به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، مراسم پایانی اولین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر، عصر امروز، 23 اردیبهشتماه، در مجتمع فرهنگی آموزشی آدینه برگزار شد.
این مراسم که با حضور قاری مصری فاروق احمد ضیف و حجج اسلام حمید محمدی، قائم مقام رئیس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، معزی، نماینده مقام معظم رهبری در جمعیت هلال احمر، سیدامیرمحسن ضیائی، رئیس جمعیت هلال احمر، وحید قبادیدانا، رئیس سازمان جوانان هلالاحمر، رحیم خاکی، دبیر این دوره از جشنواره، حمید صابرفزرام، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی و مدیرعامل خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بیادی و جمعی از مسئولان همراه بود، با پخش سرود جمهوری اسلامی آغاز شد و سپس عباس سلیمی، استاد و پیشکسوت قرآنی کشورمان به اجرای برنامه پرداخت.
در ادامه مسعود موحدی راد از خراسان رضوی و نفر اول این دوره از مسابقات در رشته تحقیق به تلاوت آیاتی از قران پرداخت. سپس قبادیدانا ضمن خیر مقدم به حاضران در جلسه گفت: این جشنواره یادواره آیتالله سید غیوری(ره) است که در مرحله استانی با حضور شش هزار جوان فعال و پرسنل جمعیت هلالاحمر در 31 استان کشور و جمعیت مستقل کیش در سال گذشته برگزار شد.
وی بیان کرد: حدود 800 نفر به مرحله کشوری راه پیدا کردند که طی 10 روز از 13 تا 23 اردیبهشتماه در تهران در چهار گروه، دو گروه مجزای بانوان و دو گروه مجزای آقایان در شتههای قرائت، حفظ، مفاهیم قرآن، اذان و دلنوشتههای باهم به رقابت پرداختند.
قبادیدانا با تأکید بر تسلط جوانان هلال احمر بر اصول و اهداف جمعت هلالاحمر که مندرج در آیات و احادیث است، ادامه داد: مقام معظم رهبری طی حکمی برای حجتالاسلام والمسلمین معزی، نمایندهشان در این جمعیت تأکید کردند اصول جمعیت هلال احمر منطبق بر تعالیم دین مبین اسلام است و بر همین اساس متونی و سه جلد کتاب از آیات و روایات استخراج شد. همچنین در زمینههای حفظ قرآن، قرائت تحیق و ترتیل هم به فعالیت پرداخته شد.
رئیس سازمان جوانان هلالاحمر عنوان کرد: همین که نور قرآن، بر مجموعه جوانان هلال احمر تابان باشد و بر دلهای آنها در طول سال حاکم باشد هدف ما از برگزاری این جشنواره که تفکر و تدبر در آیات قرآن است تأمین میشود، همانطور که در قرآن آمده است «أَفَلاَ یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ».
وی با تأکید بر اینکه انشاءالله بر قلبهای ما قفل نزده باشند و بتوانیم در آیات قرآن تفکر و تدبر کنیم، ادامه داد: با تفکر و تدبر در آیات قرآن کریم به اعجاز قرآن پی میبریم. «ولو کان من عند غیر الله لوجدوا فیه اختلافا کثیرا» که اگر این قرآن از جانب غیر خداوند بود تناقضاتی در آن یافت میشد و همین امر دلیل بر اعجاز بودنش است.
قبادیدانا بیان کرد: انشاءالله بتوانیم بهره کافی را از روایات و آیات کسب کنیم و بتوانیم جزو بندگان شایسته خداوند باشیم و جوانان داوطلب عضو جمعیت هلال احمر مصداق عبادالرحمن قرار بگیرد همانطور که در قرآن میخوانیم « وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِینَ یَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا».
وی اظهار کرد: بندههای شایسته خداوند افرادی هستند که بر روی زمین با تکبر و غرور راه نمیروند بلکه با تواضع در جهت کمک به نیازمندان حرکت میکنند و اگر مخاطب قرار بگیرند از سوی جاهلی با صلح و سلام با آن برخورد میکنند و این امر از کجا حاصل میشود و چگونه میتوان بدون تکبر به مردم خدمت کرد و این روحیه داوطلبی و خدمت به مردم جز از طریق اینکه « وَ الَّذِینَ یَبِیتُونَ لِرَبِّهِمْ سُجَّداً وَ قِیاماً » حاصل نمیشود.
قبادیدانا تأکید کرد: اگر میخواهیم خدمتگزار مردم باشیم جز با اتصال با خداوند حاصل میشود و انشاء الله بتوانیم با بهانه جشوارههای قرآنی و رقابتهای قرآن کاری کنیم که بیش از پیش انوار قرآن و مکتب اهلبیت(ع) بر قلب ما بتابد.
در ادامه رحیم خاکی، دبیر اولین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر ضمن تشکر از تمامی دستاندرکاران و به ویژه پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاددانشگاهی که میزبان اصلی برگزار این جشنواره بوده است، گفت: خدا را شکر میکنم که پس از سالها توانستیم برای اولین بار مجموعهای از فعالیتهای مفاهیم محور و معناگرا را در فعالیتهای قرآنی آغاز کنیم.
وی با اشاره به اینکه تا کنون حدود 20 جشنواره ملی و بینالمللی برگزار کردهام، ادامه داد: این اولین جشنوارهایست که احساس کردم به لحاظ معناو محتوا توانستیم کاری مؤثر انجام دادهیم که این مهم با تأکید و بیان جدی قبادیدانا، رئیس سازمان جوانان هلالاحمر بود.
خاکی با اشاره به اینکه برای این جشنواره از مشورتهای حجتالاسلام محمدی بهره گرفته شده است، عنوان کرد: خدا را شکر میکنیم که سه کتابچه محتوایی طراحی شد و همه در رشتههای مختلف آنها را محور قرار دادند و حتی در رشته ترتیل و قرائت هم تمام قرعهها و قطعات بر اساس این آیات موضوعی و مفاهیم محور بوده است.
وی ادامه داد: برای اولین بار دو اتفاق فنی در این جشنواره در کشور اتفاق افتاده؛ یکی اعلام نتایج همزمان که کار سختی بود که پس از هر تلاوت، اطلاعات تلاوت قاری بر روی برد زده می شد و همه افردا از نتایج با خبر میشدند و از طرف ستاد عالی مسابقات کشور برای اولین بار مرحله فینال این مسابقات را در رشته قرائت اعضا به صورت کیفی برگزار کردیم.
خاکی افزود: یعنی تیم چهار نفره اصلی به ریاست عباس سلیمی نمرات ریز را ارائه میکردند و در بخش دیگر با حضور هفت استاد بینالمللی نمره کیفی ارائه میشد تا تلاوتها به این صورت هم سنجیده شود و بسیار جالب بود که نتیجه هر دو گروه که به صورت مجزا از هم نمره میدادند کاملاً شامل یک نفر شد که قاری برگزیده این دوره از میان شرکتکنندگان، مسعود موحدیراد، نفر اول رشته قرائت تحقیق در بخش اعضا بوده است.
دبیر اولین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر بیان کرد: حدود 40 نفر از اساتید قرآنی کشور هم در بخش بانوان و هم آقایان در این جشنواره حضور داشتند.
وی با اشاره به دستاوردهای مهم این جشنواره، ادامه داد: چهار کارگاه آموزشی با حضور علیاکبر حنیفی، سید محسن موسوی بلده، احمد ابوالقاسمی؛ شامل یک کارگاه ویژه بانوان و سه کارگاه ویژه آقایان به منظور ارتقای سطح عملی شرکتکنندگان برای جشنوارههای بعدی برگزار شد.
سپس فاروق احمد ضیف، قاری و حافظ کل از کشور مصر به تلاوت آیاتی از قرآن پرداخت. در ادامه سیدامیرمحسن ضیائی، رئیس جمعیت هلال احمر ضمن خیر مقدم به حاضران در جلسه و تبریک ایام بعثت پیامبراکرم(ص)، صاحب قرآن، گفت: حضرت محمد(ص) مجسم عملی قرآن است و اگر قرآن بخواهد عمل شود در وجود پیامبر اکرم(ص) مجسم است.
ضیائی با اشاره به خاطرهای، بیان کرد: در سال 72 به عنوان دستیار در بخشی از بیمارستان در تهران خدمت میکردم و خدمت رئیس بخش دکتر سیم فروش رفتم و گفتم جای محفل قرآنی درگروه ما خالی است واگر اجازه دهید جلسه قرآنی بین اساتید و دستیاران بگذاریم و این جلسه را آغاز کنیم و آن موقع از استاد شهریار پرهیزکار برای اداره کردن جلسه دعوت کردیم و او هم پذیرفت.
وی با اشاره به اینکه آیه « وَ لَقَدْ یَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّکْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّکِرٍ » در تمامی سربرگهایی که دعوت میکردیم، قرار دادیم، ادامه داد: افرادی که در جلسه حضور پیدا میکردند نوعاً با قرائت ابتدایی قرآن هم آشنا نبودند اما به سرعت قرآن را فراگرفتند و بسیاری از آنها توانستند از اساتید شوند و در حال حاضر که 20 سال از برپایی آن جلسه در آن بیمارستان میگذرد توسط کرمی از قاریان ممتاز کشورمان اداره میشود.
رئیس جمعیت هلال احمر اظهار کرد: شاید توصیه کردن به اینکه قرآن را بخوانید در جمع شما قرآنیان کمی سخت باشد چرا که به این عمل میکنید اما اشاره شده است که قرآن را به اندازهای که میتوانید تلاوت کنید و پرسیدن این میزان چقدر است و به نظر میآید که حداقل50 آیه را خواستند در روز تلاوت کنیم.
وی با اشاره به اینکه با این اوصاف طی چهار ماه میتوان قرآن را حداقل یک بار ختم کرد، ادامه داد: اما الحمدالله شما موفق هستید و چقدر خوب است که جوانان و افرادی چون شما با قرآن انس دارند و این انس حتما در زندگی آینده و فعلی شما تأثیرگذار است و انس با قرآن هم در زندگی آخرت و هم در دنیا مؤثر است و این امر ما را بسیاری در مراحل محختلف زندگی کمک میکند.
ضیائی با اشاره به فرمایش حضرت علی(ع) « الله الله بالقرآن لا یسبقکم بالعمل به غیرکم»، عنوان کرد: اما موضوع مهمتر این است که با وجود اینکه خوب قرآن را میخوانیم و ترجمه میکنیم اما خوب باید به آن عمل کنیم و طوری نشود که دیگران در عمل به قرآن بر ما سبقت بگیرند و این نباشد که ما ملت مسلمان هستیم اما دیگران در شاخصهای قرآنی از ما پیشگامتر باشند.
وی تصریح کرد: در خیلی از کشورها که قرآن را میخوانند ولی به ملت برادرشان و مسلمانان دیگر رحم نمیکنند و این نشان میدهد که صرف قرائت قرآن نمیتوان به جایی رسید. قرآن هم هدایت است و هم میتواند کسی که به عمق آن پی نبرده و عمل نمیکند، بیتوجهی از کنار آیات آن رد شود.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: در جمعیت هلال احمر هر چه برای قرآن، نماز اهلبیت(ع) انجام دهیم آن در جهت اهداف ماست و باید حمایت کنیم به ویژه برای جوانان که این راه بزرگ را میخواهند برود و کشور را بعد از این اداره کنند و با این فرهنگ آشنا شوند و انسشان را با قرآن و اهلبیت(ع) که براساس حدیث ثقلین « انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی » این دو از هم جدا نمیشوند، بیشتر کنند.
سپس کلیپی از روند برگزاری جشنواره پخش شد و در ادامه بیانیه هیئت داوران توسط عباس سلیمی از داوران این دوره از مسابقات قرائت شد.
در ادامه حجتالاسلام حمید محمدی، قائم مقام رئیس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی به سخنرانی پرداخت و گفت: هر انسانی که متولد میشود با یک قرآن متولد میشو د و هر انسانی دو خلقت دارد یک قرآنی و دیگری خلقت ابدانی است و خلقت قرآنی آن قبل از خلقت ابدانی آن است. امکان ندارد انسانی را در روی کره زمین که هنوز بر فطرت الهی خود باشد، آموزهای از قرآن را به او عرضه کنید و او منکر شود.
وی تصریح کرد: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی که مقصد بلند دعوت انسانها را به اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی که نظام قرآن بنیان است برعهده دارد همه را به همین آیات دعوت میکند وبرای همه مقصد و مرامی قرآنی پیش رو میگذارد .
محمدی با اشاره به نکاتی نسبت مقدمه معرفتی تمدن غربی با مبانی و اهداف هلال احمر، افزود: آنچه که امروزه به عنوان تمدن غربی میبینیم نتیجه طبیعی چهار سده تفکرات فلسفیست که در مسیر اصلت الانسان شکل گرفته است.
وی ادامه داد: فراموشی خدا و انسان و خداوندگار خود شدن این نتیجهایست که امروزه شاهد آن هستیم.انسان به هرچه آنچه متعلق به کامیابی انسان است وصل است و در نظام غربی ارتقای دانش بشری منتهی شده است به بهرهمندی بیشتر بشر از ابزار لذتجویی و کامیابی و این امر فرصت را از انسان میگیرد که به فکر دیگران باشد و همچنین این فرصت را که از زندگی مطلوب خود در جهت دیگران عبور کند.
محمدی عنوان کرد: آنچه که در جهان غرب از مظاهر دوستی و کمک گرفتن به هم نوع در جغرافیای معرفت غرب ما میبینیم به دو گروه متعلق است یا افرادی هستند که مبانی حرکتی تمدن غرب را عملاً نپذیرفتهاند و یا اینکه کمال فهم واقعیت و حقیقت را دارند.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی بیان کرد: براساس تفکر غربی، رسانهها واقعیتسازی میکنند نه واقعیت نمایی و واقعیتگویی به عبارت دیگر واقعیت آن چیزیست که رسانه اراده میکند که به مخاطب ارائه کند نه آنچه که واقع شده است.
سپس در پایان مراسم از برگزیدگان در بخش آقایان نخستین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر با اهدای جوایز و لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.
همچنین براساس قضاوت اجمالی و توصیفی هیئت داوران در این دوره از مسابقات از میان شرکتکنندگان، مسعود موحدیراد، نفر اول رشته قرائت تحقیق به عنوان قاری برگزیده این دوره از مسابقات مشخص شد.