کد خبر: 3262983
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۲
یادداشت/

مانع‌تراشی مصر برای قاریان؛ اقدامی مغایر با گزاره‌های وحدت‌آفرین قرآن

گروه بین‌الملل: اتخاذ تصمیم ممنوعیت سفر قاریان مصری به ایران برای حضور در محافل قرآنی در ماه رمضان از سوی وزارت اوقاف مصر مغایر با گزاره‌های وحدت‌آفرین کلام وحی و حرکتی سیاسی در جهت تفرقه بیشتر میان امت اسلام است.

ضرورت اتّحاد و وحدت در میان مسلمانان بر مبنای گزاره‌های وحدت‌آفرین کلام وحی، امری اساسی در جهان اسلام بوده و نیز افتراق جوامع اسلامی جزء قبیح‌ترین کارها بر اساس آموزه‌های قرآن و سنّت است، زیرا اسلام و تعلیمات قرآن و عترت به همه مسلمانان درس وحدت، تقریب، یکپارچگی، الفت و محبّت می‌دهد و آن‌ها را به انحاء مختلف از تفرقه و اختلاف بر حذر می‌دارد.
درحالی که دشمنان امت اسلام با چنگ و دندان به جان مسلمانان افتاده و هر روز سعی در ایجاد تفرقه و اختلاف میان امت اسلام را دارند و از کمترین فرصتی برای محقق ساختن اهداف خود مبنی بر نابودی دین مبین و رحمانی اسلام و ریختن خون شهروندان بی‌گناه مسلمان دریغ نمی‌کنند، و درحالی‌که غرب چنگال‌های پلید خود را در عمق جان مسلمانان فرو برده و به منظور تسلط بر مال، میراث و سرمایه جهان اسلام از هیچ جنایتی فروگذار نمی‌کند، سران و صاحبان تصمیم‌گیری در کشورهای اسلامی به جای این که از راه‌های مختلف به فکر تقویت ارتباط و تعامل باشند، شاهد آن هستیم که خود آتش تنور دشمن را داغ‌تر می‌کنند.
وزارت اوقاف مصر اخیرا در تصمیمی متعصبانه و تفرقه‌گرایانه، سفر قاریان مصری به ایران برای حضور در محافل قرآنی در ماه مبارک رمضان را ممنوع کرد.

وسط: استاد ابوالعینین شعیشع؛ شیخ‌القراء مصر
این در حالی است که سال‌هاست که قاریان مصری با وجود تنش‌هایی که در روابط سیاسی میان ایران و مصر حاکم بوده است، در ماه مبارک رمضان برای تلاوت در محافل قرآنی که در شهرهای مختلف کشورمان برگزار می‌شود، به ایران سفر می‌کنند.
همچنین، از آنجا که ملت ایران احترام خاصی برای قاریان مصری به‌عنوان یکی از کشورهای اسلامی که مهد تربیت مشاهیر قرائت است، قائل هستند، این محافل قرآنی با حضور بسیار پرشوری برگزار می‌شود.

مرحوم عبد‌العزیز عکاشه؛ قاری برجسته اهل کشور مصر
بنابراین، باید اذعان کنیم که وزارت اوقاف و امور اسلامی مصر که از جایگاه دینی و فرهنگی خود خارج و به مرکزی برای اتخاذ تصمیمات سیاسی تبدیل شده و مخالفت با سفر قاریان مصری به ایران در ماه مبارک رمضان در همین راستا اتخاذ شده است.
این تصمیم در حالی از سوی این نهاد دینی مصر اتخاذ شده است، که ملت مصر و قاریان این کشور با وجود این که از پیروان مذاهب اهل تسنن هستند، اما محب اهل بیت(ع) و دوستدار ایران و ملت مسلمان این مرزوبوم هستند و قاریان این کشور عشق و علاقه زیادی به تلاوت در محافل قرآنی ایران در ماه مبارک رمضان دارند.

"عادل الباز"، قاری ممتاز مصری
همچنین، وزارت اوقاف مصر اخیرا نیز با حضور قاریان و حافظان کشورمان در بیست‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن این کشور مخالفت کرد و دلیل این مخالفت را به بهانه‌های واهی تلاش ایران برای گسترش تشیع در شمال آفریقا(!) و تنش‌های سیاسی میان ایران و مصر دانست.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران، مسابقات بین‌المللی قرآن را به دور از هرگونه نگرش سیاسی و مذهبی برگزار می‌کند و نمایندگان مصری که در ایران حضور پیدا می‌کنند، مورد تکریم قرار می‌گیرند.

"محمود شحات محمد انور"؛‌ فرزند استاد" شحات محمد انور" از قاریان به‌نام مصری
اتخاذ این تصمیم از سوی وزارت اوقاف مصر مغایر با ادعاهای مرکز اسلامی الازهر به‌عنوان بزرگترین نهاد دینی اهل سنت است که پیوسته بر تقویت وحدت و همبستگی جهان اسلام و تعامل میان مسلمانان تأکید می‌کند و اگر الازهر بر تطبیق این شعارهای خود ایمان دارد، پس چرا نسبت به تصمیمات وزارت اوقاف این کشور که کاملا در جهت فرقه‌گرایی و تفرقه میان امت اسلام است، واکنشی نشان نمی‌دهد.
اتخاذ این تصمیمات نشان می‌دهد که برخی مقام‌های مسئول در جهان اسلام به جای تقویت وحدت میان مسلمانان، نه تنها هیچ اقدام مثبتی از سوی این مدعیان و سردمداران مشاهده نمی‌شود، بلکه گاهی خود اینان آتش تنور دشمن را شعله‌ورتر می‌سازند و هرچه بیشتر و بیشتر به خواسته دشمنان اسلام لبیک می‌گویند.
این مسئولان در حالی ندای اتحاد و وحدت اسلامی سر می‌دهند که چرب‌زبانی‌ها و تملق‌گویی‌هایشان گوش فلک را کر کرده است، اما در عمل شاهد چیزی خلاف آن هستیم.
مرکز اسلامی الازهر نیز، آن‌چنان که شایسته است در سال‌های اخیر نسبت به تجاوزات دشمنان و قتل و کشتاری که علیه مسمانان بی‌گناه در یمن، سوریه، فلسطین، عراق و دیگر کشورهای اسلامی به دست مزدوران مسلمان‌نما رخ می‌دهد، واکنشی سازنده نشان نداده و به نظر می‌رسد این نهاد دینی تحت تأثیر نهادهای سلفی و تندرو قرار گرفته است، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که نسبت به این تصمیمات سبکسرانه اوقاف مصر که فقط باعث دلخوری بیشتری جامعه قرآنی ایران و مصر می‌شود، واکنش نشان دهد.

شیخ القراء، استاد مرحوم "ابوالعینین‌ شعیشع" ؛ شهروند افتخاری تهران
این در حالی است، که پیش از این نیز، وزارت اوقاف مصر برخی از قاریان این کشور از جمله فرج‌الله شاذلی، از قاریان برجسته مصری را به بهانه گفتن اذان شیعی در ایران و عراق تحت فشار قرار داده بود، تا جایی که محمد محمود الطبلاوی، رئیس اتحادیه قاریان مصر، عضویت شاذلی در این اتحادیه را به دلیل گفتن اذان شیعی و دعا برای فرج حضرت امام زمان(عج) لغو کرد.
مسئولان اوقاف مصر شاذلی را متهم کرده‌ بودند که در ازای پول به سبک شیعیان اذان می‌گوید.
عباس شومان، معاون شیخ الازهر نیز تأکید کرد که فرج‌الله شاذلی حق گفتن اذان در مسجد جامع الازهر را ندارد و تنها به عنوان نمازگزار می‌تواند در این مسجد حضور داشته باشد.
شومان همچنین، از وزیر اوقاف مصر خواست تا از تلاوت شاذلی در همه مساجد وابسته به این وزارتخانه منع شود و به خاطر این اقدام تحت پیگرد قانونی قرار گیرد.
جامعه قرآنی ایران و مردم کشورمان در حالی احترام زیادی برای قاریان مصری قائل هستند که قاریان ایران در سال‌های اخیر توانسته‌اند رشد زیادی داشته باشند و ایران به‌عنوان یکی از کشورهای مهد تربیت و پرورش برجسته‌ترین و بزرگترین قاریان و حافظان قرآن در سطح جهان اسلام تبدیل شده است و بسیاری از کشورهای مختلف از قاریان ایرانی برای تلاوت در محافل قرآنی خود دعوت می‌کنند.
بنابراین تمایل مردم ایران برای حضور قاریان مصری در محافل قرآنی ماه مبارک رمضان تنها به خاطر ارادت آن‌ها به ساحت مقدس قرآن و علاقه وافری است که به مشاهیر قرائت مصر دارد و این تصمیم وزارت اوقاف مصر خللی در عشق و اراده ایرانیان به قاریان مصری ایجاد نمی‌کند.

سیدحسین حسینی

captcha