرانی خاتم‌الأنبیاء (ص) برای تحقق آن تأسیس شده، چیست؟

هدف اصلی مرکز خاتم الأنبیاء(ص) ایجاد رابطه بین قرآن کریم و افراد جامعه است به طوری که بتوانیم جامعه‌ای دوستدار قرآن کریم و مأنوس با کتاب الهی تربیت کنیم.





جامعه ما در معرض تهاجم فرهنگی و جنگ نرم قرار دارد. پس از ورود وسایل ارتباطی نوین و همچنین پیشرفت شبکه‌های اجتماعی و توسعه آنها، جامعه از قرآن و آموزه‌های آن دور شد و ما در تلاش هستیم از طریق گسترش و ترویج آموزه‌های این کتاب آسمانی انسان معاصر را مجدداً با قرآن مرتبط سازیم، زیرا زندگی ایمانی بدون تکیه بر قرآن ممکن نیست.

مهم‌ترین واحدهای درسی که به قرآن‌آموزان آموزش داده می‌شود، چیست؟

تمرکز اصلی ما بر روی حفظ قرآن است و در کنار حفظ، آموزش احکام و نیز اخلاق اسلامی بر پایه قرآن در برنامه درسی قرار دارد.

احترام به والدین، رعایت حق همسایگان دور و نزدیک، رفتار مناسب با مردم و غیره موضوعاتی هستند که در قرآن به آنها اشاره شده است و ما آنها را در راستای ترویج آموزه‌های قرآنی آموزش می‌دهیم.

مشارکت بانوان در فعالیت‌های مرکز خاتم‌الأنبیاء(ص) تا چه حد است؟

در مرکز حفظ و آموزش قرآن کریم خاتم‌الأنبیاء(ص) دوره‌هایی برای زنان وجود دارد و در واقع بانوان بیشترین تعداد قرآن‌آموزان را تشکیل می‌دهند، همچنین پرسنل اداری و آموزشی نیز از میان خواهران فعال در زمینه قرآنی هستند.

استفاده از تکنولوژی‌های نوین در امر آموزش قرآنی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ و آیا شما این تکنولوژی‌ها را به‌کار می‌گیرید؟

ما در مرکز آموزش خاتم الأنبیاء(ص) در شهر «بعلبک» لبنان تلاش می‌کنیم از این تکنولوژی‌ها استفاده کنیم و کاملاً موافق استفاده از این فن‌آوری‌ها هستیم.

در مرکز قرآنی خاتم الأنبیاء(ص) علاوه بر نمایشگرهای دیجیتال از سایر وسائل سمعی و بصری نیز استفاده می‌کنیم. همچنین از قرآن دیجیتال و قلم دیجیتال نیز استفاده می‌شود.

آیا مرکز خاتم‌الأنبیاء(ص) تألیفات و دستاوردهای مکتوب قرآنی داشته است؟

شخصاً برخی کتاب‌های آموزش قرآن کریم را تألیف کرده‌ام که اکنون به قرآن‌آموزان راهنمایی و دبیرستان آموزش داده می‌شود.

همچنین در زمینه قرائت و سایر علوم قرآنی کتاب‌هایی را تألیف کرده‌ بودم که اکنون در مجتمع آموزشی المرتضی(ع) به عنوان منابع آموزشی از آنها استفاده می‌شود.

پشتیبان مالی شما چه نهادی است؟

ما زیرمجموعه مجتمع فرهنگی المرتضی(ع) هستیم و از این مجتمع کمک دریافت می‌کنیم و این کمک‌ها نیاز مالی ما را رفع می‌کند به طوری که قرآن‌آموزان در این مرکز به صورت مجانی آموزش می‌بینند و هزینه‌ای از آنان دریافت نمی‌شود.

فعالیت‌های قرآنی شیعیان لبنان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در لبنان مراکز قرآنی وابسته به اهل تسنن وجود دارد که بسیار فعال هستند و به صورت پیشرفته کار می‌کنند.

اهل تسنن لبنان دارای مرکز قرآنی مهمی مانند الأزهر هستند که فعالیت‌های مهمی را انجام می‌دهد و نیز برای خود رادیو قرآن دارند که بسیار فعال است اما از آنجایی که ما با آنها هیچ ارتباطی نداریم بنابراین هیچ همکاری با آنها وجود ندارد.

می‌توان به جرئت أهل تسنن را فعال‌تر از شیعه در لبنان در زمینه فعالیت‌های قرآنی دانست.





البته شیعیان لبنان نیز دارای فعالیت‌های گسترده‌ای در زمینه قرآن کریم هستند از جمله دارای انجمن قرآن کریم وابسته به جمهوری اسلامی ایران که دارای شعبه‌هایی درسایر شهرها و استان‌های لبنان است.

این انجمن به تربیت مربی قرآن کریم و آموزش قرآن در مدارس خصوصی و دولتی می‌پردازد.

نقش مرکز قرآنی خاتم‌الأنبیاء(ص) در گسترش و توسعه فرهنگ قرآنی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

هدف از تأسیس مجتمع فرهنگی المرتضی(ع) و همچنین پس از آن مرکز قرآنی خاتم الأنبیاء(ص) تنها نشر و توسعه فرهنگ قرآن کریم در سطح جامعه لبنان بوده است.

ما تلاش می‌کنیم تا از همان دوران مهد کودک تا آخرین مرحله تحصیلی قبل از ورود به دانشگاه قرآن را وارد زندگی قرآن‌آموزان کرده و حضور آن در زندگی افراد را حفظ کنیم.

آیا حزب‌الله به عنوان پشتیبان شیعه در لبنان از فعالیت‌ها و برنامه‌های قرآنی حمایت می‌کند؟

حزب‌الله لبنان فعالیت‌های قرآنی بزرگ و ویژه‌ای دارد و برای تحقق اهداف خود در زمینه قرآن کریم جمعیت «معارف اسلامی لبنان» را تأسیس کرده است و از طریق آن به فعالیت‌های قرآنی می‌پردازد. این جمعیت به صورت ماهانه کتاب‌های اخلاقی و قرآنی چاپ و منتشر می‌کند.





لازم به ذکر است، شیخ مصطفی یزبک در پایان با اشاره به آشنایی خود با حجت الإسلام والمسلمین محسن قرائتی تصریح کرد: پس از آشنایی با این معلم قرآن شیفته شیوه و روش وی در آموزش قرآن شده‌ام و اکنون تلاش می‌کنم تا مانند وی تدریس کنم.

این فعال قرآنی لبنانی اظهار داشت: جلسات آموزش قرآن و تفسیری که اکنون برگزار می‌کنم در آنها شیوه استاد قرائتی را در پیش می‌گیرم و تلاش دارم تا با شیوه وی بتوانم جامعه‌ای دوستدار قرآن کریم تربیت کنم.

captcha