به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه، فرهاد ریاضت، مشاور بینالملل سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص نقش سیاستگذاری در بازارهای سرمایه اظهار کرد: بعد از بحران مالی 2007 میلادی نقش سیاستگذار و نظارت کنندگان تغییر کرد و اولویتهای سازمانهای نظارت کننده را تغییر داد.
وی در این خصوص بیان کرد: سازمانهای نظارتکننده نباید ناظر بر نهادهای مالی یا ابزارهای مالی باشند، به طوریکه این تئوری در دنیا بعد از بحران 2007 میلادی رد شده است.
مشاور بینالملل سازمان بورس با بیان این نکته خاطرنشان کرد: دومین بحث این است که سازمان نظارت کننده حتماً باید نسبت به ساختار مالی دیدی مناسب داشته و نیازسنجی کند.
ریاضت در ادامه گفت: این نظارتها به طور حتم باید به سمت و سویی برود که جذب منابع به سمت اقتصاد واقعی کشور حرکت کند.
وی ادامه داد: مقدار جذب منابع مهم نیست اما نحوه تخصیص آن بسیار نکته اساسی و حساسی است و در این میان بحث شاخص و نهادها اولویت دوم محسوب میشود.
ریاضت در خصوص مبحث ثبات مالی اظهار کرد: این بحثها باید در قالب ثبات مالی مطرح شود و ثبات مالی در جایی میتواند ارئه شود که اشراف مناسبی بر سیاستهای پولی کشور وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان ساخت: اگر ثبات مالی بازار سرمایه توسط سازمان بورس و سیاستهای پولی و مالی توسط بانک مرکزی نظارت شود، در این میان تضاد ایجاد شده و نتیجه مناسبی به دست نخواهد آمد.
ریاضت در خصوص جایگاه ایران در میان بازارهای سرمایه اسلامی اشاره کرد: ایران در بازار سرمایه اسلامی می تواند جایگاه مناسبی داشته باشد چون این کشور از لحاظ دارایی مقام اول را در میان دیگر کشورهای اسلامی داراست.
وی افزود: نقش فعلی ایران در بازارهای سرمایه اسلامی و نحوه تعامل با سازمانهای ناظر در کشورهای دیگر به خصوص کشورهای دارای بازار سرمایه اسلامی نیاز به تقویت دارد اما آمادگیهای اولیه در داخل کشور نخستین مرحله برای ایجاد این رابطه است تا از طریق این ارتباطات تأثیرات مهمی را بر اقتصاد کل و ثبات مالی کشور ایجاد کند.