کد خبر: 3300770
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۵
آیت‌الله العظمی سبحانی:

طلاب باید به قرآن و روایات مسلط باشند/ ضرورت ایجاد ساز و کار مناسب برای نخبه‌پروری در حوزه

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله العظمی سبحانی با تاکید بر ضرورت تسلط طلاب به قرآن و روایات خواستار ایجاد سازو کار مناسب برای نخبه‌پروری در حوزه شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی جعفر سبحانی امروز 24 اردیبهشت‌ماه، در هم‌اندیشی استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه در مدرسه علمیه دارالشفاء در سخنانی با اشاره به آیاتی از قرآن درباره تفاوت‌های انسان‌ها گفت: خداوند بیان فرموده که انسان‌ها را از شاخه‌های نژادی، ذهنی و روحی مختلف خلق کرده است.

وی ادامه داد: انسان‌ها دارای استعدادهای مختلفی هستند و حتی پیامبران هم دارای طبقه‌بندی هستند و همه آنها ظرفیت یکسانی نداشتند.
این مرجع تقلید بیان کرد: نخبه‌پروری را خداوند با پرورش پیامبران به خصوص حضرت محمد(ص) پایه گذارده است و دین ما اهمیت بسیار زیادی به مسئله رشد و پرورش استعدادها و آموزش مردم داده است.
این مرجع تقلید گفت: امام علی فرمودند جامعه‌ای که همه مردم شبیه هم باشند پیشرفت نمی‌کند و پیشرفت در عرصه تفاوت‌ها و بالندگی حاصل می‌شود و جامعه بالنده از هم فرو نمی پاشد.
استاد حوزه علمیه یادآور شد: عامل اصلی سقوط شوروی غیر از بی اعتقادی به خدا و اعتقاد باطل همین عامل بود زیرا آنها همه مردم را در یک قالب قرار دادند و برای همه آنها یک برنامه کاری تنظیم کردند و جامعه را از رشد و به وجود آمدن استعدادهای جدید محروم کردند و استعدادهای جامعه را از بین بردند.
وی افزود: هر گروهی از کمونیست‌ها هم که آمد یک انتقادی به کمونیست وارد کرد ولی این مکتب از ابتدا غلط و اشتباه بود و نتوانست تجدید بنا کند.
این مفسر قرآن با اشاره به سوابق تاریخی برنامه‌ریزی آموزشی برای نخبگان در حوزه گفت: مرحوم محقق اردبیلی در صحن عمومی امام علی در نجف تدریس می کردند که دو جوان نورس لبنانی را که یکی فرزند شهید ثانی و دیگری صاحب مدارک بود از یک گفت وگوی ساده علمی کشف استعداد کرد و آنها را تحت آموزش علم و تهذیب و اخلاق قرار داد و آنها امروز جزء افتخارات شیعه هستند .
این مرجع تقلید عنوان کرد: اساتید ما همیشه نسبت به نخبه پروری و کشف استعدادها حساس بودند و باید نظامی برای کشف استعدادهای حوزه تدوین شود تا این ظرفیتها شناسایی و بعد از شناسایی برنامه ریزی دقیقی برای استفاده از آن‌ها ارایه شود.
سبحانی ادامه داد: نکته مهم در برنامه‌ریزی برای نخبگان توجه به تفاوت آنهاست و نباید برای همه طلاب یک برنامه مشخص حمایتی و کشف استعداد تدوین کرد زیرا هرکدام ممکن است در یک شاخه علمی مهارت داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت آموزش‌های قوی طلاب در زمینه زبان عربی و قرآن و احادیث گفت: طلاب باید پایه خود را در زبان عربی و تسلط به قرآن و روایات تقویت کنند اینها پایه‌های اصلی علوم حوزوی هستند و مردم هم انتظار بیش از این ندارند.
این مرجع تقلید اظهار کرد: طلاب باید در شاخه‌های علمی سنجش بشوند و نباید نام نخبه طلاب ما را مغرور کند و نباید نخبگان را در فضایی قرار دهیم که از رشد باز بمانند بلکه باید حمایت علمی، آموزشی و فنی باشد.
وی تاکید کرد: باید آنها را از نظر تهذیبی و اخلاقی رشد دهیم تا وظیفه خود را در قبال دین بهتر عمل کنند.

captcha