به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، امامزاده عبدالله(ع) مدفون در روستای قلعهنو بخش حسنآباد فشافویه از توابع شهرستان ری با شش واسطه به جعفر طیار و پنج واسطه به حضرت زینب(س) منسوب و همچنین تحقیق و تشجیر این بقعه از سوی مؤسسه دائرةالمعارف بقاع متبرکه به مدیرمسئولی محمدمهدی فقیه بحرالعلوم واقع در شهر مقدس قم، به ثبت رسیده است.
بنابر اعلام روابط عمومی ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان تهران، حجتالاسلام والمسلمین سعید اوتارخانی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری در دیدار اصحاب رسانه و مطبوعات اظهار کرد: حرم امامزاده عبدالله(ع) در بخش حسنآباد فشافویه واقع شده و یکی از مکانهای مقدس است که با قدمتی بالغ بر 600 سال در اداره میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.
حجتالاسلام سعید اوتارخانی گفت: این مکان از ساختمان و بنای زیبایی باستانی و قدیمی برخوردار بوده و با استناد به گفته کارشناسان مؤسسه فرهنگی دائرةالمعارف بقاع متبرکه، از جمله آثار مذهبی کشور بهشمار میرود که نصق این امامزاده با پنج واسطه به حضرت زینب(س) دخت امیرالمؤمنین(ع) باز میگردد و با هفت فاصله به جعفر طیار برادر حضرت علی(ع) منتهیمی شود.
وی افزود: امامزاده عبدالله(ع) روستای قلعهنو بخش حسنآباد دارای شجرهنامه است؛ این مکان مقدس از دیرباز محل زیارت و ادای احترام بسیاری از دوستداران و شیفتگان به اهل بیت(ع) و سلسله محترم سادات است.
رئیس اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان ری گفت: پیشتر در ایام محرم و دیگرمناسبتهای مذهبی مردم و دستهجات سینهزنی و عزادار به این مکان مقدس میآمدند و به سوگواری میپرداختند.
وی اظهار کرد: روستای قلعهنو نزدیکترین مکان به این بقعه است که به مرور زمان و با مهاجرت ساکنان به شهر، رفته رفته مردم به این مکان کمتر مراجعه کردند و از جایی که در مجاورت این مکان یک مجتمع گاوداری وجود دارد، عوامل این مجتمع متأسفانه از این فرصت استفاده کرده و به حریم این ملک تجاوز کردند. طی چند مدت گذشته دیوار حایل بین این مکان و گاوداری توسط عوامل گاوداری تخریب و برداشته شد و این مکان به اراضی گاوداری اضافه شد.
اوتارخانی با بیان اینکه این حرکت شأن و حرمت امامزاده را خدشهدار کرد، افزود: اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری از سوی دستگاه قضایی این مطلب را پیگیری کرد و از طرفی اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان نیز به جهت دستگاه متولی حفظ آثار تاریخی نیز در این جریان قرار دارد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری با بیان اینکه ساختمان و بنای این مکان بسیار قدیمی است و اداره میراث فرهنگی میبایست از لحاظ حفظ آثار باستانی در این محل اقداماتی انجام دهد، اظهار کرد: تاکنون بازرسان میراث فرهنگی در این مکان حضور جدی نداشتهاند و تخریب دیوارها توسط عوامل گاوداری طی چندین روز گذشته انجام و احتمالا بهزودی بنای امامزاده نیز توسط افراد متخلف تخریب شود.
وی از مسئولان قوه قضاییه خواست هرچه زودتر نسبت صدور رای برای جلوگیری از تخریب این مکان مقدس اقدام کنند، گفت: اداره اوقاف و امور خیریه در برخورد با متخلفان و متجاوزان به حریم بقاع کشورهیچ ابزاری جز دادخواهی به دستگاه قضا ندارد.
اوتارخانی با بیان اینکه امیدوارم با تعمل و همکاری سایر دستگاههای ذیربط در این مورد با متخلفان برخورد جدی به عمل آید، اظهار کرد: مدیریت و تولیت بقاع کشور با اداره اوقاف است ولی ابزارهای اجرای قانون در اختیار این اداره نیست و باید با مراجعه به دادگاههای صالحه مراتب پیگیری شود و از این رو پرونده حقوقی تشکیل و امیدوارم دستگاه قضایی حسنآباد با متخلفان بهطور جدی برخورد کند تا دیگر شاهد وقوع این بیاحترامیها به بقاع متبرک نباشیم.
وی با بیان اینکه این مکان و دیگر اماکن متبرکه برای شیعیان و مردم ایران بسیار مورد احترام است، یادآور شد: حدود پنج سال درب این امامزاده بسته بود و روز 20 اردیبهشتماه از سوی مردم متدین، خانوادههای ایثارگر و شهدای محل برای بازگشایی بهطور خودجوش غبارروبی و عطرافشانی شد.